Plánovaná sekcia a kašeľ

tehotna40
17. apr 2024

Ahojte žienky, idem na plánovanú sekciu, asi 3 týždne dozadu sme boli trochu chorý, odvtedy sa ma drží kašeľ. Nie stále ale tak 4-5x za deň musím odkaslat, sem tam ma chyti aj taky riady záchvat ešte. Brala som už asi trojo liekov na vykasliavanie ,teraz aj kvapky na zastavenie kaslu a stále to trvá. Nieje to problém? Jasne ze sa opýtam, idem ešte pondelok na kontrolu, ale pochybujem, že budú dlhšie s tou sekciou čakať. Skôr sa bojím po sekcii co bude, kašľať s tým bruchom na cipr campr asi umrem od bolesti. Poprípade viete poradiť ešte nejaké lieky co zaručene za pár dní zastavia kašeľ?
Ďakujem za každú skúsenosť a radu

really8
17. apr 2024

@tehotna40 nebola som sice na sekcii ale podla mna s tym nespravis nic. Moze ti aj zabehnut a budes kaslat. Za mna teda kychanie bolo horsie ako kasel.

dame2
17. apr 2024

Mala som takto tiež plánovanú sekciu, mesiac pred ňou som dostala kašeľ, ktorého som sa nevedela nijako zbaviť. Ale so sekciou nečakali, mala som mať spinál, takže to nikto neriešil. Horšie bolo, že spinál mi nezaúčinkoval a celková anestéza spôsobila laryngospazmus (v podstate som sa pridusila v spánku) a na vine bol práve spomínaný kašeľ. Našťastie bolo nakoniec všetko v poriadku, nejakú hodinku som potom musela byť na kyslíku a potom už bolo všetko ok.
A po sekcii sa to dalo zvládnuť, nasadili mi hneď antibiotiká, takže ten kašeľ pomaly ustával. Odporúčam si trochu zatlačiť pri kašli ranu, napr. vankúšom alebo aspoň nohy pritlačiť k bruchu, potom to menej bolí.

tatiana149
18. apr 2024

Tak presne toto sa mi stalo. Len ja som fest ochorela aj kašeľ šialeny aj horúčky. Kašeľ dusivy, čo mi vyvolal pôrod mesiac skôr. Rovno ma brali na cisársky. Malý sa narodil tiež chorý od prvej minúty. Ale nejak sme to dali a teraz má za pár dní 10 rokov

cali2016
18. apr 2024

@tehotna40 ja som bola týždeň po covide na plánovanej sekcii. Dlho ma chytali záchvaty kašľu. Nepamätám sa, či má pri tom bolelo brucho-jazva, ale pamätám si, že pri smiechu ma to veľmi bolelo...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre