Pitie čaju pred pôrodom

milagrosss20
13. jan 2015

Ahojte..chcem sa opytat ci niekomu pomohol pitie cajiku malinovnika a alchimelkynpred porodom.. A od kedy ste ich zacali pit a ako casto?

hanney
13. jan 2015

Ahojte. (: Ja som začala piť čaj z ostružiny malinovej minulý týždeň. Dnes som 37 + 3 . Prvý týždeň 1 šálku denne, a tento týždeň 2 šálky denne. Termín mám 30.1, tak uvidíme či v niečom pomože.. Pila som ho aj pri prvej dcérke, ale robili mi sekciu, kedže bola otočená KP. Tak uvidíme ako to bude teraz, bo bábo je otočené správne..

milagrosss20
autor
13. jan 2015

@hanney ja to dnes zacala pit a som v 35tt a mala si neake zmeny teda brucho ci ta neblelo...a alchimelku nepijes?

hanney
13. jan 2015

Zmeny zatiaľ nepocitujem žiadne. Alchemiku nepijem, ale rozmýšľam, že si ju pozháňam. Práve som si zaliala odvar z ľanových semien. Idem to vyskúšať.. (:

albao
13. jan 2015

Pila som pri obidvoch a nemala som pocit, že by mi to nejak pomohlo. Nič z babských receptov. Najviac mi pomohla ochotná PA a môj muž ...

milagrosss20
autor
13. jan 2015

@hanney ako robis ten odvar?

milagrosss20
autor
13. jan 2015

@albao no ja uvidime teraz pri druhom porode..pri prvom som nic neriesila ale teraz riesim lebo mam zle skusenosti..dokonca aj homeopatika som zacala brat...

suriacik
13. jan 2015

Mne to vobec nepomohlo ani pri jednom porode. Zacala som vzdy pit v 38.tt a obe tehu som prenasala. Jedno tri dni a druhe sedem.

milagrosss20
autor
13. jan 2015

@suriacik ale to sa ma skor pit..ci? Tak uvidime...

albao
13. jan 2015

@milagrosss20 tak ak mám povedať, čo mi pomohlo, tak knižka "hypnopôrod". Síce som druhý pôrod nemala hypnopôrod, to je na SR priam utópia, ale približovalo sa to na maximum možné v rámci SR podmienok a bol to veľký rozdiel oproti prvému pôrodu. Tichá, nenápadná, ale veľmi nápomocná PA a môj muž, nevyrušovali, ale pomáhali presne ako bolo treba ... Ten pokoj a vnorenie sa do seba, to mi pomohlo. Ak by som zase rodila, vykašlala by som sa na čaje (pila som ich veľa a dlho vopred), na drvené ľanové semiačka a pod., skôr by som trénovala zase na hypnopôrod. Ale to nemusí byť pre každého.

milagrosss20
autor
13. jan 2015

@albao no to pocujem prvy krat to hypno...a u nas je to uplne mimo zonu...

hanney
13. jan 2015

@milagrosss20 Dnes som to našla ma nete a aj vyskúšala prvý krát.. Ľanové semiačka som zaliala vriacou vodou a nechala lúhovať cca 15 min.Asi 3 čaj.lyž. na 0,5 l vriacej vody.. A mal vzniknúť niečo také ako rôsol.

milagrosss20
autor
14. jan 2015

@hanney a to si vypila?? Viem ze aj pomlete sa jedia v jogurte....inak ja mam otrasnu noc za sebou...bolesti som mala...dufam ze to nie je z toho caju... A ruky mi trpli a bolelia akokeby zlomene som ich mala ☹

hanney
14. jan 2015

@milagrosss20 Áno, to som vypila.Hoci to bohvie ako nechutilo, ale keď nič iné, aspoň to prečistí črevá. Mne sa už dlhšie strašne zle spí.Nemôžem sa poriadne ani otočiť v posteli, bo ma ťahá a tlačí celé brucho.A inak ako na boku sa mi spať nedá.. :( Budím sa niekedy aj 6 x krát za noc a vstávam s bolesťami chrbta.

milagrosss20
autor
14. jan 2015

@hanney ja mam to iste... Och ..prve v pohode a teraz uplny opak :-/

piacere
14. jan 2015

@milagrosss20 neviem, ako by mali pomôcť ľanové semiačka, ale ja som ich dávala malému (presne takýto odvar), keď mal problémy s chronickou zápchou, oni majú totiž silný laxatívny účinok. Tak možno tým, že by vyvolali WC preháňanie by mohli spustiť aj sťahy maternice a teda kontrakcie. Ja osobne by som to v 36tt nepila 🙂 Podľa mňa zbytočnosť 😅

hradnapani
14. jan 2015

@piacere nahodou, tie lanove semiacka su super. Mozu sa uzivat aj pomlete, su chutnejsie (ale treba sa po nich dostatocne napit). Podstatou je to, ze vytvaraju akysi hlien v porodnych cestach a dieta lahsie vyklzne von. (niektore zeny kupuju drahy gel Dianatal, toto je prirodna verzia). Je to aj trochu mala prevencia pred nastrihom.
@milagrosss20

scaramelka
14. jan 2015

Mám 2 pôrody za sebou. Pri obidvoch som užívala semienka ľanové asi mesiac pred pôrodom plus čaj ostružina malinová. Prvý pôrod (otiekla mi plodová voda o 21:00, kontrakcie začali o 00:30 a dieťa sa narodilo o 3:20 (prvorodička v 32). Druhé dieťa, po oxytocine o 10:40 začali kontrakcie a dieťa sa narodilo o 11:45. Súper. Išla by som rodiť aj každý rok...... Držím všetkým tehuľkám prsty a prajem krásne a rýchle pôrody malých drobčekov.

grundia
14. jan 2015

@milagrosss20 uz od 36tt,niekde vravia,ze uz sa moze od 35tt.
Ja som pila alchemilku od 36tt,neviem ci to prispelo k rychlemu porodu.Uvidim ako to bude pri druhom.. 🙂

milagrosss20
autor
14. jan 2015

@grundia alchymelku zatial pit nebudem este ale ostruzinu uz ano.... Som 35+1 teraz..

hanney
14. jan 2015

@milagrosss20 Presne, ja to isté..

hanney
14. jan 2015

@scaramelka Wow, tak to Ti môžeme len tíško závidieť.. Kiežby sme to aj my mali tak skoro za sebou?Ako často si si dávala tie ľanové semienka?A v akom množstve?

scaramelka
14. jan 2015

@hanney Raz denne, jednu polievkovú lyžicu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre