Ahojte baby. Chcem sa opýtať ako ste sa pripravovali na pôrod a aké čaje ste pili? Viem že sa pije alchemilka a malina ostruzina ale mám obavy či to neurýchlili pôrod. Akože by sa bábätko narodilo ešte pred termínom. Máte s tým nejaká skúsenosť? rada by som sa nejako pripravovala ale bojím sa že to vyvolá pôrod skôr
@petamich to všetko si použila? 😁 a k čomu sú vlastne tie čaje? Že či to nie je len na vyvolanie pôrodu ako som si doteraz myslela 😅 ja už som 35+5 🙈
Pila som pri obidvoch alchemilku aj ostružinu malinovú asi od 34.-35.tt. Pri prvom aj ľanové semiačka. Prvé dieťa sa narodilo o 3 dni skôr, druhé dieťa o týždeň skôr. Obidva pôrody síce brutálne bolestivé, no veľmi rýchle. Druhý celkovo od prvých kontrakcií asi 3.5-4 hodiny (v pôrodnici necelú hodinu). Prvý od prvých kontrakcií 14.5 hodiny (v pôrodnici 1.5 hodiny).
@zuzanockamt a ako si ich pila? 2x alechemilka a 2x malina denne?
nie 🙂 to je tabulka vsetkych veci, co "existuju" ja som jedla lanove semiacka, pila alchemiku a malinik a prenasala som 8 dni, na 10. uz mi mali vyvolavat ale maly sa vypytal sam
lanove semiacka by mali pripravit porodne cesty, malinik by udajne mal vyvolat stahy maternice a tym teda skorsi porod, u mna nefungovalo 🙂 viacere baby z nasich terminoviek tiez pili a oni aj cvicili s aniballom a niektore porodili skor a ine neskor, cize ja tomu uplne neverim, skor to pre mna bolo, ze som mala pocit, ze nieco robim ako pripravu
Áno, 2-krát denne, keď som stihla, aj 3-krát, ale to málokedy.
Ja mám doma sypane čaje a môžem to uvariť aj spolu či reálne musím pit každé zvlášť? Chápete čo myslím 😂
@petamich tiež som chcela cvičiť s aniballom ale nemôžem tak som chcela vedieť že ako inak by som sa mohla pripravovať. Som prvorodička
Pila som každý zvlášť
tiez som pila zvlast 🙂
Tieto caje nevyvolavaju porod, len pripravia telo na porod. Baby si zvyknu robit aj naparku, alebo masirovat hradzu, cim predchadzaju natrhnutiu.
@cimage áno o tom som taktiež čítala s tým by som chcela začať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
pila som vsetky hnusne veci co sa dali a nepomohla mi ani svatena voda 🙂 ono sa to aj tak pije az v case, ked uz porodit pokojne mozes, lebo dieta je dovyvijane, kazdopadne ja aj tak skor verim, ze kazda porodime vtedy, ked mame a ked je dieta pripravene alebo mu pomozu, ked nic ;) tuto tabulku mam a podla nej som sla, drzim paste ❤️