Mám 5 dní po pôrode (spontánny pôrod) a neskutočné opuchnuté nohy, počas tehotenstva som nemala žiadne opuchy a nechápem čo sa to teraz deje. Je pravda, že v nemoc. bolo neskutočne teplo, priam sauna, ale som doma od včera a tie opuchy sú strašné. Nemáte s tým skúsenosť? Čo pomáha?
Presne aj ja som toto mala, môže za to spustenie laktacie a zmena hladiny hormónov po porode... ja som skratka domov isla v slapkach, lebo cizmy som neobula.... 😀, potom sa mi to doma upravilo, treba sa pravidelne stravovať a oddychovať keď sa dá, držím palce
@luciahromadkova a koľko to trvalo kým to zmizlo? Pri prvom synovi som to nemala, tak som z toho prekvapená.
Ja som to mala pri druhom pôrode (cisarskom).
Cítila som ako mi zblnkoce voda v nohách a nič som neobula ako som mala opuchute nohy.
Tým, že kojis, tak odvapnujes, takže mne pomohli jogurty, mlieko a vylozene nohy a studena sprcha na chodidla.
@rachel978 po 5 dňoch
@rachel978 tiez som mala, cele tehotenstvo nic a po porode som clenky nevidela. Ano, vela jogurtov a mliecnych vyrobkov, mne to manzel masiroval alpovym kremom, preslo to tak 2 tyzdne po porode.
@majka99999 no už sa ladujem aj jogurtami, tvarohmi a tak. Presne ako píšeš ani členok si nevidím, tak dúfam, že sa to upraví.
@luciahromadkova no mne sa to zhoršilo hlavne keď som prišla domov z nemocnice, už tam som videla, že nie dobre a teraz viacej naliaté. Dúfam, že sa to upraví.
ja som to tiez mala..asi na 7 alebo 8 den po porode to preslo...z nemocnice som sla v slapkach lebo ani do papuc som sa neobula..bolo to strasne, mne nic nepomahalo len to preckat 😖
@rachel978
mne to pri prvej preslo asi do tyzdna, to som este nevedela, co je pricina, pri dalsich porodoch som si kazala nosit Acidka uz do porodnice a posledne mi nohy opuchli len tak na den dva este po porode, ale z nemocnice som sla uz ako srnka 😉 zo zaciatku je lepsie sa nadajat cim viac, tym viac, len to zase neprehnat 😀
Ja som bola spuchnuta asi dva tyzdne pred porodom a po selcii som spuchla este viac-nohy a ruky ale jedla som viac bielkovin,dojcila som a opuchy do tyzdna boli prec.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@rachel978
bielkoviny, bielkoviny a zase bielkoviny. Dojcis?
ono sa to spravi, ale fakt skus rapidne zvysit prijem bielkovin, jogurty, tvaroh, Acidka a pod.