Odmena pre lekára za pôrod

23. apr 2021

Baby, dali ste pôrodníkovi nejake “všimne “? V prípade peňazí koľko? Dnes som ostala v šoku ked známa sa mi zdôverila ze primárovi dala do obálky 500€ za prirodzený pôrod v statnej nemocnici.

kiki68
23. apr 2021

Ved ked je zazmluvneny tak dostane par stoviek beztak. Urcite nie, ak to nebolo vopred dohodnute. Ja som nechavala iba sladke a sampanske. Peniaze nie

denden77
23. apr 2021

nic som nikomu nedala, dostavaju vyplatu 🤷‍♀️

medeaa
23. apr 2021

Prosim? Ved rodi zena, nie lekar. Lekar asistuje a zasahuje a pomaha ako odbornik ked treba. Uprimne, odsudzujem ludi, ktori davaju "vsimne". Lekar si vybral povolanie a berie za to plat. Davas vsimne aj predavacke, ked ti nablokuje nakup?

fiafia
23. apr 2021

Určite nie. Ma predsa plat a nie malý. A tie ostatné všimne typu flaska, káva, bonboniéry sú tiež nemalý prilepsok.

7miriam77
23. apr 2021

Tak nad tymto som ani nepremyslala, ked som isla rodit. Keby mu kazda rodicka dala 500 e, tak za mesiac si moze kupit dom...Ak mu chces nejako podakovat, bonboniera podla mna bude stacit.

zuzanka.zuzu
23. apr 2021

500 je vela aj na mna, menej 😉

gubiko
23. apr 2021

ach, niektoré ženy toho toľko povedia..
stalo sa jej niečo počas pôrodu, že zachránil jej alebo dieťatku život? alebo jej vybavil nejakú špeciálnu izbu? niečo, za čo sa mu cítila natoľko zaviazaná, že mu darovala v podstate mesačný plat?
och, neverila by som tomu, čo povedala..

mimuska125
23. apr 2021

Čo??? Maximálne kúpim čokoládu kávu a dovidenia

zuvelyn
23. apr 2021

Grc 🤮 Šak dostávajú za to plat Krista. Ake všimné? Ja mam ja toto také nervy. Nedala som nič, ani keby mi zachránili zivot by som nedala nic. Je to ich povinnosť, ich práca a dostávajú za to výplatu. Uz by to konečne mohli začať priiadne trestať 😡

Ale s týmto prístupom si zlasi začnem za každú poslanu výplatu sťahovať zamestnancom po jednom eure mesačne, ako všimné ze som im spravne vyrátala, na čas poslala a dodržala všetky povinnosti voci SP a ZP 🤮

bluka2
23. apr 2021

Nejakú skorumpovanu myseľ ma tvoja známa

vendulka80
23. apr 2021

Za vyber pôrodníka sa plati, su to oficialne poplatky, ktore asi závisia od nemocnice. Co ja viem tak sa plati 200 EUR, časť ide lekárovi a časť nemocnici. Ale tak je to aj s výberom operatera ak sa jedna o nejaky napr. chirurgicky zákrok. A ano, moja znama rodila, oficialne dostala vyúčtovanie nemocnice 200 EUR za vyber pôrodníka a jej manžel este zaniesol 300 EUR ako bonus. Žiaľ, ludia to tak robia a netýka sa to len gynekológov. Ak su príbuzní solventní tak niektorí pani docenti si dokazu privyrobiť za výkon aj 500 EUR. A ludia im peniaze donesú aj domov.

zuzka38
23. apr 2021

nie nedala som, neuplacam ludi

iwesska
23. apr 2021

Ludom hrabe🤦🏻‍♀️ Takto si lekarov ucia a potom ti,co sa netopiav peniazoch im nestoja ani za povsimnutie. Sama som to pocitila v porodnici.🤮 A lekar co to vzal,sa moze hanbit.

zuzi0911
23. apr 2021

Ja napr.robim v obchode ak je zákazník spokojný neraz mi doniesol cokoladu ci fľašu 😀, alebo mi nechá" tringelt" Tak ja nevidím nič zlé za to niečo dat.ale 509e je veľa. Drobnosť stačí ako poďakovanie.

jazula
23. apr 2021

O chvíľku ma čaká prvý pôrod a teda ani ma nenapadlo žiadne všimné nikomu... Keby som si zazmluvňovala, tak by som rátala s oficiálnym poplatkom, ale takto...kto bude mať službu, ten ma porieši a verím, že si ma bude “všímať” primerane bežným postupom a praxi.

denden77
23. apr 2021

@jazula presne tak.. mna napr. odrodila perfektna porodna asistentka 🙏☺

makova333
23. apr 2021

A vies, ze uvedene vsimne je trestne, ze ano? Aj to, ak ty o tejto veci vies a neohlasis ju, mozes mat problem, ze ano?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka0611
23. apr 2021

Nie prečo? 😁 Ten primár to prijal? Zvláštne..

vikybotka
23. apr 2021

Ja som lekárovi nedala nič je to jeho práca 🤷🏼‍♀️ Sestričkam som dala dezert aj to jeden pre novoredencke a gynekologické veľa mamičiek nedalo nič a tiež to bolo úplne ok 😊 je to ich práca a za ďalšie je to protizákonne vôbec aby niečo take prijali

miadi
23. apr 2021

Ja som poslala mojej midwife krasnu kyticu kvetov 😊tej prvej nie lebo porod trval 37h a moc tomu nepomohla Ta druha robila vsetko pre to aby to islo hop šup za 4.5h od vyvolania ( koli tlaku) davat $ mi pride neeticke, ( + u nas su za porod dobre plateny štatom)

mironka
23. apr 2021

Ani som si lekara nezazmluvnila,ani nedala vsimne. Rodila som 4x. Vdaka Bohu,lekari to so mnou zvladli. Rodila som pri tom,kto mal sluzbu. Maximalne som pri odchode domov dala ako male podakovanie dezert,kavu...aj sestrickam...lekarka nechcela ani dezert,ze to je jej praca...vrucne a vdacne som jej a im este podakovala a fakt bez hanby odisla domov....vopred nieco davat je podla mna bud z toho,ze to rodicke poradila este generacia rodicov,ze to tak treba,aby si ta vsimli a postarali sa o teba...alebo rodicka ma strach a chce tam mat ,,svojho,, cloveka. Ja nemam na take guraz .. Absolutne....

vevesh
23. apr 2021

Nie, nedala by som. Ja to vrcholne neuznavam, ale v okoli davaju, lebo ze lekar "robi lepsie"👀👀 mne sa pacilo tam, kde som rodila, mali pokladnicku take velke prasiatko s napisom "kava pre sestricky" a tam mohli pacienti prispiet, ak boli spokojni. Sestricky si potom za to kupovali drahsiu znackovu kavu do ich kavomatu🙂

irusa
23. apr 2021

No ,ak chce sedieť v base za všimne...😁

ninusa221
23. apr 2021

Ak budes spokojna tak Ano.. ak ides po znamosti staci dat tasku doktorke jednu sestričkami druhu alebo im dones koláč... u nas je to normalne koho poznam bol spokojny tak dal..

ninusa221
23. apr 2021

ale peniaze urcite nie

hviera81
23. apr 2021

kedysi sa to zvyklo, moja babka mala cukrovku, furt nejaki lekari, nemocnice, operacie (90te roky) a dedko furt obalky, a alkohol.
ja si to neviem predstavit, ze by som niekomu obalku pchala do vacku.... a 500 je dost.

00ivi00
23. apr 2021

Ja som dala 200€ doktorke, ale tú som mala zajednanú k pôrodu a veruže uprostred noci prišla keď som začala rodiť. Pôrodnej sestre, ktorá bola celý čas pri mne, bola vážne milá, ústretová a veľmi mi dobu počas kontrakcii sprijemnila som dala bonbonieru. Ak by som nemala zajednanú lekárku, tak by odomňa s prepáčením nedostala ani prd 😀

pandorra
23. apr 2021

baby len taká informácia pre Vás, aby ste sa nedostali do zbytočných problémov aj poskytnutie všimného je trestný čin.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre