Čaute mamičky co ste mali sekcie, ja zajtra idem na príjem a dokopy nič neviem, len to, že sekcia bude v utorok ráno... Zajtra by mi mali robiť aj predoperačné atď... Sekcia je plánovaná na 40 tt presne podľa USG, podľa MS je to 40tt plus 3 ❤️ moje bábätko je KP stále, možno nastane zázrak do utorka 💙💚💜 no veľmi sa bojím sekcie, ale som už pripravená psychicky... Co odporúčate mi pred sekciou, mam dosť krivu chrbticu neviem ci spinal bude dobrý nápad, či radšej celkovú narkózu....no potom musím asi 24h ležať, hejže? Snáď mi všetko vysvetlia, kateter och.. bojim sa infekcie a klyzmu barz po nej netúžim od včera som dokopy nič nejedela... Plus som mala hnačku aj ma napína... Takže v brušku okrem bábätká nič nemám... Aj 2 kg som dala dole za 2 týždne...
Ďakujem pekne za každé povzbudenie a radu... Najmä aby sa mi mliečko rozbehlo, mi poraďte co robiť a plus aby sa rána rýchlo zahojila...
Treba jesť,lebo budeš slabá.Odborné veci nechaj na lekárov,daj si poradiť.Spinál je krásny zážitok,ak sa vieš nastaviť v hlave a nevadí ti atmosfera na operačke.Ak radšej nechceš nič vedieť a vidieť ,tak CA.Zober si niečo na zahryznutie,ja som bola velmi hladná potom.samozrejme,až ked budeš môcť jesť.Bolesti budú,ale dajú sa zvládnuť.Držím prsty.
Ale neboj, je to pochopitelne, ze sa bojis, ale bude to rychlo za tebou. O tom ci spinal, alebo celkova, najlepsie sa porozpravat a anesteziologom, on/ona bude najlepsie vediet posudit. Spinal je lepsi pre babo, ale je vela dovodov preco je niekedy lepsia celkova. Hlavne sa treba hned ako to bude mozne snazit pomalicky hybat, rozcvicovat podla moznosti. Klystir pri tom vsetkom bude len jedna z mnohych veci.
@susedka211 tak nas tiez nechalu same vstat a pozerali sa, ale davali na nas pozor a pytali sa ci sme v pohode, ci sa hlava netoci atd.
A este si zober na papanie nejake vyzivy, je to lepsie na creva ako sucha vecera (v BB) a mozno ani nebudes mat velmi chut jest.
Katetra sa neboj,ani nepocítiš,že ho máš,ani zavadzanie nepocítiš.Myslím pri spinálke.
Ja som mala planovanu Ale nie na svk. Mlieko som nemala hned Tak 4 dni to trvalo, odsavala som si ,, nasucho" kazde 3 h pre stimulaciu a mala Dostala um z flasky, potom sa to rozbehlo a dojcila som rok. Takze ak to nepojde hned nepanikar.
Vybrala som si spinal, ja mam hrozu z celkovej a bolo to super nemenila by som lebo som sa nemusela preberat Ani nic a mam odtial aj super fotky😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj, v utorok bude 6 týždňov ako som mala sekciu, dali mi na výber ci chcem spinal alebo celkovú... Vybrala som si celkovú, na koľko som migrenička a bála som sa bolesti hlavy. Klizmu som zvládla a na ranu som si dávala taky roztok na vložku a na ranu, dali mi to v nemocnici a potom aj domov. Sekciu mi robili o 2 poobede, okolo 4 som bola zobudena, bábätko mi hneď neukázali pretože bolo v inkubátore, keďže tiež bolo KP takže na par hodín muselo ísť že keď bolo v brušku inak pokrčené ako keby bolo dole hlavičkou.... Na druhý deň ráno o 8 som sa musela postaviť na nohy - sama nikto mi nepomohol len sa pozerali....vtedy mi doniesli aj bábätko a keď ho uvidíš zabudneš na všetko ☺️☺️ prvé tri dni sú asi najhoršie.... Dáš to neboj 🙂
A ranu už mám celkom peknú 🙂