Odporúča spinal gynekológ alebo neurológ?

9. mar 2023

Dobrý deň,chcem sa spýtať,či neviete,ako to je...potrebujem absolvovať neurologické vyšetrenie pred pôrodom.Ja by som chcela rodiť v spinale,ale gynekologička odporúča v celkovej narkoze...Ja už za sebou mám narkozu po prvom pôrode s veľkými problémami a bolesťami,s vracaním po narkoze,už to nechcem zažiť.Plus dieťatko uvidím až o pár hodín,keď sa preberiem a bude mi lepšie.Velmi sa bojím narkózy,už mám z nej traumu,každý deň plačem a vo vnútri som s narkozou není zmierená.Chcem sa spýtať,či keď pôjdem neurológovi,je na ňom ako budem rodiť alebo na gynekológovi,alebo na mne? A Kto môže o tom rozhodovať miesto mňa ? Nechcem sa už nechať odbiť,som v 7 mom mesiaci a myslím,že keď mám plánovaný cisársky rez a žiadne veľké komplikácie nemusela by som absolvovať niečo tak zaťažujúce telo,ako je narkóza.Aky je Váš názor na to prosím?.Ďakujem za všetky odpovede...

nella156
9. mar 2023

anestezu urcuje pokial viem anesteziolog,,

heln
9. mar 2023

ako pise vyssie, za anestezu zodpoveda anesteziolog, spyta sa ta nejake veci, ked povies, ze po celkovej ti bolo zle, tak to urcite zoberie do uvahy. treba tiez zohladnit dovod preco ides na planovanu sekciu, anesteziologovia maju na to protokoly.
ja som mala planovanu sekciu kvoli placente praevia, anesteziologicka povedala ze to musi byt celkova, darmo som chcela spinal, este doktor pred tym ako ma uspali trval na spinalke.

autor
9. mar 2023

@nella156
@heln ďakujem obidvom za odpovede,takže keď teraz doktorka hovorí,že narkózu,v konečnom dôsledku v deň pôrodu mi môžu povedať úplne inak ?Nemalo by to byť dopredu určené? Teda ja neviem ,ale gynekologička hovorí o narkoze celkovej od prvého dňa,čo k nej chodim

snehulak77
9. mar 2023

Posledné slovo má anestéziológ, on ťa bude uspavat, on za teba zodpovedá. Ja som mala akútnu sekciu, chcela som spinal, ale anesteziologicka rozhodla, že nie, pretože nevedeli, čo mi presne je (horúčky, malý mal silné ozvy). Ale počula som, ako to vysvetľovala gynekológovi. Oni sa ohľadom toho aj rádia, ale anestéziológ to ma na zodpovednosť. Ak by sa rozhodli ťa uspať, tak predtým vysvetlí, že ti bolo po narkoze zle, oni vedia prispôsobiť lieky, aby sa to neopakovalo. Veľa šťastia

heln
9. mar 2023

to je gynekologicka z porodnice, ci tvoja? lebo ona moze povedat a posledne slovo ma anesteziolog a v konecnom dosledku aj ty. uz mas aj stanoveny termin? pri prijme ta aj tak asi poslu na interne.

autor
10. mar 2023

@heln to je moja gynekologička len, pôrodníka ešte nemám....ale dnes mi známa povedala,rozprávala sa s anesteziologom a vraj by som kľudne mohla mať spinal ,že v tom nevidí problém takže si to musím zistiť ako to vlastne je... gynekologička mi chce dať narkózu len preto,že som mala hrudný chrbticu polamanu pred 20 timi rokmi a porušené nervy ..lenže tento anestéziológ povedal že spinal sa dáva do krížovej chrbtice,takže to s tým nič nemá,vraj má kľudne môžu rodiť spinalom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre