Odtiekla mi plodová voda a nemám bolesti. Kedy porodím?

kikaham
15. júl 2021

Ahojte pred 2 hodinami mi začala odteka plodová voda a ležím už v nemocnici ale zatiaľ nejaké bolesti nemám.. Mali ste to niektorá takto? Kedy vám prišiel pôrod? Ja viem ze je to možno zbytočne vedieť ale tak zatiaľ kým čakám na kontrakcie tak si aspoň prečítam 🙂

marlenka222
15. júl 2021

@kikaham ja som kráľovná nočných príchodov do nemocnice :D 3 pôrody a všetky s príchodom v noci. PS
Dúfam, že personál nespí. Čakať môžeš aj týždeň 🙂 ale aj len hodinu

petrikovap
15. júl 2021

Ja mam 3 dni po TP, od vecera teda fajne bolesti, ale radsej lezim doma :D Neviem ako maju vyzerat kontrakcie, mam zatial len nepravidelnu ostru bolest. Co sa tyka tvojej otazky, vo vseobecnosti by si mala do max 24 hod od odtecenia plodovky porodit (akokolvek).

julie19
15. júl 2021

Mne tak voda praskla 4:20 o 6:00 už som bola v nemocnici no a pôrod nikde ... nakoniec museli vyvolávať 🤷‍♀️ Samé to nezačalo

zanetakovacsova
15. júl 2021

@kikaham ležala som na izbe s kočkou ktorej odtiekla plodová voda ale rodiť začala až o pár dní 😃

denden77
15. júl 2021

mne praskla 15,30 a krpec bol na svete o 5 rano 😊

evkamotka
15. júl 2021

Praskla mi 14.septembra a rodila som 19.9. A to praskla akoze na totalku, ziadne male odtekanie. Ano fakt tyzden som cakala a nic, tak mi porod uz vyvolali

3petka
15. júl 2021

@kikaham Mne praskla voda v noci do 12-tich hodín som porodila. Ja som šla hneď do nemocnice, doktor tiež myslel že hneď neporodim. Ja som mala najväčšie kontrakcie cca 3 hodiny pred pôrodom dovtedy to bolo ok ale otvárala som sa

lussy37
15. júl 2021

@kikaham Mne praskla voda 22:30 a 4:25 bol malý na svete 🙂

anjelicek26
15. júl 2021

Tak normalne ta poslu chodit, kruzit panvou, masirovat chrbat v spodnej casti, ono sa to rozbehne... prva sa narodila 4h od prasknutia plodovej vody po 3h kontrakcii... dalsie deti sa narodili asi 2 kontrakcie po tom, co plodovu vodu praskli, starsi syn este s plodovym vakom na sebe... takze ja asi nie som relevantna vzorka 😂

mishach
15. júl 2021

02:00 mi odtiekla voda a malý sa narodil 16:05 sekciou

elizabet173
15. júl 2021

@kikaham praskla mi o pol druhej v noci, intenzívne bolesti začali okolo 8,00, porodila som o pol jedenástej

choco6
15. júl 2021

V sobotu vecer mi praskla o 20:30, v nedelu o 12 otvorena na 2cm 🤣 po oxytocine, epi a tlaceni prisli nato ze malemu sa deformuje hlavicka a straca ozvy tak sup akutny cisarsky a maly sa narodil v nedelu 16:34 🤷
Ale ano tiez mi hovorili tak ze do 24hodin by sa malo porodit

elizabet173
15. júl 2021

@choco6 aj mne to hovorili, že do 24 hodín porodiť

ajka0207
15. júl 2021

@kikaham Mala som to takto, voda odtiekla o piatej ráno, okolo štvrtej poobede som začala mať slabucke kontrakcie, okolo deviatej to už boli také ozajstné kontrakcie ale každých 10 minút, o pol desiatej mi pichli niečo (ževraj na spanie) ale teda porodila som 22:50. A po dvanástich hodinách bez vody mi pichli ATB. Ak by som nezačala mať kontrakcie do 24 hodín bez vody tak by vyvolávali.

ajka0207
15. júl 2021

@evkamotka a tak dlho si bola bez vody a nevyvolávali?

simona92101
15. júl 2021

@kikaham voda odtiekla rano o 6:00,dcerka bola o 7:35 na svete.ale to bol extrem,lebo som mala ihned silne kontrakcie,a ledva sme stihli porodnicu.mne lekar povedal,ze neodporuca chodit prilis skoro do porodnice,ze zene je lepsie v domacom prostredi..

ibrunova
15. júl 2021

Mne praskla voda o 21.30,bez bolestí, ale šli sne. Z ničoho nič rýchle kontrakcie a o 0.50 bol na svete.

alana1
15. júl 2021

no mne pukla voda doma ked som cvicila jogu...bolo 20 hodin vecer, bolesti ziadne ani naznak ze idem rodit zamknuta na 1000 zamkov 🙂 iba sa vkuse zo mna liala voda...tak okolo polnoci troska zacalo boliet brucho ale skor v krizoch, rano o 6 hod dr pozrel otvorena na 1 palec...hned otazka ze to akoze kedy porodim, on sa zasmial ze ked to pojde takym tempom tak o tyzden....tak som to vzala do vlastnych ruk a zacala akcne skakat na fitlopte, ale ze fakt rychlo a prudko....a o 10 hod sa narodil drobec...takze ti radim, nelez, hyb sa co najviac a co najakcnejsie a bude to rychle...

kristina1001
15. júl 2021

@kikaham mne praskla voda piatok o 2 a porodila som sobotu o 17:30 aj to mi museli dať vyvolávaciu o 11

klip0
15. júl 2021

Baby to fakt nechajú niekoľko dní bez vody bábo v brušku ? To nieje nebezpečné? Ja že keď praskne tak v ten deň sa musí porodiť 😳 prečo v niektorej nemocnici povedia, že do 24h treba porodiť a v niektorej nechajú aj pomaly týždeň tak ? (Prvý pôrod má ešte len čaká v zime, tak neviem niektoré veci)

panelacikova
15. júl 2021

@marlenka222 týždeň po odtečení plodovej vody??? a ja som žila v predstave, že to dieťa tú plodovú vodu potrebuje na prežitie, až kým sa nenarodí.

janedoe
15. júl 2021

Mne voda praskla o pol druhej. Kontakcie tiez ziadne, tak som sla do sprchy, pobalila a stale nic. Po 2 hodinach som sla do porodnice (kde ma sfukli, kde tolko som, ze treba hned ist). Okolo 5 konecne jemnulinke kontrakcie, skor ako steklenie. O pol 6 klystir a vtedy zacala sranda 😂 Ale maly bol na svete 6.50. Takze 5 a pol hodiny po odteceni vody, cca po hodke silnych kontrakcii

julie19
15. júl 2021

@klip0 mne povedali v nemocnici že 24 hodín budeme čakať či to začne samo, že 24 hodín je taký štandard a keď to nezačne samé do 24 hodín tak ideme vyvolávať .. a vyvolávanie môže trvať ďalšie hodiny takze tak🤷‍♀️ Ale samozrejme ta sledujú a keby sa čokoľvek dialo zakročia skôr ...každé 2 hodiny som bola na monitore kde kontrolovali ozvy malej a po 16 hodinách sa im už nezdala farba vody (odtekala mi postupne) tak začali vyvolávať skôr ako po tych 24 hodinách

ankare
15. júl 2021

@klip0 plodová voda sa tvorí neustále, nikdy tam nie je bábo nasucho 🙂

ankare
15. júl 2021

@panelacikova plodová voda sa tvorí neustále, nikdy tam nie je bábo nasucho 🙂

marlenka222
15. júl 2021

@panelacikova odtekat ti môže ani nezistis že ti odteká, áno bábo ju potrebuje a aj sa dotvorí. Keď som prvýkrát prišla že mi odteká voda, poslali ma nazad. Vraj buď sa spustí pôrod alebo voda sa vytvorí (s mojimi fantáziami to bolo mučenie mňa) a stáva sa aj že je dieťa na sucho, to potom je už ale iný problém.

panelacikova
15. júl 2021

@ankare hej, normálne ma to zaujalo, tak som si našla nejaké články na nete a prečítala som si 🙂 mám 44, jedno dieťa a celý život som si myslela, že po odtečení vody sa musí porodiť čím skôr 🙂 možno preto, že ja mám takú skúsenosť, u mňa však šlo o zelenú, priam až hnedú vodu, lekár mi ju musel napichnúť, lebo zrejme videl počas vyšetrenia, že ide o takúto farbu. aj sa dieťa narodilo už s infektom a hneď na ATB šla :(

nevenka
15. júl 2021

@marlenka222 ja tiez, az na ten posledny, ktory musel byt vyvolavany. Aj tak sa narodilo v noci. Vsetky 3 deti...😁

trojnasobnamama
15. júl 2021

Mne praskla rano o 5:15 a naobed o 12tej bola dcera na svete😊

alana1
15. júl 2021

@panelacikova tak tiez som bola prestrasena a lekar povedal, ze je tam vysoke riziko infekcie a tusim po 12 h po odteceni mi dali do zily atb proti infekcii.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre