Otec pri cisárskom

taniles
5. nov 2021

Ahoj...nachádza tu niekto kto absolvoval cisársky za prítomnosti otca priamo na sále??? odpoveď typu ,že to je zakázane a podobne nie je pravda...žiaden zákon to u nás nezakazuje len sa to neodporúča....a je to len na nemocnici komu to povolí na základe žiadosti.... Tak či sa tu nachádza niekto kto to tak absolvoval a mal žiadosť a bola mu schválená...Ďakujem krásne

zuzanka.zuzu
5. nov 2021

🙏 na spojenie "žiaden zákon to u nás nezakazuje len sa to neodporúča" som už úplne alergická ako som teraz zistila 😈 určite ti to dovolia, bežne také schvaľujú, a najmä teraz cez koronu...

terka224
5. nov 2021

@taniles Neodpoviem priamo na Vašu otázku. Ale ak by som bola vo vašej situacii tak by som určite bojovala za to, aby niekto pri Tom cisarskom mohol byť.
Pred 2 rokmi som rodila cisarskym a celý čas bola pri mne moja teta, ktorá tam pracuje a držala na za ruku. Pre mňa to bol veľmi nepekny zážitok a keby tam ona nie je, neviem ako by som to zvládala.
V marci ma čaká ďalši cisársky a dúfam, že tiež pôjde, lebo už teraz mám z toho neskutočný strach.

taniles
autor
5. nov 2021

@zuzanka.zuzu že ste na to spojenie alergická je mi ľúto stým Vám nepomôžem ,ak nemáte k téme skúsenosť nereagujte...

mogaa
5. nov 2021

Treba si v prvom rade uvedomiť že "cisársky" je braný ako operácia.....takže určite bude nemocnica riskovať že okrem rodičky sa bude starať aj o otecka😉 len smelo do toho, veď čo nie je zakázané je určite povolené😉

taniles
autor
5. nov 2021

@terka224 presne viem o čo hovoríte...ja mam 2x cisársky za sebou (mimo SR) a neviem si predstaviť tam byť sama...po celý čas pri mne sedel manžel a deti mu hneď dali na hruď a sedeli pri mne kým ma nepreložili....keď to vie fungovať inde prečo nie aj tu???? prečo žena ktorá musí isť na sekciu je diskriminovaná ,že je tam sama bez psych. podpori...

majasimon
5. nov 2021

Cisársky je operácia. To už aj k žlčníku alebo k slepému črevu si začneme niekoho volať?
Na margo toho, že žiaden zákon to nezakazuje... Ani močiť do bazéna zákon nezakazuje, napriek tomu to nerobíme. Teda dúfam, že väčšina ľudí to nerobí.

taniles
autor
5. nov 2021

@mogaa samozrejme , že keby to môj manžel už neabsolvoval 2x by som to neriešila....preto sa mi jedná o tu žiadosť či ma niekto skúsenosť.... žiaľ na SK funguje , že jeden povie to sa nemôže a už sa to tak posúva ďalej.... možná Vám dám nakoniec info. že žiadosť uspela a budem prvá na SK hahaha 😂

taniles
autor
5. nov 2021

@majasimon asi za sebou nemáte skúsenosť cisárskeho že?

majasimon
5. nov 2021

@taniles Neuveriteľné, ale mám.

taniles
autor
5. nov 2021

@majasimon hm tak to Vám gratulujem ,že ste tam nikoho nechcela a nepotrebovala aby ste nebola úplne sama so strachom...

squ1rrel
5. nov 2021

@taniles rodila som mimo SR a pred koronu a bol pri mne muž. Je to bežný postup ani sa nemusel pýtať. Automaticky ho odeli do zeleného, rúško a ideš 😁 Ale teraz v čase korony ho určite nepustia.

taniles
autor
5. nov 2021

@squ1rrel presne inde bežná vec bez opýtania či vôbec chce ....👍

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taniles
autor
5. nov 2021

@cocolino234 takže keby nebol covid tak by ho možná aj pustili...

majasimon
5. nov 2021

@taniles Ďakujem.

ivkazba
5. nov 2021

Mám 43 rokov. Po maturite som 2 roky robila na gynekologicko pôrodníckej klinike. Čiže ešte koncom 90-tych rokov. Tak ako boli oteckovia pri prirodzenom pôrode, tak mohli byť aj pri cisárskom, ak nebola žena v celkovej anestéze. Sedeli oblečení v operačnom zelenom pri hlave rodičky. Ak to bolo možné už v 90-tych rokoch, tak snáď je to možné aj teraz. Nič si nerob z toho, že tu niekto narodenie dieťaťa porovnáva s operáciou žlčníka.

taniles
autor
5. nov 2021

@ivkazba 😍🙏👍

angi07
5. nov 2021

Mam 2 sekcie za sebou a moj muz tam bol pri prvom to aj cele natacal a pri druhom stal troska bokom potom prisiel s malou ked mi ju vybrali a sedel tam s nou vedla mna kym ma zasivali a tak 😊

taniles
autor
5. nov 2021

@ivkazba popravde ma nezaujíma názor ak nie je k téme.... ani si nepýtam povolenie a nebudem sa držať , že jedna baba povedala že sa to tu nemôže...ja hľadám dakoho so skúsenosťou a žiadosťou aby som sa mala o čo oprieť...ďakujem aj tuto radu že to tak fungovalo...

taniles
autor
5. nov 2021

@angi07 len mi potvrďte , že to bolo na SK...

angi07
5. nov 2021

@taniles v Galante 2013 april. a 2020 jan.

anjelicek26
5. nov 2021

Nejaka si utocna na rano. Nastvata a hneva ta, co ide a nejde. Spytaj sa priamo tam, kde chces rodit, momentalne pri covidovej situacii vsetko sprisnuju, co dnes platilo, zajatra nemusi, nie to porody s xy rokov dozadu...

taniles
autor
5. nov 2021

@angi07 super Ďakujem všetko sa len treba chcieť... a mali ste podanú žiadosť?

angi07
5. nov 2021

@taniles nie. pri prvom som sice mala doktora zastupcu primara tak sme sa troska poznali dlhsia nikto nic neriesil , manzel tam stal a cakal bral to ako samozrejmost 😁 a teraz pri druhom ma bral v noci lebo mi odtiekla voda a 5 hodin som sa tam trapila lebo som sa neotvarala , tiez cely cas bol na izbe nikto neriesil , mala spm aj novu doktorku takze ziasne znamosti ....on tam proste prisiel so mnou a nikto ho neposlal von potom uz mal normalne pripravene saty na operacnu salu . Ale teraz to urcite bude horsie kvoli korone

taniles
autor
5. nov 2021

@anjelicek26 😅 hej naštvaná keď zbytočne komentuje niekto mimo témy ...keď predsa nemá k tomu čo povedať tak nebudem zbytočne písať...a ak dobre čítate jedna sa mi o žiadosť ...asi neprídem len tak na recepciu nemocnice s otázkou či môže manžel ísť k sekcii...som trošku kultúrny človek a viem ako sa takéto veci majú riešiť.. a opäť pripomínam ide mi o to či niekto žiadosť podával...nie o povolenie...

anjelicek26
5. nov 2021

@taniles ale ano, presne takto to treba spravit. Zdvihnes telefon.. Zavolas normalne do nemocnice a opytas sa, co konkretne treba. Na fore, kde kazda rodila iny rok a v inej nemocnici si presvedcena, ze ziskas 100% spravnu radu?

terezia323
5. nov 2021

@taniles ja som rodila obe deti cisárskym a pri oboch bol manžel cely čas pri nás. Rodila som na sr a počas korony (marec 2021).

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juma2
5. nov 2021

Najlepšie je to si zistiť priamo v pôrodnici, kde sa chystáš rodiť. Každá to bohužiaľ môže mať teraz inak. Ťažko povedať, každý deň ba možno aj každú hodinu sa to môže meniť

veronikaa1998
5. nov 2021

Obe sekcie mi robila moja dr. Pri prvom pôrode, rok 2017, nám nedovolila aby bol priateľ dnu. Pri druhom pôrode, rok 2020 začiatok januára, nám dovolila. Ale mohol prísť dnu až keď bol synček vonku. Sestrička ho odniesla, a ukázať mi ho už priniesol môj priateľ. Sedel pri mojej hlave a držal syna v ruke. Rodila som v GA.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre