Dobrý 🙂 Chcem sa opýtat či može byt otec pri porode aj ked neabsolvoval tie sedia a školenia či ako to mám nazvat 😀 Som prvorodička a ani ja som nechodila po tých kurzoch. Ved čo má príst príde. A partner chce byt pri porode len newiem či doktori nebudu robit problémy kedže nemá inštrukcie a podobne ....
v Tn sa na nič také nepýtali- len ich zaujímalo či som si zaplatila poplatok za doprovod pri porode
ja som sa tiez pytala ci to treba nahlasit vopred povedali mi ze nie,asi zalezi na nemocnici pondelok budem mudrejsia kedze ideme rodit 🙂
Ahoj.ja som rodila v bojniciach a okrem 10e poplatku za pritomnost tatina pri porode nepotrebovali nic. Platilo sa to este pred porodom. Ani ja ani mm sme nikdy ziadny predporodny kurz neabsolvovali.
určitě mu přítomnost u porodu zakázat nemůžou. oni ho v rychlosti budou informovat, to by měl dodržet.
Ahoj Wiki.Kurz jsem neabsolvovalo, vsadila jsem na náhodu a přece jenom zkušené rady mé rodiny.
Z mé zkušenosti je partner při porodu velkou oporou, a bude v podstatě první, kdo to mimčo uvidí.Může fotit, držet tě za ruku, přestřihnout si pupeční šňůru.I pro něho to bude velký zážitek a žádné instrukce nepotřebuje🙂
Ahoj s partnerem jsme na žadných kurzech nebyly a u porodu se nás na to ani nikdo neptal a normálně byl partner u porodu,myslím si že by to neměl byt takový problem.
Ahoj, my jsme taky nechodíli na kurzy a je to uplne jedno... On stejne nebude delat nic jinyho, nez ti davat ruku, abys ji mohla mackat a bude se pokouset rikat slova utechy a tak, jiny instrukce nepotrebuje 🙂
Dostal jen instrukce ode me, at foti myti malyho a tak, a ze kdybych na nej rvala a nadavala mu, at to nebere vazne 😀
@wiki20 zalezi na porodnici, tady u nas to ve vetsine nemusi mit vubec, ale co je bohuzel rozdil, tak v malo ktere muze byt otec u prvnich fazi. Coz jsem si nezjistila a taky si myslela ze vse zaridi priroda, a pak jsem tvrde litovala, protoze zrovna to jsem potrebovala nejvic pomoc. Nakonec ani ten porod poradne doktori nepoznali a manzela zavolali a stihl to na posledni dve zatlaceni. Priste vybiram porodnici kde muze byt manzel u porodu od zacatku a nabizi hlavne porodni pokoje. Napr. me se stalo, ze jsem az do tlaceni stravila ty nejhorsi muka na tzv. hekacim pokoji kdy uz sotva melete a ostatnim maminkam nic neni a celou tu dobu rodite za jejich pritomnosti. Pak jsem si to radeji odstala na chodbe a spolecnem zachode. To jsem pri prvnim porodu bohuzel nevedela a doted z toho mam v hlave vitr. Takze radeji zjistujte tyto informace. Soukromi pri otviracich fazich je velice fajn.
@martinakl
@romantika
@cikyta
@lucyhavirov
@terezp
HOlky a neviete na kolko cm musí byt žena otvorená aby začala rodit? lebo som už na 1cm ale niektoré su takto otvorené aj týždne. Síce Dr. mi povedal že bábo je pripravené na porod že každu chvílku mám čakat ale nechcem aby mi vyvolávali porod tak dufam že stihnem sa otvorit jak mám ...
Myslím, že jsem byla na 8 cm a doktor povídal, že jdeme na to.Takže minimálně 8cm,ale jistá si nejsem.
Držím palce!!!
@wiki20 Ja jsem mela porod vyvolavanej, ale myslim, ze to muze byt takhle i u "samovolneho". Ze nejdriv zacnou kontrakce a pak se teprv zacnes otvirat.. Ja jsem se doktorky ptala, jestli se to da nejak poznat, ze se blizi porod (podle monitoru nebo cipku a tak..), ale rekla, ze v podstate vubec ne. Taky drzim palce, at to probiha hladce, rychle a co nejmin bolestive 😉
@wiki20 my sme nechodili na žiadne školenia a bol pri pôrode, to si len niekto nahaňa peniaze. Ak to niekomu psychicky pomôže pre tym pôrodom prečo nie, ale ja som take niečo vôbec neriešila. Hlavne nech si zoberie prezúvky, môj nemal a dali mu, zistili po 2 hod., že nie je prezuty
@wiki20 musis byt minimalne myslim na tech 8, znama byla na 5 cm a chodila tak tyden. Takze pri jednom se zatim nic nedeje. Bohuzel jinak neporadim, ja mela vyvolavany a to je vsechno trochu jinak. Vyvolavani nedoporucuji pokud opravdu nejde do tuheho, ja mela tu variantu kdy to fakt boli a uz bych to nechtela zazit. Jako prvorodicka jsem ani netusila ze to neni pokazde nutne hned vyvolavat, obzvlast pokud ti neodtekla sama voda a nejaky den ci vic se nespusti porod ci neni plod v ohrozeni. Ale na to se clovek nepripravi, je fajn prijmout porod at dopadne jak dopadne a radovat se na konci z toho nadherneho uzlicku stesti. Neboj stoji to opravdu za to, ja si pak chrochtala blahem kdyz mi prinesli malou. Drzim palce at jde vse hladce a hlavne miminko i ty budete v poradku. Tatu urcite sebou, pri tech kontrakcich je jeho pomoc moc fajn, pri tlaceni uz to jede samo, to uz je tam do poctu.
Partnera mozes mat pri porode urcite,(len pri cisarsom nie)ale si musite zaplatit,neviem presne kolko,to vseko zistis v nemocnici kde rodis,pripadne sa pytaj gynekologov. Ja mam 3 deti a moj muz bol pri mne,je to velka opora mat niekoho pri sebe.drzím palce 🙂 🙂 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@wiki20 mozno to zalezi aj od nemocnice, od nas nic take nevyzadovali, ani ja som nechodila na predporodne kurzy a moj tiez nie, tam vlastne ani nic hrozne netreba, ved otec je tam ako psychicka opora, nestara sa do prace lekarov...a je super, ze budete spolu, moj nestihol k druhemu prist, aj nas to trosku mrzelo