Peniaze za pôrod

15. máj 2023

Ahojte stále sa dávajú peniaze Dr za pôrod?

85miska
15. máj 2023

Ako myslíš stále sa dávajú? Nikdy sa ani “nedávali” moja mama nedala nič keď rodila mňa pred 30 rokmi a ja som nedala tiež. Dala som pri odchode z nemocnice krabičku zákuskov ako poďakovanie. Lekárovi nič.

marci77
15. máj 2023

je moznost zazmluvnit si lekara k porodu
v BA to stoji okolo 300eur
ak lekar nestihne prist, tato suma sa neplati

marcellka32
15. máj 2023

Nedávala som nič, ani krabicu zákuskov...pekne som sa slovne poďakovala za starostlivosť

divokykonik
15. máj 2023

Mne stále niekto hovoril, aby som si zazmluvnila lekára, ale išla som na náhodu a bola som spokojná. Nič som mu nedávala, je to jeho práca.

miadi
15. máj 2023

Nie . Ja som ale poslala krasnu kyticu s podakovanim mojej midwife. ( u nas sa klistir nerobi a tesne pred porodom ma nepustili na wc ze babo by slo do zachoda 😂a rano som nestihla ist na wc mamine tvarohove kolace.. ) pri prvom porode ktory trval 37h som stihla ist viac x na wc 🤣vtedy midwife dostala len slovne podakovanie. No 💩 no flowers 💐

tiezjedna
15. máj 2023

pri prvom ma rodil rodinný doktor, pri druhom manžel dal obálku, ale dodnes neviem koľko v nej bolo, pri treťom som platila Canadian, takže tam to bolo už v cene za starostlivosť.

tenerifka
15. máj 2023

pokial tieto starodavne praktiky neskoncia, tak zeny(a ich novorodenci), ktore nemaju na to, aby dali sedlakovi do obalky vsimne, budu v ohrozeni zivota. Zalovat, zalovat a zalovat....vsetko, co sa vam zda mimo normalu, surovost, neuctu, neprofesionalitu.
Slovenska republika je (vraj) v EU, to fakt? Tak teda preco su stale v praxi tieto primitivne tretotriedne praktiky?

sissy27
15. máj 2023

Jasne, davaju. Ale az dalsi mesiac za vsetky porody a sluzby spolu. A vola sa to mzda a vyplaca ju zamestnavatel toho doktora.
Pacientka plati zo svojho len za nadstandardne a riadne zazmluvnene sluzby, vsetko ostatne sa vola uplatok a je to trestne aj pre toho co dava, aj pre toho co prijme.

lilianka28
15. máj 2023

Toto je dnes už druhá téma peniaze za pôrod.

jaroe
15. máj 2023

Nie nedávajú. Ani teraz ani v minulosti to rozhodne nebola bežná prax. Kedy už tieto zvyky vykapú....Ja nechápem, ako to môže stále prežívať, asi sa to odovzdáva z generácie na generáciu🤦

matabb73
15. máj 2023

Aj myslíš úplatok, tak to neodporúčam, je to trestný čin. Ale môžeš si lekára zazmluvniť oficiálne a časť sumy, ktorú zaplatíš sa pripočíta lekárovi k platu a časť ide nemocnici. Aspoň tak to bolo pred skoro 15-timi rokmi keď som rodila dcéru a zazmluvnils som si pôrodníka.

vkatush
15. máj 2023

Platila som si len nadštandard. Doktorovi som nedávala nič, platila by som len pri zazmluvnení, inak to beriem z jeho strany ako neprofesionálne, ak prijme.

Ale sestričkam som pri odchode doniesla tašku sladkostí a kávy, lebo ma tam mali týždeň a starali sa perfektne.

zuzinka888
15. máj 2023

Ano davaju- ved dostane plat. Osobne nevidim dovod- ved vsetku pracu urobis ty a babatko.

zuziiiii
15. máj 2023

Mala som dva pôrody a nedávala som nikomu nič .

daniella08
15. máj 2023

Pri prvom som nedala a tak si ma lekár nevšímal 12 hodín 😔 potom zachraňovala druhá smena, ktorá by si už aj zaslúžila ale nedostali nič.
Pri druhom som vymenila pôrodnicu a bolo o nás krásne postarané bez jediného eura.

snehulak77
15. máj 2023

Mala som zazmluvneného lekára. Platila som za to nemocnici, aj manžela ten lekár potom poslal, že to zaplaťte v pokladni nemocnice, nie mne...

diaalex
15. máj 2023

Nič som nedávala, ale napr v Šaci zazmluvnenie stojí 300€

mvagusta
15. máj 2023

Na antolskej oficialne zazmluvnenie lekara stoji 300e. Cast ide lekarovi (mensia) zbytok nemocnici. Toto je oficialna cesta,nie uplatok. Ak myslis “do vrecka” tak ja som z principu nikdy nic nedala pri oboch detoch. Na toto som vysostne alergicka. Ked nechce robit porodnika/lekara,nech ide kdesi do VW za pas a bude mat po 8h pokoj a klud😄
Dostavaju za to plat a nie maly. Sestrickam som pri odchode doniesla nejake cokolady a kavu,starali sa o nas krasne. Lekara som ani nevidela kt.ma rezal a ani mú bú z jeho strany.

mikadooo
15. máj 2023

Nie, nedávajú. Proste ťa odrodí, tak ako x žien pred tebou a x žien po tebe a každý mesiac za to dostáva výplatu. Niekto mu strčí nejakú bonboniéru alebo fľašu, ktorých má doma plnú prdel a potom to rozdáva ďalej po rodine alebo známych 🤣. Alebo sa z neho stane čokoholik, v horšom prípade alkoholik.

denisah6
15. máj 2023

Nemyslím si, že by si mala niečo dať, keď veľmi chceš, zazmluvni si lekára. Ja som v BA nedávala vôbec nič, rodila som dvakrát, z toho prvý bol viac menej katastrofa.
A pre všetky, čo tvrdíte, že sa nedávajú peniaze, resp. že dostane za to lekár plat. Ha ha ha, otvorte oči. Veľakrát sa stane, že ak rodičia niečo nedajú, prístup lekárov a sestier je otrasný. Chvála Bohu mne sa to nestalo, ale švagrinej áno.
Je to otrasné, že ich hanba nefackuje, ale bohužiaľ stále je to v slovenských pôrodniciach reálne.

daniela2202
15. máj 2023

???? Ty trpíš, nie doktor 👎

mvagusta
17. máj 2023

Len pre zabavu:
Vyber operatera v novej porodnici Bory stoji 1300e a vyber porodnej asistentky 800e 🤣🤣🤣🤣 takze “sladkych 300e” co si zaplatia zeny na Antolskej za vyber doktora😂😂

lienka.7
17. máj 2023

Kto chce dá, kto chce nedá. Netvarme sa tu teraz všetky ze o tom nikdy nepočuli 🤦‍♀️
Rozhodne by som však nesla rodit len tak na blink, minimálne so zazmluvnenym doktorom. Áno, je pravdou je odrodi ta každý, je len otázne ako.

lienka.7
17. máj 2023

@mvagusta a co si si myslela, že to tam bude zadarmo pre 5,5 milióna ludi? 🤣🤣🤣 potrebujú prachy nejako naspäť predsa
Tam budeš platiť aj za to, ze ti z chodby poda sestra vodu... lebo aj to bude "nadstandard".

mandzula
17. máj 2023

@lienka.7 pise o vybere, platis za ten, ak chces toho, co ma sluzbu, zrejme sa neplati ci?

natalka2230
17. máj 2023

Môj gynekológ je primár ak by som ho chcela mať pri pôrode by som mu musela zaplatiť neviem koľko ani ma to nezaujímalo.. Kto mal službu ten bol pri pôrode a akurát bol môj primár 🤣🤣🤣

mvagusta
17. máj 2023

@lienka.7 ano je to zadarmo. Ja som len pisala ze za vyber lekara platis. Ak si nevyberies,neplatis nic a odrodi ta ten kto ma prave sluzbu. Ani za izbu a jedlo neplatis. Ja som len poukazala na to ze Antolska- zazmluvnenie 300e, Bory zazmluvnenie- 1300e.
Nie su tam nadstandartne izby lebo kazda izba je jednolozkova.

mvagusta
17. máj 2023

@mandzula ano presne🙂

vevapeto
17. máj 2023

Krásnu orchideu pôrodnej asistentke, že sa o mna pol dňa starala ako o kráľovnú 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre