Pálenie pri sexe 5 mesiacov po pôrode. Poradíte?

stradivariuska
13. júl 2014

Ahojte Žienky, tak som sa rozhodla poprosiť o radu Vás, keďže aj doktor tvrdí že mi nič nie. Som 5,5 mesiaca po pôrode (cisársky rez) a s manželom sa samozrejme chceme milovať. Problém je v tom že ma už aj minimálne vniknutie neskutočne páli. Toto som mala aj počas tehotenstva, pred tehotenstvom som na tom bola v poriadku. Výtok nemám, lieky neberiem žiadne , tak fakt neviem v čom je problém. Pred týždnom som skončial s kojením. Mala ste niektorá rovnaký problém a ak ano ako ste si pomohli. Nejaké babské rady?

chrumka84
13. júl 2014

Na litre lubrikacny gel a pockat, kym sa hormony daju do poriadku. Odporucam pepino neutral http://www.mattesgroup.com/sk/p/pepino-lubrikac.... Nam oskusane aj ine, ale palili ma.

25daniela
13. júl 2014

Treba pouzivat gel neaky lubrikacny, pri tom, za to mozu hormonalne zmeny.
Zenske veci uz mas? Ono sa to casom zlepsi, ked bude dlhsi cas od porodu a kojenia.

majkapatko
13. júl 2014

Jednoznacne pouzi lubrikacny gel, kym Tvoje telo nenabehne znova na "normalny rezim", aky malo pred tehotenstvom. U nas sa to osvedcilo 🙂

majka99999
13. júl 2014

Ako baby predo mnou radim to iste, vela gelu a casom ho uz nebudes potrebovat, prvykrat to bolo dost zle, len take cvicenie, ale postupne sme nabehli na staru rutinu. 🙂

safranca
13. júl 2014

ja som mala toto iste 10mesiacov a to sme 7mesiacov koli tomu spavali spoku iba raz za mesiac tak sme si kupili gel a islo to lepsie no neviem ako to ale ako nahle mala Eli 10mesiacov tak uz ani nepali ani nic a aj viac byvam vzrusena nekojim cca 2tyzdne musis byt velmi ale velmi vzrusena a hlavne velmi vlhka a pojde to nezabudaj ze si 9mes nemala menzes aj to ma svoj ucinok

klincek
14. júl 2014

@stradivariuska opisujes presne moj stav po porode..akurat ja som tak dlho nevydrzala a nabehla som k lekarovi ovela skor, nedalo sa mi s tym nijako fungovat..normalne ano, ziadny vytok ani stipanie, ale sex ani nahodou, nedalo sa. mal podozrenie na streptokoka, vraj v porodnici a este k tomu pri sekcii dost bezne chytis (sila, ze? 😖). predpisal mi capiky Gynoflor, pomohli uplne zazracne. za jednu prehliadku nic nedas, moze len pomoct 😉

seahorse27
14. júl 2014

Pockaj mesiac a bude to v pohode. Je to sposobene hormonmi, ktore so odstavene pocas kojenia. Ja som mala presne toto iste po porode, riesili sme to lubrikacnym gelom.

kola1986
19. nov 2014

ja som mesiac po porode cisarskym a skušali sme to s manželom a tiež som sa zlakla lebo to neskutočne štípalo a palilo,tak tu hladam tiež dobrú radu ,vyskúšam ten lubrikačný a uvidím či to bude lepšie,zatial dakujem.

monique82
19. nov 2014

ja som mala rovnaký problém, je to kojením. Laktácia spôsobuje suchšiu sliznicu vagíny. Mne gynekologička odporučila MULTI-GYN LiquiGel, ale lacnejší máš lubrikačny gél. Ak už nekojíš do mesiaca sa to napraví aj samo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre