Odtiekla mi plodová voda

smolinka322
23. jún 2022

Ahojte, lezim v nemocke odtiekla mi voda okolo 20hod vecer. Urobili mi vysetrenia a poslali ma na izbu ze sa mam vyspat. Bolesti som nemala poslednu hodinu mam kontrakcie kazdych 10 min. Asi je to este dlhy interval vsak? Som prvorodicka neviem co mam cakat a kedy volat sestru staci pri kontrakciach kazdych 5 min?alebo ked to uz nebudem vediet vydrzat? Prosim o radu viacrodicky...dakujem

nevenka
24. jún 2022

@smolinka322 neviem, toto je velmi individualne. Mne voda neodtiekla, takze neviem, ale ja som zacala rodit tak, ze kazdych 10 minut hned kontrakcie, to trvalo tak hodinku, potom boli nepravidelne, ale skracovali sa intervaly a po 3 hodinach uz to bolo kazde 3 minuty a ledva sme stihli dobehnut do porodnice a prisla som so zajdetou brankou a malemu trcala hlavicka uz 😅.
A pri tretom mi vyvolavali, a to tak, ze mi doktor prepichol obaly a povytlacal co najviac vody a do pol hodiny brutalne kontrakcie, bola som na 3 cm pri hospitalizacii a po vypusteni vody hned na 6 cm. Do dalsich 15 minut bol drobec na svete. Zavisi teda aj od toho, ako rychlo sa otvoris, kolko tej vody odtieklo atd...Treba zavolat sestricku, ved na to je tam, skontroluje Ta. Drzim palce.

julie19
24. jún 2022

@smolinka322 ahoj, mne odtekala voda po troche celý deň a bolesti nikde, takže neviem kedy by si sa mala ozvať ty sama ale viem, že doktorky majú určitý čas poodteceni vody ktorý ta môžu nechať čakať ale najneskôr do 24 hodín ak to nepostúpi samo začnú vyvolávať (u mňa po 12 hodinách) … a priebežne ta určite budú kontrolovať, ja som bola za ten čas čakania niekoľko krát na pasoch a v ambulancii na vyšetrenie či to postupuje či nie… držím ti palce 🤞, bábätko je už blízko ;)

cyberk
24. jún 2022

Ale vsak sestricky za tebou chodia kazdu polhodku hadam nie? Tak pri najblizsej navsteve to spomen a oni ta poslu a doktorka vysetri na kolko cm si otvorena a zhodnoti ci ta uz daju na porodnu salu 🙂 a ak chces epi to tiez trva urcity cas zaviest tak aby sa to stihlo…

zuzkaa1991
24. jún 2022

@smolinka322 mali by ta kontrolovat kazdu hodinu mozno aj skor ....viem ze chodila za mnou asistenka (dula) ci kto to bol mne odtiekla voda o pol6 rano od 7 som mala.kontrakcie a neverili mi ze mam kontrakcie kedze som nevreskala.(mala.som akoby silnejsie bolesti pocas.MS) lem viem ze chodila a chytala ma.zo spodku ako som otvorena...rychmo klistil mi spravila potom nejaku infúziu ale to som jej povedala ze mi treba na velkku potrebu(too som vedela.od.kamosky ze začína sa porod) tiez som bola.prvorosicka netušila.co.sa.ma diat ;)

anjelicek26
24. jún 2022

Uvidis ako bude, ak teda male este nie je na svete... mne praskla voda, hodinu potom zacali kontrakcie a o dalsie tri hodiny h uz prva dcera kricala, slo to rychlo... nie je pravidlo, ze to u prvorodicky musi dlho trvat...

denden77
24. jún 2022

mne 15,30 praskla voda, o 22 prve bolesti, o 5 dieta na svete 😊

kiki68
24. jún 2022

Mne povedali ze do horucej sprchy mam ist, tam mi zacali take bolesti, ze som isla rovno na salu a do hodiny komplet otvorena a do dalsich 3 porodila. Voda uz tam nebola ziadna, ta praskla a odtiekla na dva razy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre