Ahojte, dosť kontroverzná otázka- no stalo sa tu niekomu, že hneď po pôrode nezažil takú to okamžitú lásku k svojmu dietatu, že to nebolo také bum ako ste si predstavovali a každý to tak opisuje? Svoje dieťa milujem najviac na svete už teraz v brušku❤️ A veľmi sa tesim na ten prvý moment, keď ho budem držať v náručí, no na druhu stranu mam strach, že to nebude taky pocit ako to mamičky opisujú, že je všetko úžasne, dokonale, krasne..zažili ste to niekto? Že ta nekonečna láska prišla až postupne? 🥰
Je to veľmi individuálne. Niekedy majú mamičky popros u depresiu či baby blues a tá láska k bábätku taky ten nežný vzťah cit sa musí prácne budovať
okamzita laska to asi nebola, lebo som ju citila uz pri jeho pohyboch v bruchu, ale potom to bol skor neskutocny pocit ulavy, ze je uz tu a ze je v poriadku, kedze boli komplikacie a musel sa rychlo urobit cisarsky..na jeho prvy plac nikdy nezabudnem a doteraz ho mam v usiach a citim sa rovnako ako vtedy..to bol uzasny pocit, pocut jeho srdcervuce ,,ma-ma-ma-ma" 🥰 potom uz sa to len stupnovalo a cim je vacsi, tym je aj laska vacsia..aspon teda u mna
Mne priniesli z operacneho stola - mimozemstana . Uplne ufo a bez navodu ! Normalka .Ale chutny bol, o tom potom 🙂. Zmenila som sa okamzite na šelmu , čo si ho chráni .. Ale žeby to bola wauuu laska? Skor som si ho fakt obzerala a zvykala na neho ..
Tak to ste ma upokojili, veľmi som sa bála, že čo ak aj u mňa to nebude taká láska akú očakávam a že by som si vyčítala čo som to za matku😏
Nad týmto ani nepremýšľam zatiaľ … skôr má udivuju tie ale pozor pokrytecké výroky žien o tehotenstve ako o najkrajšom obdobi v živote ale pozor tých , ktoré to tak nemajú - len chcú druhé baby nejak zhodiť , zdeptať presvedčiť o niečom. ( nemyslím tie mamičky ktoré naozaj celé tehotenstvo ani nevedia ze sú tehotné a skutočne si to užívaju ). Ako to je aj v kojení - musíš musíš musíš kojiť inak si zla matka a nebudeš mat puto s dieťaťom a kojiť co najdlhšie umelé mlieko je jed a bla bla .
Ja mám napríklad celé tehotenstvo komplikovane , teraz začínam deviaty mesiac a poslali má v utorok domov že mám malo rozumej skoro žiadnu plodovu vodu domov že kontrola o týždeň . A ja sa do utorku môžem zblázniť strachom o tu moju malu či sa jej niečo nestane , človek si prečíta milión príbehov …. Takze za mna je tehotenstvo obrovský stres a strach o to malé stvoreniatko . 🥺
@nika11103 to s tebou úplne súhlasím, každý sa zaoberá tým čo po pôrode ale samotné tehotenstvo nerieši nikto..napríklad u mňa nastávajú veľké emocionálne zmeny, mam úzkosti a pocit samoty, dokonca aj vidieť tu extrémnu a rýchlu zmenu na tele je veľmi ťažké sa s tým vyrovnať..a to neustále trápenie, či je bábo v poriadku..a obmedzovanie sa vo veľa veciach, nevládať, bolesť celého tela atd..ja to vôbec nevnímam ako najkrajšie obdobie a ženy, ktoré to tak majú obdivujem..neviem ako si niekto môže toto užívať..samozrejme je to krasne, no vôbec nie také čo opisujú ženy presne ako pises..prajem ti aby bolo všetko v poriadku a pokojný pôrod!❤️
Tak to je nejaka iluzia ci co...neviem kde na take chodite....9.mesiac som uz stale len cakala kedy uz nebudem slonica, ...prve babo...to zistujes co to je mat dieta a byt matkou, cize ziadne boom krasna uzasna laska. Jasne, ze to dieta milujes podla mna, ja som ich milovala uz ked boli v bruchu a potom sa tesila ze porod sekcie boli ok, deti zdrave a ako budu vyzerat 😁 . Nie je to o boom, je to o tych tichych momentoch, kedy si spokojna a stastna z dietatka popri tom mnozstve praktickych ulohach a starostlivosti o dieta.
Tak prve babatko som bola znicena po 37h kontrakcii unavena nevyspana ( zacali v noci pred pol nocou a druhy den som cely chodila v bolestiach po parku - u nas v nemocnici neprijimaju kym nie si otvorena na 4cm.. a mala sa narodila az na dalsi den poobede po noci stravenej na nohach Lebo vraj gravitacia pomoze s otvaranim ) a nejedla som cely ten cas lebo som cez tie kontrakcie nemala chut, Takze ked sa mala konecne narodila. Nevladala som toho moc citit uz len taku ulavu. Sli sme spat a rano ked som ju uvidela 😍vonala nadherne som ju nuchala cele dni. Druhy porod s vyvolavackou za 4.5h s minimum kontrakcii len pocas tych 9minut tlacenia ( malu som tlacila 2h bola zaseknuta) ked sa mi maly pechoril na bruchu ako maly zajko citia som hnet taku euforiu. No pri oboch to bolo zazracne hnet ich polozili na brucho odstrihli pupocnu snuru a babatka sa mi vysplhali pudovo k hrudi a hnet sa prisali na bradavku. Pri malej to bol sok necakala som to ze sa novorodenec vie tak plazit Pri malom som uz vedela co bude . Mal jemnucke vlasky ako zajko aj sa tak chvilku pechoril . Nemal tu uzasnu vonu ako mala ona ale aj tak mà zaplavili endorfiny. Kazdy porod je iny a citit sa mozes vselijak. U niekoho to pride hnet u niekoho postupne netreba ale nikoho zhadzovat ked tvoja skusenost bude ina. Naozaj pre niektore zeny je tehotenstvo pohoda mamina jahoda pre ine peklo hoci nemaju ziadny mega problem len klasicke teho priznaky. Niektore tehule žiaria su plne energie nie je to fake ine su zombie . Nie sme vsetci rovnaky a kazdy prezivame veci trochu inak. Pre vacsinu moze byt porod s vyvolavackou horsi ako bez no pre mna to bolo super midwife mi to tak dala postupne ze som necitila extra bolesti a po tom prvom zazitku to bolo super. Ze by som kludne rodila aj druhy den takym stylom.
Mne keď sa mala narodila, akútnou sekciou, ja som sa tak bála že mi dali voljaky oblbovak, ukázali mi na sekundu malú, videla som len jej hlavu a utekali ju ratovat. Videla som ju až na druhý deň poobede. Nebola to okamžita mega láska na prvý pohľad, ale mne prišla taká samozrejmá že je moja, ako to že mám dve ruky, dve nohy. Milovala som ju už keď som bola tehotná, bola moja vytúžená, vymodlena a ešte k tomu dievča. No úplna dokonalosť. Taká tá zamilovanosť prišla asi až doma, ten týždeň v pôrodnici bola pre mňa katastrofa, stres, extrémne bolesti. A doma v kľude a pohodlí som začala vnímať okrem tej samozrejmosti že ju mám aj zamilovanosť 🥰
Ja osobne som to vobec, ale ze vobec neriesila. Bolo to moje male babatko, nezamyslala som sa nad tym. Podla mna sa clovek zamilovava uplne prirodzene postupom casu, ked tu bytost spoznava.
vobec sa neboj, hormony urobia svoje… ja som sa v tehotenstve bala ze nebudem mat rada svoje dieta lebo som necitila nic, a nikdy som ani deti nemala rada… a cuduj sa svete po narodeni som sa od nej nepohla az kym som nesla do porodnice s dalsim 🤷🏼♀️😂 cize do troch rokov a dvoch mesiacov
Dobrý deň. Skvelé, že o svojich obavách hovoríte. 🙂 Zreálňujete tak obraz materstva, ktorý je neraz vykresľovaný veľmi jednostranne a pritom je to naozaj pestré obdobie. Nemusíte sa však obávať, či si dopredu niečo vyčítať. "Láska na prvý pohľad" je spoločenský mýtus, romantická predstava, ktorá je skôr výnimkou, nie pravidlom. Vzťah matky a dieťaťa je proces, ktorý si vyžaduje čas a priestor, aby mohol rozkvitnúť. Je úplne v poriadku a prirodzené, že si žena potrebuje zvyknúť na svoju novú životnú úlohu. Akási rozkolísanosť v období krátko po pôrode je naozaj veľmi prirodzená. Ak by ste chceli vedieť viac o baby blues, prikladám článok https://www.vydumamky.sk/o-dusi-po-porode/baby-... V tomto počiatočnom období po pôrode vám môže byť veľkou oporou manžel, rodina či iné blízke ženy. Doprajte si času koľko potrebujete na regeneráciu tela, aklimatizáciu duše na novú rolu a mojkanie so svojim bábätkom. Verím, že v skutočných príbehoch žien nájdete oporu v slnečných, i náročnejších dňoch. Lebo taká je materská rola, kombinuje v sebe so všetkého niečo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
No u mna ziadna okamzita laska po porode nenastala, mne sa len ulavilo, ze je to dieta konecne zo mna von :D a kamosky, s ktorymi som to preberala, tiez ziaden boom nezazili, niektore sa kvoli tomu potichu trapili🤷