Otecko pri pôrode - Nitra

looo
27. feb 2020

Ahojte! Chcela by som sa spýtať na pôrod, pri ktorom je aj otec dieťaťa. Zaujíma ma konkrétne pôrodnica v Nitre, do ktorej sa v auguste chystáme.
1. Odkedy je s vami partner na sále/izbe pred pôrodom?
2. Je potrebné vopred nahlásiť jeho prítomnost?
3. Kde sa nachádza počas toho, ako som ja ako rodička ešte na izbe a nie na sále? (Prvý pôrod mi trval 11 hodín a nemyslím, že by tam manžel mohol byť pri mne po celý čas)
ĎAKUJEM VÁM VŠETKÝM ZA ODPOVEDE!

janka54321
28. feb 2020

@looo pridaj sa do skupiny porodnica Nitra, mozno skor odpovedia

brna1989
28. feb 2020

@looo manžel mohol ísť až priamo na box,kde sa rodí.vo vzdycharni nemôže byť prítomný.priamo je zavolaný až na tlačenie na boxe.po celý čas až do vytlačenie tam môže byť.samozrejme aj potom,keď prinesú bábätko.na zašivanie je poslaný preč.
Poväčšine sú doma tatinovia a sestričky ich zavolajú mobilom (svoj mobil dáte sestričke a ona zavolá, nech príde),keď po vyšetrení zvážia , že môžte ísť na box tlačiť.
alebo si tatino odsedí na chodbe a sestrička ho zavolá odtiaľ dovnútra.oni vidia ako postupuje pôrod,keď sa im zdá,že to bude nadlho,tak pošlu oteckov domov a čakajú na telefonát oteckovia doma.

saluda
28. feb 2020

@looo kým ťa neprevezu na sálu rodiť, partner čaká na chodbe. Dopredu treba o jeho prítomnosti pri pôrode ideálne už na príjme, treba tam aj poplatok zaplatiť. Alebo ho pošlú na pokladňu, to už presne neviem. Ja mám takúto skúsenosť z 3 pôrodov v tejto pôrodnici. Aj keď pri prvom pôrode bol s nami na vzdycharni aj partner jednej mamičky, ale nebolo mi to veľmi príjemné. Iné by bolo, kebyze tam máme každá svoje súkromie.

brna1989
28. feb 2020

@looo keď vás budú prijímať,treba nahlásiť , že chcete partnera pri pôrode.stoji to okolo 20eur myslím,možno 30 , nie som si istá.

saluda
28. feb 2020

@brna1989 môj bol aj pri zasivani, asi to závisí aj od personálu. Pri poslednom porode mi dokonca sama doktorka navrhla bonding, pozerala som ako mucha puk, bolo to super. Kým o minútku nepribehla sestra a skoro hystericky mi ho zobrala aj pred doktorkou, že či chcem, aby sa mi podchladil. Všetko je o ľuďoch

brna1989
28. feb 2020

@saluda a v Nitre ste to zažili ?áno ,treba to brať s rezervou,nemusí to byť presne tak,ako som napisala,.ako je každý pôrod iný, tak je inú postup každého personálu. 🤷

saluda
28. feb 2020

@brna1989 áno, v Nitre. 3x bol manžel aj pri siti, posledný krát bol aj minibonding

brna1989
28. feb 2020

@saluda konečne sa posunula teda aj Nitra trošku dopredu 🙏

saluda
28. feb 2020

@brna1989 ten posledný pôrod pol pred 2 rokmi, tak snáď to je teraz ešte lepšie, lebo stále je tam čo zlepšovať. Už ale aj to sa nedalo porovnať s tým, čo bolo pred 10 timi rokmi

brna1989
28. feb 2020

@saluda ja som rodila v marci 2019, pred rokom a nezažila som,to čo vy.je to asi o Tom,aký lekár a personál je prítomný.
Ešte som rodila v roku 2014 v Nitre a tak isto som to nezažila

saluda
28. feb 2020

@brna1989 určite, závisí to od personálu, na aký natrafíme. Ale vidím tam svetielko nádeje, postupne sa menia generácie a ti noví mladí lekári sú už viac otvoreni zmene. Naše deti sa snáď dočkajú

looo
autor
1. mar 2020

Ďakujem vám všetkým, pomohli ste mi! ❤️❤️❤️

nika82
21. mar 2020

neviem kedy rodis, ale momentalne nemoze byt v ziadnej porodnici otec pri porode

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre