Opuchnuté nohy po šestonedelí

pusinka263
5. jún 2017

Ahoj.rodila som sekciou v marci.po porode som mala dost opuchnute nohy, no ked som prisla domov, tym ze som sa viac hybala akoje v porodnici, odpuchli same od seba.no po 6tonedeli mi napuchli a uz to trva skoro dva mesiace.v noci neodpuchnu uplne a rano do hodiny odkedy vstanem su zase mega opuchnute.bola som na cievnom, vsetko ok.este idem na kardio tak uvidim. Beriem detralex ale nepomaha. Mate niektora taku skusenost? Poraďte. Uz som zufala. Dakujem

lorela
5. jún 2017

@pusinka263 Niekedy sa veru opuchu nôh nedá ľahko zbaviť...
V každom prípade, obehni v tejto súvislosti všetkých lekárov (cievne, kardio a ešte aj nefrológiu).
A všeobecné opatrenia, ktoré môžu zlepšiť stav: Menej soliť (ale aj menej údenín a minerálok, tavených syrov), viac čistej vody na pitie (cca 3 litre v lete), aj nejaké tie močopudné potraviny denne (napr. jahody, uhorky atď.). Nohy podľa možností vykladať nad úroveň srdca pri pozeraní telky, pomáhajú tiež jednoduché cviky s chodidlami, ktoré sa takisto dajú praktizovať pri sedení a tiež je dobrá sprcha striedavo studenou a teplou vodou viackrát denne.

pusinka263
autor
5. jún 2017

@lorela brala som tabletky na odvodnenie ale vobec nepomohli, solim menej, udeniny ani nejem.ked tak len malokedy. Mala som aj tie stahovacie podkolienky, musela som dat po par hodinach dole lebo mi v zahybe otlacili nohu uplne...neviem co mam robit.

lorela
5. jún 2017

@pusinka263 Možno si nemala správnu veľkosť, keď ťa niekde odtláčali.
Už len tie opatrenia a dúfať, že to na opuchy zaberie. Máš opuchnuté aj viečka alebo prsty na rukách?

pusinka263
autor
5. jún 2017

@lorela mala som spravnu velkost lebo mi merala lytko.kupovala som v ambulancii cievnej.nemam okrem noh opuchnute nic chvalabohu.zatial ☹

mastato
5. jún 2017

Ja som robila normálne. Tiež mi po pôrode opuchli nohy ale až po prichode z nemocnice. Staršia, skúsená sestra z nemocnice mi poradila jesť veľa bielkovín. Hlavne tvarohu. A pomohlo mi to. vraj to má súvis z kojenim.

mastato
5. jún 2017

Rodila..Pardon za chyby.

pusinka263
autor
5. jún 2017

@mastato ale ja vobec nekojim.skusim jest ten tvaroh a jogurty.snad pomoze 🙂

mastato
5. jún 2017

Skúste, mne to pomohlo. Možno máte po pôrode vyčerpané telo od minerálov a vitamínov. 😉

lorela
5. jún 2017

@pusinka263 Pozor na nadpríjem bielkovín, môže byť nebezpečný. Viac áno, ale nie prehnane.

pusinka263
autor
5. jún 2017

@mastato vycerpana som cela 🙂 🙂 🙂 kazdy den od rana do vecera na nohach,varit,prat,upratat,deti deti deti..mam sice lwn dve ale stale nieco robim.

terezka1947
5. jún 2017

@pusinka263 mas to este od porodu?ja som tak mala...a snad mesiac som som bola na jogurtoch,tvarohu...pomahalo,aj pomohlo to velmi...mne to nariadil gynekolog....mala som priserne clenky a cele chodidla...a krasne to preslo

pusinka263
autor
5. jún 2017

@terezka1947 no bezprostredne po porode somm sice mala opuchnute nohy ale doma to preslo.alw po sestonedeli mi zacali opuchy ktore mam uz skoro 2mesiace a do rana mi ani uplne neodpuchnu.ty si ako dlho mala opuchy kym vymizli?

terezka1947
6. jún 2017

@pusinka263 uplne ok som ich mala az dva mesiace po porode

pusinka263
autor
6. jún 2017

@terezka1947 a ja uz som skoro tri mesiace po pôrode a stale.no musim skusit ten tvaroh aa jogurty.snad pomozu

girlnextdoor
6. jún 2017

Tiež som mala po pôrode veľké opuchy nôh, nemohla som ani chodiť. V pôrodnici mi dávali iba dopegyt na vysoký krvný tlak a kvôli mlieku ma nútili piť 5 litrov vody denne... To že som ten vysoký krvný tlak mala práve zo zavodnenia nenapadlo nikoho.
Keď som prišla dva týždne po pôrode ku svojmu gynekológovi skoro odpadol že to čo so mnou porobili v pôrodnici... Keďže sa mi asi pravdepodobne aj kvôli tomu všetkému vôbec nespustil mlieko, dal mi Furon na odvodnenie. Tri dni som iba cikala a cikala. Do týždňa som mala hádam aj o 10 kg menej čo odišla voda...
Nie, nekojila som, aj to minimum mlieka čo som mala (za deň cca 30 ml horko-ťažko odsate) sa stratilo úplne... Malá je na UM a nič jej nie je, zdravá ako rybička...

terezka1947
6. jún 2017

@pusinka263 no,urcite to ries aj s lekarom,lebo vies,my ti tu napiseme nasu situaciu,ale kazda sme ina a mozme mat inu kombinaciu problemov.

pusinka263
autor
6. jún 2017

@terezka1947 jasne.bola som u svojej dr obvodnej ta mi robila aj rozbor krvi,oblicky mam ze vraj ako.17rocna, a vlastne vsetko bolo v norme,cievne tiez ok.este kardio tak snad aj to bude ok.dakujem za rady

pusinka263
autor
6. jún 2017

@girlnextdoor ja som tiez brala.dopegyt ale ja sa liecim na vys.krvny tlak aj mimo tehu.aj ja som brala.na odvodnenie ale vobec som necikala.viac....gynekologa som nechcela otravovat ale.asi som mala ked som bola.na vysetreni.on mi pomohol. Vždy aj s negynekologickym problemom 🙂 super doktor

janickadr
6. jún 2017

@pusinka263 A ake lieky na tlak uzivas? Nemas tie opuchy z nich?

lorela
6. jún 2017

@pusinka263 To je fakt, lieky na vysoký krvný tlak tiež spôsobujú zadržiavanie vody v tele.

pusinka263
autor
6. jún 2017

@janickadr no cele sestonedelie som brala dopegyt a, vlastne este aj ked mi zacali tie opuchy tak som brala dopegyt.az potom mi dr nasadila Norvasc.

janickadr
6. jún 2017

@pusinka263 Tie opuchy okolo porodu mohli suvisiet so samotnym tehotenstvom, samozrejme. A tie opuchy teraz, nuz, najcastejsi neziaduci ucinok Norvascu su opuchy noh, najma clenky, ma ich asi 1/3 az 1/4 pacientov. Cize asi bude na mieste zmena liecby...

pusinka263
autor
6. jún 2017

@janickadr ja som pred tehu uzivala concor roky.teraz som sa chcela k nemu vratit no dr mi dala norvasc.nie som tym nadsena.concor mi nerobil problemy.mam asi nejake balenie concoru este doma ale neviem ci to mozem z lieku na liek prejst len tak zo dna na den...

janickadr
6. jún 2017

@pusinka263 A aku mas gramaz Norvascu a aku Concoru si uzivala? A aky mavas teraz tlak a pulz?

pusinka263
autor
7. jún 2017

@janickadr norvasc 10mg a concor 5mg dlhe roky som uzivala concor.tlak mi pekne znizoval a tiez pulz.

janickadr
7. jún 2017

@pusinka263 Ak mas teraz dobry tlak a pulz okolo 75/min.a viac (a uz teda nedojcis), mozes si dat naspat ten Concor 5mg denne. Je vsak celkovo na tlak trochu slabsi ako Norvasc, takze ak by ti pri tejto zmene trochu stupol tlak, mozno si budes musiet (aspon prechodne) dat aj ten Norvasc, mozno 2,5 az 5mg, viac nebude treba. A opuchy noh by aj pri takto vyrazne znizenej davke Norvascu mohli postupne ustupovat...

pusinka263
autor
7. jún 2017

@janickadr aha.no musim premerat tlak.
Viem.ze concor je. Skor na znizovaie pulzu aspon tak mi bolo povedane,no brala som ho fakt roky a tlak som mavala 115/75-80 a pulz 75-80...
A ty mas zrejme medicinske vzdelanie vsak, 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre