dievcata mne odisla zatka v piatok vecer, taky priesvitna, vcera vecer mi zacalo boliet brucho, aj cez noc, no boli bolesti nepravidelne, dneska do obeda len trosulinku, ale od obeda, jak pri mrche+teraz som bola na zachode a mala som na vlozke take hnede nieco, to tiez este zatka bola? nebola taka gelova....
Ano mne tiez odisla zatka tak 3 dni pred porodom a zacalo to bolestou chrbta a ako kedy som menzes mala dostat ,,este vytrim snad uz aj voda ti onedlho odtecie ,,to zena uz vie , ze to na nu prislo 😉 Drzim palce 🙂
Voda ti odtiecť nemusí,skús si dať sprchu,či to bude lepšie,a keď nie,tak čakaj či sú bolesti v pravidelných intervaloch..a potom hneď vyraz smer nemocnica 🙂
ja sa chcem spitat ci ta zatka vzdy odide skor ako pridu bolesti ci budu bolesti a po nejakom case zatka odide?
Ano je to predzvest velkej chvile 😀 aj mne odisla a behom par hodin to bolo 😉 aj to " hnede" je fyziologicke,urcite to o chvilu pride a sama budes vediet kedy brat tasku do porodnice 😉 tak drzim palce!! 🙂
@zankaj Mne zátka neodišla.. 😀
to niečo hnedé môže byť hlien s prímesou krvi a to znamená, že si sa začala otvárať... pokiaľ nie sú bolesti pravidelné a silné, cítiš pohyby bábätka tak sa do pôrodnice neponáhľaj, lebo to môže ešte chvíľu trvať... a budeš tvrdiť, že si "rodila" dva dni... 🙂 trpezlivosť a rozvahu 🙂 držím palčeky 🙂
Waaau to je napinave🙂))ja som rodila pred rokom troma dnami...jaj ta chvila bola super...chcela by som opat prezit tych par dni so zdravym babatkom v nemocnici a potom si ho odniest domov!!!
Ked mi odisla hlienova zatka, rodila som do 24 hodin obe deticky 🙂 Nemusi odist cela naraz, to co si videla moze byt este pozostatok... Tak si skontroluj veci do porodky a za chvilku uz budes mat babo pri sebe 🙂 Normalne citim aj za teba take chvenie v bruchu 🙂
Ked mi pri druhej dcerke odisla hlienova zatka o 6h rano... bolo to presne na novy rok, isli sme este k svokrovcom na obed... A u nich, okolo 17h som zacala mat prve slabe pravidelne kontrakcie. Vecer sme prisli domov, vychystala som deti, navarila som na 3 dni, osprchovala sa, skontrolovala veci, uspala deti... A okolo 21:30h, ked som mala bolesti kazdych 15 min vravim muzovi, ze uz je to asi tu 🙂 Tak sme pozerali telku, rozpravali sa, dala som mu instrukcie, aby to doma co najlepsie zvladol a merali sme kontrakcie... Ked boli kazdych 5 min, zavolali sme svokrovcov, aby prisli varovat. Do porodnice sme prisli 1:15 v noci a malicka sa narodila 2:10 🙂 Tak presne taky kraaaaasny a rychly porod ti zo srdca prajem 🙂
áno,budeš musieť 😀
Mne zacali kontrakcie, potom zatka, voda mi vobec neodisla, po 6 hodinach kontrakcii som isla na sekciu, mala som ju dohodnutu o 2 dni neskor, toto bolo vsetko neplanovane
musi ti najprv odtiect plodova voda a 🙂 potom mozes rodit
Mne odchadzala hlienova zatka 2 tyzdne pred porodom. Kazdy den rano som mala ako keby spinenie. Bolesti mi zacali v sobotu o 19,00 a v nedelu rano pri 4-3 minutovych okolo 04,00 sme isli do nemocnice. O 9,00 som bola otvorena na 4,5cm pustili mi vodu a Karinka sa narodila o 12,48. 😀
To bude porod a plodovka ti odtiect nemusi,mne neodtiekla.drzim pasti a vela sil 🙂
plodovka ti odtiect nemusi vobec, mozu prist skor bolesti.. mne zatka vobec neodisla, dostala som hnacku a praskla voda..o 4 hodiny bol vonku, takze meraj dlzku medzi bolestami, a neboj, to ze je cas ist do porodnice, zbadas aj sama 😀
ano,aj tonieco hnede bola zatka 🙂 mne vysla dva dni pred porodom na dvakrat.najskor rano a potom dalsie rano ked som dostala kontrakcie.no a o par hodin bola na svete Sašinka 🙂 ked ti vyjde hlienova zatka mozes ocakavat porod co nevidiet ale moze to trvat aj tyzden,to je u kazdeho individualne 🙂 drzim palce
Moja, ťažko povedať ,asi by som šla k lekárovi....hovorím s vlastnej skúsenosti ,prvý pôrod - bolesti od 21 hodiny,vzdycháreň nič príjemné ,žiadne otváranie,žiadna zátka nič iba bolesti,nepravidelne ,až nakoniec ráno o 4 sa malá narodila 😝 , druhý som našťastie bola v nemocnici a pochopila som ,že sa dá porodiť do pol hodiny ....a alternatívne aj v nemocnici - neotvorená z ničoho nič a bola na svete 😀 😀 😀 ,bola to rychlovka ako vo filme. A tretí môžem ďakovať bohu ,že som tam bola a mala šťastie - zátka ,otváranie pekne ako s učebnice ,ale tie bolesti boli úplne iné ,napojili ma a do 5 min to skončilo ac.sc. Takže ku koncu je to také všetko diskutabilné ,asi by som sa dala aspoň skontrolovať - ide o teba a dieťatko ,aby ste sa stretli obaja s úsmevom ako ste to dobre zvládli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Myslim ze by si mala do nemocnice..ak sa bolest bude stupnovat treba ist..skus si dat sprchu ..ale podla mna ti zacali kontrakcie..