Odniesla si od vás vaša polovička nepekné slová pri pôrode?

amadora
3. feb 2016

Včera som čítala knihu Láska a bezsenné noci. Veľmi ma pobavilo opisovanie ako pri pôrode žena slovne a fyzicky napádala. Aj v mnohých filmoch je to tak. Poznáte to, vety typu : "to ty za všetko môžeš" a podobne 😀 Mňa to vždy pobaví, mám za sebou 2 pôrody a ani pri jednom som nemala potrebu zmasakrovať manžela. Tak ma napadlo len tak zo zvedavosti, odniesla si to takto filmovo nejaká z vašich polovičiek pri pôrode? 🙂

luciferkax
3. feb 2016

Prvú sekciu som prespaala, druhý pôrod bol klasický a doteraz sa smejem, že keby bol pri mne manžel, tak z pôrodnej sály vyjde viac dobitý ako ja... áno, mala som ho sto chutí zmasakrovať a vynadať mu.. prečo, ja neviem, skrátka, mala som chuť : D:D

mnamko
3. feb 2016

No mi sa tiez natom doma smejeme.to fakt moze byt len v telke

sense
3. feb 2016

So mnou muz sucitil furt mal potrebu ma hladkat, objinat, masirovat a v jem ze n nejakom momente som ho okrjkla nech ma necha tak nech sa ma nedotyka...tak si zdriemol vedla mna na stolicke a potom uz bolo ok len mi podaval vodu, pomahal tlacit a pytal sa ako sa mam a ze kedy mam tlacit ze uz vidiet malu

pipilady
3. feb 2016

Rodila som 2x. Prvý pôrod s vyvolávačkou, druhý sekcia, ale začínal sa prirodzene, takže som si čo-to "užila" aj pri druhom a nemala som tú potrebu ani raz. Ja osobne si myslím, že to robia ženy, ktoré majú napozeraných veľa romantických a telenoveloidných seriálov 🙂

liaka
3. feb 2016

Mne tiez velmi liezlo na nervy hladkanie,objimanie... Som len cukla a povedala nech ma necha tak. Vadilo mi to.

agnes9
3. feb 2016
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

Presne to moze byt len vo filmoch :D

sosanna88
3. feb 2016

Tak za prve si myslim, ze muz nema co hladat pri porode. A to nie som ziadna 50+ ale mlada 28r baba.
Jednoducho moj nazor. Ked uz, tak na vzdycharni ale tam kde sa vali krv, kde sa zena ksichti, poti a neviem co vsetko....potom sa tie zeny cuduju, ze chlap s nimi nechce po porode drychmat. No preco asi.
Ale tak 100ludi, 100nazorov, respektujem kazdeho volbu.
Ja som mala pri porode mamu, lebo by som tam sama nechcela byt. Uz len ten pocit...aj ked teda vsetko som odtrpela sama, ale ten pocit, ze je tam niekto keby nieco...No viem, ze ked uz som liezla na kozu tak som ju okrikla nech mi nic nehovori, nech ma necha na pokoji.
Takze tie filmy su scasti pravdive, ale poviem vam (robim na porodnici), niektore zeny to prezivaju az moc, ale nie uprimne...prave z tych filmov maju, ze musim muzovi ruku zlomit, musim ho doskriabat, musim hucat, aby som bola zaujimava...neverili by ste ako sa niektore predvadzaju. Uz to rozoznam, ktora to robi uprimne a ktora nie. Ach.

katuliena82
3. feb 2016

este ako studentka/sestricka som bola pri jednom porode. Bola to velmi mlada Romka. Cely porod kricala o dusu, ze "ja nechceeeem tlacit, nebudeeem tlacit" a spominala vsetkych svatych. Jej muz tam nastastie nebol. Ked som jej dala ruku, aby mi ju mohla stlacit, tak mi chudatko skoro dolamala prsty. Ale porodila krasneho chlapceka v tom okamihu nam vsetkym dakovala. Inac, najkrajsi zazitok pre mna pocas celej praxe. Odplakala som si to, ked malinky vysiel von. Sama som uz porodila dve deti a obidve uplne potichu, bolest sa mi lepsie znasa v tichu. Ale kazda sme ina. Myslim, ze prave pri porode sa vidi, ci je clovek extrovert alebo introvert. Nebude to len o bolesti. Lebo si myslim, ze len maloktora zena moze povedat, ze rodila dieta lahko.

zuzi0911
3. feb 2016

Rodila som dva krat..Po prvej som mechapala ako takto mozu vyvadzat kricat drapat zabijat 😀pri druhej som to zistila..Zeny plka tehu prst otvorena..po termine vyvolavacky..po 10hod.kontrakcii a bolesti stale rovnako..po pichnuti niecoho zazracneho pre mna hrozneho som do hodiny porodila..za tu hodinu som sa otvorila na porod ale ta bolest som chcela skakat z okna..co som ta vtedy zvadzala chudak muz....uz chapem pteco dokazu niektore vyvadzat pri porode...

horana
3. feb 2016

Urcite som nemala potrebu muzovi nadavat, skriabat ho ani drtit, a kedze nemame TV a tieto typy filmov ani nesledujem v kine ci na nete, tak ani neviem ze je to takto zobrazovane.
Nam ale primar hovoril ze nadavaju vacsinou romky, ze tie su take spontanne a teatralne "obratene pozornostou navonok" takym vulgarnym smerom, muza tam pravda nemaju, to su taki ti chlapi co by nesli ani, ved zenska zalezitost podla nic ale ich zeny im na ich adresu dobre ponadavaju ze pri porodoch.
Potom ze je vraj druhy extrem, vacsinou prilis vzdelane a studovane zeny,ktore sa tak kontroluju, ze ani nezakricia, dojdu upravene a strasne sa kontorluju, len aby nevydali ani hlaska. Tym si casto porod blokuju a predlzuju, lebo na to idu akoby rozumovo a to porod nie je taka zalezitost. Boja sa mu poddat tomu deju, nevedia sa uvolnit.
Ono to chce zdravy stred, nebat sa pripadne prejavit aj extremnejsie, ked telo ziada, vokalizovat, kludne aj kricat, alebo aj nie, ale nebat sa nasledovat to co organizmus sam naznaci. To moze byt u roznych ludi rozne. Treba mat pocit prijatia a toho ze personal nebude vydavat sudy (ani len v mysli nie, na to su rodicky v staveprirodzene rozsireneho vedomia citlive) na adresu rodicky, ale necha ju, pokial len to nepresahuje iste medze. Co zial porodnici neradi obcas vidia a za nespolupracujuce oznacia aj spontanne rodicky, ktore ukazu velku silu navonok v prejave, to ich akoby ohrozuje, zrazu sa citia malicki a druhe husle, pomocnici, ktorymi v skutocnosti aj su a to mnohe ega v zdravotnickych zariadeniach zo starej skoly stale nevedia prekusnut.

@sosanna88 Jasne, to ma kazdy uplne inak tieto pocity. A urcite by sa nemali zovseobecnovat. Co sa tyka pritomnosti matky, porod je pre napr. mna osobne vysoko intimna zalezitost, ked je fyziologicky, ziadna extra krv pri nom netecie resp. len uplne minimum. Muz mi stal pri hlave a "strazil", mala som pri nom pocit bezpecia keby daco, ze zasiahne v moj prospech, moj ochranca. Pomahalo mi to uvolnit sa. Nic "zavadne" nevidel, medzi nohy sa nebol nepozerat, mal krasny zazitok, intimitu to skor zblizilo, viac si ma potom akoby vazil.
Mne by zas vadilo ukazat sa v takej nelhakej situacii pred mamickou (to by mi priapdalo ako sexovat v je pritomnosti, brrr), predsa len prave muz je moj naj kamos, sme spolu v dobrom a zlom a nevadi nam ani sa neskor doopatrovat v chorobe ci nemohucnosti, nemusi ma vidiet len nasminkovanu a v dobrej nalade aby nam to klapalo, ale viem ze su aj take vztahy, minule tu na MK jedna sa vyznala ze su spolu len obcas inak kazdy zije sam, prave preto aby sa navzajom nezunovali a nevideli v beznych dennych rutinach, strapatych vlasoch a rozospatych. A to uz maju aj dieta! A to uplne vazne myslela ta zena. Som si povedala ze hmm, to musi byt ale hlboky vztah ked potrebuje take ochrany pred realitou...

sardinka335
3. feb 2016

To čo popisuješ povazujem naozaj za filmove sceny....okrem toho v štatnej nemocnici by rodičku minimálne upozornili keby tam ziapala ako diva na celu porodnicu. Osobne som bola rada, ze tam mam manzela, spriaznenu dušu, ze ma drží za ruku a povzbudzuje. Pri samotnom porode stoji muz za hlavou zeny a medzi nohy nevidi....a čo si spomínam tak ziadny texaský masaker sa na sale nekonal...
A nechapem tie čo tu chlapov lutujete....ked na vas skakal v posteli to ste ho ziadna nelutovala 😀 Dieťa nie je len vecou zeny - je vecou oboch partnerov. Len dnes maju zeny tendenciu odsuvat muza na vedlajšiu kolaj, mozno nepriamo...ale je to tak..potom sa čuduju ze chlap sa prirodzene stiahne kedze sa citi ako ,,páte kolo na voze,,.

guinevre
3. feb 2016

"Muz nema co hladat pri porode... potom sa tie zeny cuduju, ze chlap s nimi nechce po porode drychmat" - No, zopar kamosiek rodilo aj v pritomnosti muza a nijak im to neohrozilo sexualny zivot, alebo teda to drychmanie! Dokonca jeden povedal partnerke tesne pred porodom ked lezala polunaha na sedacke, ze ho aj taka velka velmi pritahuje :D
Zrejme je to o tom, ci ta ten muz naozaj lubi, ci nie. Ked ma ma nechat preto, ze ma videl rodit nase dieta a to sa mu zhnusilo, tak kludne nech ma necha, takeho chlapa ani nepotrbujem, ako by sa na mna pozeral potom v starosti keb ysom nebodaj bola chora??
Ja som s MM toto uz 100 krat preberala, prave kvoli takymto cudzim nazorom, aj ze aby on nesiel keby mu to vadilo, keby to vplyvalo neskor na nas sexualny zivot, ale povedal mi, ze som blazon, a ze on by tam chcel byt ked mne nevadi.
Myslim si, ze to je skor inteligentnejsi muzi taketo problemy nemaju.

Prepac, ze som na tvoju otazku neodpovedala, zatial nemam s tym skusenost 🙂

stolvertka
3. feb 2016

No dievcence, ja mam odrodene 3x, vsetko spontanne.Deti boli dost velke, ale dalo sa to vydrzat.Ale...kedze uz som "babinka" 🙂 , tak vsetko toto sa udialo v 80tych rokoch.No a vtedy nieco take, ako muz pri porode, bolo nemyslitelne.Vsetko bolo sterilne, aj babatko zobrali a dali az po 5tich hodinach.
Keby sa cas dal vratit spat, asi by som manzelovu podporu privitala.Naozaj je to zazracna chvila, pri ktorej by mali byt obaja.
A "vrazdit" 🙂 som nechcela..aj ked, neviem..mozno , ze keby bol pri mne, tak....😉

loui128
6. mar 2016

Pri druhom porode bol aj moj muz. A nelutujem bol mi oporou. Az do sameho konca bol pri mne. Priznavam skoro som ho kusla do ruky ale to som sedela na lopte a prisla posledna kontrakcia a ta ma odrovnala. Potom uz len boli take na tlacenie. A stale sa rovnako milujeme a nema ani problem po tom ako videl porod. Povedal ze bolo krasne vidiet ako prisiel nas syn na svet.

ukulela
6. mar 2016

polovicka nie ... ale porodnik teda od polovicky dostal par milych slov. ale zasluzil si, bol necitlivy a hruby a aj sprosty.

soffovka
15. mar 2016

nestihla som..... bolo to take rychle :D

danullik
9. máj 2016

Sosanna88: aspon je vidiet, preco je v nasich porodniciach taky pristup aky je, ked tam pracuju zamestnanci ako ty. Myslim, ze by si mala zmenit profesiu, lebo mas nazor ako z 18. storocia. V porodnici ma pracovat clovek kt. je rodicke oporou s nie taky ktory povie, ze sa rodicka predvadza, z logickeho hladiska silno pochybujem, ze by niektora mala cas mysliet na take hluposti ako si napisala.

qwertxy
9. máj 2016

Ja som po manželovi zvriesla len raz keď mi povedal, že nevie, ako mi ma pomôcť, ja v bolestiach, hrozne mi to padlo, som naňho zavrestala nech mi také sprostosti nehovorí 😀 inak to zvládol super, bol mi veľkou oporou a obaja neľutujem že sme sa rozhodli byť pri pôrode obaja

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre