Plánovaná sekcia v Martine

uzanka16
3. sep 2015

Chcem sa opytat ked mam od neurologicky doporucenie ze rodit mozem len planovanou sekciou vyhovie mi nemocnica? Nie som z Martina ale z LM a v LM nechcem lebo zly personal a na Martin som citala ze pri sekcii moze byt aj manzel, mala ste niektora sekciu a ze mohol byt aj manzel? Nie ze na sprievodcovi porodnicami napisu ze moze byt aj manzel a nakoniec nemoze a ked im poviem ze chcem spinal vyhoveju mi? Lebo ja celkovu narkozu nechcem ani za svet ja sa jej bojim. A este 1 vec mam uz chaos lebo som nasla par komentar ako je s tou planovanou sekciou naplanuju skor pred terminom ale budu cakat ked kontrakcie? Lebo ak sa ma cakat an kontrakcie tak to je na h.... a mne sa neoplati cestovat do Martina. Dakujem za kazde odpisanie.

maxinaca
23. sep 2015

Ja mám tiež naplánovanú sekciu v Martine a tiež by som potrebovala podrobnejšie info o tom, ako to tam prebieha, či sa robia predoperačky tam alebo aj v mieste bydliska. No vyzerá to tak ,že nikto nemá skúsenosti.

pilippon
17. feb 2016

Ahojte baby ako to nakoniec u vas dopadlo? Mozete bapisat skusenosti s planovanou sekciou v Martine?

maxinaca
18. feb 2016

@pilippon ja son mala planovanu sekciu Lebo malicky mussel byt operovany, SLA som ako prva hned rano o siedmej, dali ma tam lezat natocili pasy, potom prisiel Myslim ze to bol primar ma vysetrit, necitlivy pristup, bolestive vysetrenie, s pacientom nekomunikuje, potom mi zaviiedli mocovy kateter, MNA to dost stipalo a odkracala son vedla na operacku, anesteziologicka an sestricky boli velmi dobre, robil ma Dr biringer, ma taky svojsky humor ale po odbornej stranke je dobry, memala som ani vyvod ani mi nicim nezatazovali maternicu, takisto rana bola super

pilippon
18. feb 2016

@maxinaca vdaka za info! A predoperacne si absolvovala u nich? Ja mam vseobecnu v Ziline,kedze tam pracujem tak mi to prislo prakticke.len tam ma objednali az o dva tyzdne...

maxinaca
18. feb 2016

Ja som so robila predoperacky v cadci a jedine KDe ma objednala bola internistka, MBE Dr v Martine hovoril ze so nemusim robot predoperacky ze an tak mi budu brat krv ale pre istotu son so ich urobila

pilippon
19. feb 2016

@maxinaca jooj parada tak to si ma ukludnila lebo som sa uz zacala obavat ci to predoperacne vobec stihnem absolvovat pred tym ako zacnem rodit 🙂 A este jednu otazocku mam na teba, mala si celkovu anesteziu alebo epi? Zaujima ma totizto ci ti prilozili babo po sekcii na brusko. Aj ked u teba to bolo asi individualne ked musel byt maly operovany vsak?

stastnablcha
19. feb 2016

ahoj. ja som mala v MT planovanu sekciu . sice z planovanej zislo, lebo mala sa rozhodla ze pojde skor ako sme naplanovali 🙂 ale dali epi (mala som silny zapal priedusiek) a mozem len odporucit. hned ju dali prisat a mohla som si ju pomojkat.. a len ju som zo svojich 3 deti potom aj uspesne odkojila. po celkovej anestezii som maleho nedostala hned a veru sa to aj prejavilo, tretie takisto.. berem ze toto bol asi jediny dovod preco som len to jedno po epi odkojila 2 roky a pri ostatných sme sa trapili na umelom mliečku.. a veru sme sa natrapili viac ako je vhodne.

maxinaca
20. feb 2016

@pilippon ja son Kala of anesteziologicky v papieroch napisane ze uprednostnujem spinal ale ask so riadne neprecitali bo ked som to na sale spomenula tak vraveli ze to som mala skor povedat aj ked as ma na to nikto nepytal, v mojom pripade to ale ask bolo jedno, asi by mi ho aj tak neprilozili vzhladom na situaciu, Moja rada na vsetko sa dopredu pytaj , vela stastia

pilippon
20. feb 2016

@maxinaca presne nad tym som uvazovala ze komu to pripomenut a povedat ze by som chcela spinal nie celkovu anestezu. Ja mam planovanu sekciu len kvoli zlej polohe inak sme v pohode obe, takze by som nechcela prist o tu chvilku 🙂 Vdaka za radu

stanulienka25
24. jan 2017

@pilippon a vy ste ako dopadli ?? Urobili vám plánovanu sekciu ?? Mali ste dieťatko Kp?? Kto vám to schvaľoval ..Som 36 TT a dieťatko mám Jo a veľmi chcem sekciu no bojím sa že mi ju neschvália

stanulienka25
24. jan 2017

@pilippon malo tam byť som 36tt a dieťatko mám KP otocene

pilippon
24. jan 2017

@stanulienka25 ja som nakoniec mala sekciu ale neplánovanú. Čakalo sa kým sa mi pôrod spustí sám lebo že vraj KP sa dá normálne porodit. Keď už som bola na 10centi otvorená tak mi lekárka navrhla sekciu. Bola som vďačná lebo som sa strašne bála. Urobili mi ju ale v celkovej anestézii. Na alobal som vtedy ani nepomyslela. Lekárka mi potom vravela že sme sa dobre rozhodli nakoľko u mňa zistila aj nejaký problém čo nebolo na akné vidno. Držím palce. Myslím že je veľmi dobre keď sa pôrod spustí sám. Nemala som problém s mliekom a rýchlo som sa dala dokopy.

kysucania
24. jan 2017

ak ide o zachranu zivota a pristup musim bojovat za Martin. Pred par mesiacmi mne a mojej dcerke prave v Martine zachranili zivoty, ked medzi Cadcou a Zilinou lekari bojovali o body a spadove oblasti, primari dvoch oddeleni v Martine nemali problem po obycajnom telefonickom vysvetleni ma do dvoch hodin prijat! Bez predoperacnych a urgentne vo vaznom stave a navyse z Kysuc, co vobec nemuseli. Vsetka cest vsetkym lekarom, ktorymi rukami sme presli!

stanulienka25
24. jan 2017

Aha tak ďakujem za vašu skúsenosť 🙂 no a čakali ste dievča či chlapca ?? A nakoho ste sa obrátili keď ste šli do nemocnice lebo ja niesom z Mt ale plánujem ísť tam

kysucania
24. jan 2017

@stanulienka25 - obycajne cez tel.cislo na spojovatelku, cez x-klapiek az k sestricke, ktora mi dala kontakt na p.primara a mame doma dievcatko, o ktore sa nam starali takmer dva mesiace prave v Martine

stanulienka25
24. jan 2017

@kysucania to bola otázka pre @pilippon ale ďakujem aj za vašu odpoveď 🙂

pilippon
24. jan 2017

@stanulienka25 s predoperacnymi vysetreniami som sla rovno do porodnice, budova 6 asi na tretie poschodie. Tam mi povedali ze pokial je dovod sekcie len poloha KP tak mam prist ked budem mat caste kontrakcie alebo ked mi odtecie voda. Ze oni si urobia potrebne vysetrenia na mieste a uvidia aky bude postup. Tak som prisla ked mi voda odtiekla

pilippon
24. jan 2017

Hej a mame dievku 😉

stanulienka25
24. jan 2017

No tak vám ešte raz ďakujem som zvedavá teda ako dopadnem ja 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre