Pedikúra pri pôrode

anitka100
6. jún 2022

Vie niekto ako to je pri porode viem ze na rukach by som nemala mat nalakovane nechty ale ako je to s nohami? Chystam sa na pedikuru a zvazujem gellak na nohy tak ci by stym pri porode nebol problem? Ci radsej si nedavat? Poradte

mamamasama
6. jún 2022

Nepočula som o tom, že by žena nemohla mať manikúru, alebo pedikúru. Ja som mala aj, aj a nebol s tým absolútne problém.

grace55
6. jún 2022

@anitka100 radšej si nedavaj. Zmeny nechtov, farba a pod. sa niekedy sleduju. Špeciálne, ak by bola potrebná anestézia, atď.

biankaaaa
6. jún 2022

Ani ja by som si radšej nedávala, ak to nie je nevyhnutné 🙂

ambamamba
6. jún 2022

Daj si. Aj na rukach. V roku 2022 sa okyslicenie meria inak ako sledovanim stavu nechtov pacienta. Tento rok som rodila a vysmiali ma ked som sa na to pytala.

trgypadl
6. jún 2022

@ambamamba ahoj, a mozem vediet o aku metodu sa jedna? Dakujem

ambamamba
6. jún 2022

@trgypadl netusim nastastie mi nemuseli merat

kubkovamama
6. jún 2022

@trgypadl nie sledovanie okysličenia pohľadom,ale kvôli pripevneniu klipu na sledovanie funkcií ak by bola potrebná náhla anestéza.Preto sa odporúča nemať lak alebo umelé nechty.Lepsie to drží na prirodzených.

betulinka1
6. jún 2022

@anitka100 ja som isla po porode s malym na neonatologicke kvoli zabalenému pupčeku a prve co bolo, ked nas prijímal prednosta, bolo aby som ukazala nechty na rukach. Ze on nedovolí mat dlhe gelove nechty lebo je pod nimi špina. Nastastie som mala svoje na krátko ostrihane, mozno by mi ani nedovolil chytit maleho 😉. To len k téme nechty. Ale na nohach nechty neriesil.

trgypadl
6. jún 2022

@ambamamba tak potm nechapem Tvojmu odporucaniu🤷‍♀️

trgypadl
6. jún 2022

@kubkovamama myslim si, ze je dolezite, aby videli aj lozko nechta, netvrdim, ze na vsetkych prstoch. Snimanie pulznym oximetrom mi je jasne, mna zaujimala ta nova metoda, dakujem

ambamamba
7. jún 2022

@trgypadl len pisem co mi povedali v porodnici na pripravnom kurze. Podla mna to vedia pridrzat aj na gelovom nechte a zmerat, vsetko je vec ochoty. V statnej nemocnici mi napriklad nechali napichnutu cievku tri dni a nevedela som riadne manipulovat s dietatom. V sukromnej proste minuli par eur navyse a napichli to na druhy den nanovo a v noci ma nechali na pokoji. Sledovat na neonatologii umele nechty mi pride dost uchylny princip. Niekto ma spinu ci za malym nechtom ci za dlhym nechtom. 😂 Stavim sa, ze to sleduju v nemocnici, kde matka po siti ani nema bidet po potrebe na umytie…

trgypadl
7. jún 2022

@ambamamba jasne ze to vedia pripnut aj na gelovy nechet, ale v tom pripade sa da o presnosti snimania polemizovat... nemyslim si, ze je to o neochote. A o tej cievke/myslim si, ze je to o komunikacii, ze stačilo povedat, aby Ti ju vybrali

gabu_lienka
7. jún 2022

@anitka100 na pouceni o anesteze, ktore som dostala v nemocnici, je to dokonca aj napisane - ziadny lak na nechty.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre