Panická porucha a pôrod s antidepresívami

sisa2403
5. aug 2024

Ahojte prosim Vas mala ste niektora? Velmi sa bojim mam problem ist aj na poradnu a vobec celkovo von, uz 3tyzden len lezim v posteli lebo ako nahle sa odhodlam ist von pride mi zle toci sa mi hlava je mi na odpadnutie :( uz neviem co mam robit.
Tyzden uzivam sertralin ale zatial bezvysledne :( najhorsie je ze viem datum porodu kedze ma caka sekcia zo zdrav. Dovodou. A cim to je blizsie idem sa zblaznit :( mam pocit ze ani nepridem do nemocnice po svojich ze skolabujem. Ja naozaj neviem uz ako si pomoct. Prosim mala niektora takyto poblem. Dakujem

michaellasp
5. aug 2024

@sisa2403 Ahoj. Keď nastúpi účinok sertralinu, tak bude dobre, neboj 🙂 on zaberá až po nejakých 2 3 týždňoch. Daj tomu ešte čas.

martul
5. aug 2024

@sisa2403 a odkedy máš takéto stavy? Pred tehu si to nemala, bola si ok? V kolkom týždni si?
Treba byť trpezlivá, AD nezaberú hneď, ale aspoň zavolaj doktorovi do poradne a povedz mu, prečo si neprišla. Manžel, priateľ nemôže ísť s tebou ako opora?

sisa2403
autor
5. aug 2024

@martul ja som pred otehotnenim brala sertralin ktory mi zo dna na den vysadili... cele tehotenstvo okej. Potom prisli hadky lebo priatel zacal dost pit :( vtedy ma urazal nadaval chytil ma pod krk hovoril mi ze nieje jeho atd .... to bolo u mna spustac mam pocit... rodim 26.8. som aktualne v 35+3tt.
Pred tyzdnom mi vratili sertralin, ale nedokazdm fakt ani vijst von. Videm pred dom a momente mam take zavraty zle mi pride :( fakt som zufala

colsami
5. aug 2024

A teraz si s tym priatelom stale? Co Ta chytal pod krk, pije a nadava Ti?

martul
5. aug 2024

@sisa2403 ja som brala pred viacerými rokmi AD, kým nezačali zaberať tak som na trhu nesmela ani pomyslieť, pretože hormóny môžu celú liečbu rozhádzať.
A teda okrem toho že sme sa dozvedeli, že priateľ je idiot, nemôže ísť s tebou aspoň?
Alebo rodičia? Kde sú, čo tvoja mama? Zbaľ sa a choď k Nike, veď preboha ako chceš rodiť a potom sa starať o dieťa. Najvyšší čas požiadať niekoho o pomoc.

sisa2403
autor
5. aug 2024

@colsami musim su tam majetky atd .... zlozita vec na ktoru teraz nemam silu.... prestal stym ale ten strach ze sa to zasa pride. Ale to teraz nechcem riesit... riesim paniku a strach z porodu :( to ze neviem fungovat a ist ani von :(

sisa2403
autor
5. aug 2024

@martul ano on somnou chodi ale ja mam take silne paniky ze proste to nedam pride mi uplne na zomretie a utekam domou :( mam 3tyzdne do porodu a bojim sa ze AD nezaberu a ja ani nepridem do nemocnice uz skolabujem kedze to mame 40km.

colsami
5. aug 2024

@sisa2403 mozno keby si mala oporu v priatelovi, alebo aspon bola slobodna a nemala pri sebe nasilnika a tupca, aj ten strach z porodu vyzera inak a si celkovo viac v pohode.

Rob ako myslis, ked "su tam majetky" a je to pre Teba dolezitejsie ako charakter otca pre Tvoje dieta a Tvoja bezpecnost.
Drzim palce.

martul
5. aug 2024

@sisa2403 pozri, nemudrujem, píšem z vlastnej skúsenosti. Priateľ nech ťa drží pod pazuchami a nepustí. Obklad na čelo, vodu po glgoch, v aute maj vankúš tam lež, zatvor oči, kým neprídete doktorovi. Samozrejme objednaj sa na čas, žiadne čakanie v ambulancii.
Opakujem sa ,ale zatiaľ si neodpovedal, čo bude po pôrode, má ti kto pomôcť. To není sranda, ty si v stave, že sa nevieš postarať o seba, čo bude potom?

zuzanaete
5. aug 2024

Gynekolog o tychto stavoch vie? Nebola by mozna v takomto pripade hospitalizacia az do porodu?

kiki68
5. aug 2024

@sisa2403 ved zavolas 155 a oni si poradia, budes pod dohladom psychiatra, nic sa neboj. Vedia ako na taketo stavy.

sisa2403
autor
5. aug 2024

@zuzanaete ano vedia a od vsade pocujem len vydrzat :(

evickuska
5. aug 2024

@sisa2403 cca 2 mesiace

sisa2403
autor
5. aug 2024

@evickuska to snad nie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre