Plánovaná sekcia

7. okt 2022

Ahojte, mám naplánovanú sekciu na pondelok. Dnes je piatok, absolvovala som okrem predoperačných vyšetrení a pokecu s anesteziológom aj CTG - ozvy bábätka a tam BUM, BUM kontrakcie každých 12 minút. Zatiaľ nič zvláštne nepociťujem, to že ma už všetko bolí, pichá, ťahá neriešim. Chcem sa ale spýtať, dá sa to takto vydržať až do pondelka? Ako to potom prebieha čo sa týka akútnej sekcie kebyže to na mňa príde skôr?
Nie som v strese, veľmi sa na to teším len som dnes nečakala takýto výsledok 🙈

Ďakujem vopred za odpovede

veronika3110
7. okt 2022

ked som ja rodila, tak prišla baba, ktorá mala v pondelok termín na sekciu, ale prišla už v nedeľu ráno, lebo už tiež cítila kontrakcie... lekár vyšetril, skontroloval a zobrali ju na sekciu 🙂
ak ju máš plánovanú, asi je na to dôvod... nečakala by som, kým by boli silné kontrakcie..aby sa to náhodou nerozbehlo tak, že už na sekciu nebude čas
ale ak dobre chápem, tie kontrakcie bolo vidno len na ctg, ale zatiaľ boli asi slabučké, ked si nič extra necítila... teoreticky to môže prísť aj skôr, ale na druhej strane to môže trvať aj do pondelka.. :D

lenka7477
7. okt 2022

Ak Ti začali kontrakcie , budú sa už len stupňovať . Nebudú rovnaké do pondelka , lebo máš plánovanú sekciu. Ak by to už na teba naozaj prišlo , spravia cisársky aj skôr.

beata_k
7. okt 2022

Ja som mala planovanu o 6:00 rano, ale nakoniec akutna o 4:00 rano. No co ti poviem, mohol pockat 😄
Prisla som v kontrakciach do porodnice a do 15 minut bola pripravena sala. Nic sa neboj, bude dobre 😉

louise
7. okt 2022

Ja som mala plánovanú na stredu a vypýtala sa v nedeľu ráno - prijali ma a spravili sekciu a vraj na poslednú chvíľu. Takže radšej nečakať.

anavixy
7. okt 2022

Ked to na teba pride skor, nie je to akutna sekcia, je to planovana sekcia, ktora sa urobi skor. Akutna sekcia sa robi pri alteracii oziev, predcasnom odluceni placenty, prolapse pupocnika, nepostupujucom porode v II.dp. atď.
Takže nestresuj, operacna sala je pripravena vzdy, anesteziológ pride do par minut, predoperacne mas vybavene, mozes rodit kludne hned.
Ked budes citit bolesti, nebudu ustupovat po teplej sprche, chod do porodnice, bud urobia sekciu hned alebo cez den, podla nalezu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre