Oxytocin

kaataariinkaa
5. jan 2022

Ahojte, chcem kupit oxytocin od maminy ktorej ho dali v porodnici a nepotrebuje ho. Dost by pomohol

nafka0483
5. jan 2022

@kaataariinkaa Naco ho potrebujes? 😮

kiki68
5. jan 2022

@kaataariinkaa ale ved to davaju iba do infuzky pri porode priamo. To nienje ako ibalgin, ze Tu mate pani mamicka na doma jedno balenie 😂 mne ho nepodali, ale v porodnici to pichaju priamo takto. Domov naozaj nebalia nic z liekov tohto typu

hildicapupu
5. jan 2022

tiez som bola v tom, ze toto sa riesi len v nemocke.

nafka0483
5. jan 2022

@kiki68 Ale ano ;) dava sa oxytocin aj na vatovy tampon, das k nosu a vdychnes. Na spustenie mlieka. Mne dali par ml v striekacke aj na domov.

kiki68
5. jan 2022

@nafka0483 tak to asi nie vsade, mozno niekde davaju aj toto. Ale neviem stale ako by si to prepasovala domov 😀

natalka30
5. jan 2022

@kiki68 no davaju na predpis mne lekar predpisal na kvapkanie do nosa.. Kvoli moznemu zapalu prsnika

nafka0483
6. jan 2022

@kiki68 Preco prepasovala? Ved normalne ti daju v porodnici alebo predpisu a vyberies v lekarni.

miadi
7. jan 2022

@nafka0483 tak uplne normalne to asi nedaju len tak ked to pani zhana cez druhu ruku na mk. Nechapem ze to nezhana u dr. Ked to tak bezne davaju na hocico.

nafka0483
7. jan 2022

@miadi Ak uzna lekar, ze je to potrebne, tak ti ho da "normalne". Nikto netvrdi ze ho davaju bezne a na hocico.
Tu zeny bezne zhanaju rozne lieky, ktore si samy naordinuju, pricom by sa stacilo obratit na lekara.

zuzanockamt
7. jan 2022

@miadi
@kiki68 dáva sa do striekačky a žena si to sama kvapká do nosa na spustenie laktácie po pôrode. Pri oboch deťoch som dostala niekoľkokrát, no nepomohlo.

kaataariinkaa
autor
9. jan 2022
kaataariinkaa
autor
9. jan 2022

@nafka0483 chcela som na zvysenie laktacie, ci niekto nema medzi sviatkami, teraz ked vsetcia mudr.ordinuju az po 10.1.. Skusim vybehnut a opytat sa ci mi predpise. Dakujem vsetkym ktory sa pripojili.

nafka0483
9. jan 2022

@kaataariinkaa O tom neviem ze by zvysoval laktaciu. Akurat pomoze spustit mlieko.
Na zvysenie senovka, benedikt, hroznova stava, veeela tekutin, zaprazene polievky...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre