Ahojte žienky,
dnes som bola na poradni v pôrodnici (je u nás tak zvyk, že posledný mesiac pred pôrodom sa chodí do pôrodnice na poradňu každý týždeň) a vôbec sa neotváram a lekár mi povedal, že v blízkej dobe to na pôrod teda vôbec nevyzerá. Termín pôrodu mám koniec októbra začiatkom novembra. Výsledky sú všetky super, vďakabohu, iba mi robí starosti to otváranie sa.
-->Je to v pohode, že ešte vôbec nič a čo si mám myslieť o tom, že mi povedal, že v blízkej dobe to na pôrod teda vôbec nevyzerá?
-->Aké máte skúsenosti s otváraním sa Vy?🙂
TP mám podľa tehotenského preukazu 30. 10.🙂
Ďakujem za všetky príspevky🙂
@katuli3nocka ja som bola den pred porodom u lekara a otvorena som nebola vobec a ani to na porod nevyzeralo...
@bajana
@daniela1983
Žienky, ďakujem Vám za Vaše skúsenosti🙂
😀 ja som bola pri druhom babu na poradni poobede o pol tretej a lekarka skonštatovala, že ani náznak na porod, a v noci som ich tam pekne navštívila a rano o siedmej sa synator narodil 😀
@icejane V prvom rade ďakujem za skúsenosť🙂 Tak ja neviem či mám na svoje vnútorné pocity veriť alebo nie, ale ja cítim, že to zasa tak ďaleko nie je🙂 Poslíčkovia sú dosť silní a mám pocit, že ešte tento mesiac konečne budem mať to naše šťastie pri sebe🙂 Myslíš, že tie pocity napovedia viac ako lekár alebo si to vôbec nemám všímať? A tiež poznám taký prípad, kedy lekár povedal také podobné a o deň neskôr bolo bábätko, takže to je asi jasný dôkaz toho, že ten termín si tie bábätká vyberú a lekár môže ísť .. het😀
@katuli3nocka všetko to je hlavne o psychike, u mňa hlavne funguje zákon schválnosti, že keď niečo chcem urýchliť, nato truc, to dlhšie trvá 😀 , takže teraz myslím nato, že si to pekne potiahnem ešte tri týždne a nechám sa milo prekvapiť, či to nebude už o týždeň, pravdu povediac, už by som to chcela mať za sebou 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
To, ze na porod to este nevyzera znamena, ze na porod to nevyzera-o tom sa da myslieť práve to...Neznamená to ale žiadnu istotu. Situacia sa moze rychlo zmenit a porod sa moze spustit kedykolvek. Ja som bola otvorená na jeden prst asi od 36tt, ale nic sa nemenilo ani po TP, aj po odteceni vody v 40+6tt som sa otvarala pomaly a porod bol nakoniec dosť dlhý a vyčerpávajúci.