Otec dieťaťa pritomný pri plánovanom cisárskom reze?

monikafialka
5. nov 2018

Mamicky ktore ste mali manzela/ocka dietata pri sebe pred pocas a po porode na samostatnej izbe - prosim ako to bolo? Mohol ozaj byt s Vami cely cas alebo boli stadia kedy ho k Vam nepustili? Napr. na JIS sa musi ist vzdy po cisarskom? A ak ano na ako dlho a mohol tam s Vami byt prosim? yslim vyslovene tie ktore ste ho chceli mat co najviac pri sebe napr. aj pocas celho pobytu v nemocnici;o) A este otazocka - co robil ked ste napr. spali - isiel do prace a tak sa k Vam vratil ci? Dakujem krasne za Vase odpovede;o)

babls5
5. nov 2018

@monikafialka na jis sa ide vždy po cisárskom tam návštevy niesu povolené... Max ti ukážu babo na moment.... Potom na ten izbe VIP môžeš mať manžela stále pri sebe

sanssa
5. nov 2018

pri planovanom tusim moze byt s tebou ale zalezi podla mna aj od nemocnice a na jis ho nepustia, tam fakt len babo na chvilocku aby si ho videla ale az potom ked ta daju na normalnu izbu moze prist na navstevu ale viem, ze niekde pustaju aj tak len do tej navstevnej miestnosti

monikafialka
autor
5. nov 2018

A ako dlho prosim byva mamicka po sekcii na tej JISke?

kulumulu123
5. nov 2018

@monikafialka ja som Bola 1 ci 2dni uz si presne nepamatam

kathy93
5. nov 2018

Ja som pri planovanom nemohla mať muža, nedovolili. Na izbe sme boli dve aj keď bola nadštandardna izba mohol byť pri mne tak 2 hodinky. Ale dá sa tam za príplatok zaplatiť lôžko pre manžela na nadštandarde ale iba ak nemajú plné stavy. To bolo v Ružinove.

evittam
5. nov 2018

@monikafialka V máloktorej porodnici na SVK-teda skor v ziadnej-moze byt otec pri pôrode CR a na JIS. Az po prevezení z JIS. Ja som bola na JIS 24h, na nadstandarde sama svoju vlastnú izbu s dieťaťom, muz tam mohol byť koľko len chcel, prísť mohol ked len chcel-mal kluce od pôrodnice, výťahu. U nás su aj apartmány pre oboch.

monikafialka
autor
5. nov 2018

takze 1.noc po porode CS mamicka nemoze nijako byt na nadstandarde s manzelom/otcom dietata? Velmi sa bojim (mam tokofobiu a uzkostnu poruchu) a psychicky by som to nezvladla ak nemoze byt pri mne 24 hodin (alebo az 2 dni ako tu pisete) po porode :( Dufam ze sa docitam aj o inych skusenostiach, dakujem pekne za kazdu pomoc

charlie1980
5. nov 2018

@monikafialka Na SK v žiadnom prípade. Mne to umožnené bolo pri prvom dieťati, otec pri CR prítomný. V pôrodnici vo Švajčiarsku 😀

lianka123
5. nov 2018

@monikafialka ahoj. V koch je to možné. Manžel bol so mnou od začiatku a aj po prevedení na izbu. Hneď doniesli aj bábo. Narodila som v štátnej takže neviem. Ale v koch bol muž skoro stále.

yanni
5. nov 2018

Trosku od veci otazka, ale preco musi byt zena po planovanom cisarskom, ked je vsetko OK na JIS? Ja som mala tiez planovany cisarsky akurat ze v Nemecku, vsetko prebiehalo pred, pocas aj po Ok, ziadna JIS, dieta v poriadku, muz bol cely cas pri mne, dokonca bondingoval pokym ma zasili, potom previezli na extra izbu, kde mi dieta prilozili (hole), po dvoch hodinach ho pomerali, povazili, obliekli a previezli ma na moju izbu. Dieta "vytiahli" o pol 9 rano a na obed uz som bola na mojej izbe, o 4 poobede ma postavili na nohy a boli sme stale spolu. Dieta som mala stale pri sebe, aj v noci. Muz isiel vecer domov, mohol aj v nemocke prespat, ale to by mi bolo na dve slova, mala spala fajn a ja som sa chcela vyspat a nie pocuvat jeho chrapanie🙈🙉🙊 Po dvoch dnoch (den porodu nepocitam) som uz cupitala domov. Co je tam pre pana Jana na minimalne 24hodinove lezanie na JIS, popripade tyzdnove vylyhovanie v nemocnici, ked je vsetko OK? Com skor sa zena zacne po cisarskom hybat, tam skor bude fit.

monikafialka
autor
5. nov 2018

@lianka123 takze v Koch si nebola na JIS po cisarskom alebo ho pustili aj na JIS prosim? Dakujem krasne. Ale tam sa CS asi neda vybavit vsak-tak pisu na stranke, len ak je indikacia (sice mam psychologicku-psychiatricku, teda nie fyzicky problem)

monikafialka
autor
5. nov 2018

aj na nadstandardnych izbach v porodniciach novej generacie (Svet Zdravia) je to tak ze zena musi ist najprv na JIS vzdy? Nedavaju ju na jej VIP izbu kde je s nou ubytovany manzel a babatko prosim?

pininka
5. nov 2018

@monikafialka ja som na jisku nebola po cisárskom, len nás dali na jednu izbu a zapli mi tlakomer, to bolo pri prvých dvoch pôrodoch, pri treťom som išla hneď na nadštandard, nikto neriešil koľko je so mnou muž. Ale nespal tam, načo aj, mala som čo robiť so sebou, načo by sme boli dvaja nevyspati. Malú mi aj tak dali na izbu až na druhý deň.

monikafialka
autor
5. nov 2018

@pininka a kde si prosim rodila? Takze nie stale davaju automaticky na JISku potom hmm..

lolitka25
5. nov 2018

Ja som rodila 3x v Nemecku. Otec pri cisarskom bol vzdy. Na nadstandartnej izbe tiez moze byt s manzelkou a dietatom okamzite. Na jis sa mamka/dieta dava iba ked je vazny stav al.predcasniatko. na jis nie je ani mamka ani ocko iba dietatko. Rodicia maju izbu pri jiske alebo porodnickom podla stavu mamicky a chodia k dietatku kolko chcu/mozu...

potvora1
5. nov 2018

Moja kamarátka rodila sekciou tento rok v Galante a mohla mať manžela pri sebe, ako je to možné, neviem, od čoho to záleží, lebo väčšinou nedovolia

matazirafa
5. nov 2018

Ja som tu možnosť mala, ale ja som ho tam hlavne ani nechcela, načo pridávať personálu ďalšiu robotu aby ho tam potom kriesili.

kikulienkadd
5. nov 2018

@monikafialka rodila som 3× sekciou v spinale (2011,14,18)v Bratislave Ružinove a na jis som bola len raz,štandardne dávajú po sekcii na normalnu izbu. Ja som mala nadštandard,manžel išiel z pôrodnice so mnou na izbu ráno po pôrode a poobede ho pustili na návštevu tiež,priviezol vo vozíčku aj bábo. Bola som mnou ubytovana ešte jedna mamička,ktorá to mala za sebou o deň skôr ako ja a mala tie isté podmienky. Záleží na pôrodnici,každá má iné podmienky,ale na sále pri operácii muž byť nemôže a ani by som ho tam nechcela. Išiel hneď s babom na vyšetrenie keď ho vybrali a merali,umývali,videl ich skôr ako ja 😊

pininka
5. nov 2018

@monikafialka Košice, Nová nemocnica

bozenkad27
5. nov 2018

@yanni kiez by to tak bolo aj u nas... 🙄

kathy93
5. nov 2018

@monikafialka ja som tiež po cisárskom bola hneď vo svojej izbe žiadna jis... pôrodnica Ružinov

lindusss2016
5. nov 2018

@monikafialka no ak mas ozajstnu uzkostnu poruchu, tak by si na to mala aj mat papier od psych. a tym padom by mali (alebo aspon mohli) s tebou jednat inak. V kazdom pripade, ak budes rodit v.celkovej narkoze, tak to tvoj problem celkom vyriesi a po zobudeni budes asi rada, ze zijes, neviem, ci ta bude ominat nejaka panika

alexa1983
5. nov 2018

@evittam zo zakona uz muz moze byt aj pri cisarskom

masinka
5. nov 2018

@monikafialka ja som mala 3x sekciu na Antolskej a tiez som isla zo saly rovno na izbu, ziadna JIS.

evittam
5. nov 2018

@alexa1983 Poprosim zakon a paragraf co to upravuje. Dakujem.

alexa1983
5. nov 2018

@evittam nepamätam si presne, ale viem ze som to citala a tesila sa ze muz moze byt pri CR ak je v lokalnej anestezii, lebo ja chcem rodit CR. A viem ze v TT uz tak boli otecovia.

evittam
5. nov 2018

@alexa1983 Neviem o takom. Ale ak aj je tak stále je lekar a pôrodnica ten co o tom rozhodne a nie,ze mu začneš mávať nejakym papierom pred nosom 😉 Je to operacia.

loliki
5. nov 2018

@monikafialka v Nitre bol manzel pri sekcii, ale samozrejme nie v oper sále, ale vo vedlajsej miestnosti. Potom ked uz dieta bolo na svete, umyte, odmerane, zabalene, isiel si ho pozriet a odfotit. Kedze budes po operacii, potrebujes klud a oddych, budes spat, zbytocne by pri tebe bol. Ked prejde urceny cas, sestricky budu okolo teba behat, merat tlak, kontrolovat vsetko co treba, len by im zavadzal, ver mi. Porod je zenska zalezitost. Zvladnes to. Uz budes matkou a nebudu ta zaujimat vlastne uzkostne stavy, ale kvoli dietatu prekonas vsetky fobie. Stanes sa matkou, ktora kvoli svojmu dietatu prekona vsetko, strach aj uzkost. Preto sa v prirode mame vyhybat samiciam s mladatami. Tak hore hlavu, vykasli sa na fobie. 🙂

alexa1983
6. nov 2018

Uz som to nasla, ospravedlnujem aa, nie je to zo zakona, je to napisane u nas v Trnave v nemocnici 🙂 vedela som ze som to niekde citala , len kde 😂
Osoby pri pôrode

Pri pôrode si môžete vybrať partnera, niekoho z rodiny, kamarátku alebo dulu (max dvoch ľudí).

Je umožnená prítomnosť blízkej osoby (manžel, priateľ, priateľka, mama) pri pôrode - v prípade záujmu je umožnené prestrihnutie pupočníka novorodenca, urobiť si prvú fotografiu svojho potomka, priloženie novorodenca k prsníku mamičky (ideálne pre začiatok dojčenia) alebo na bruško mamičky podľa priania.

Prítomnosť otca resp. blízkej osoby na pôrodnej alebo sekčnej sále stojí 25 eur. Je tu i možnosť prítomnosti otca pri cisárskom reze (podmienkou je spinálna anestéza rodičky, sterilný odev, čiapka, rúška - pre otecka budú poskytnuté na sekčnej sále, dodržiavanie vymedzeného priestoru pre otecka na stanovišti anesteziológa).

Otecko resp. sprevádzajúca osoba môže byť s rodičkou už od začiatku I. doby pôrodnej, teda hneď od príjmu na pôrodnicu, počas samotného pôrodu až po preloženie novorodenca na oddelenie šestonedelia.

Prianie mať pri sebe otca dieťaťa alebo inú sprevádzajúcu osobu stačí oznámiť po príchode na pôrodnícke oddelenie.

lianka123
6. nov 2018

@monikafialka neviem ci tam JIS vobec je. proste ta prevezu na tvoju izbu. manzel kraca za lozkom na ktorom ta vezu az do izby. moze byt aj na operacnej sale. a moze byt s tebou na izbe od 8-10 vecera kazdy den.
na cisarak musis mat indikaciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre