Od kedy sa pôrod považuje za pôrod a nie potrat?

chrisantheme
6. dec 2010

Zaujímalo by ma od kedy sa pôrod považuje za pôrod a nie za potrat. Známa porodila v 6 mesiaci a bolo to považované za potrat. To mi príde divnéééé 😨

martina_r
6. dec 2010

" o predčasnom pôrode sa hovorí pri predčasnom narodení žijúceho dieťaťa medzi 24. a 37. týždňom tehotenstva. Pôrodná hmotnosť pritom podľa definície leží medzi 500 a 2 500 gramami. Ak sa na druhej strane dieťa narodí pred 28. týždňom tehotnosti s hmotnosťou pod 1 000 g mŕtve, označuje sa to ako potrat."

kaktusik007
6. dec 2010

definicia je jednoznacna a vies si ju najst na nete - pokial sa dieta narodilo s vahou do 500g a je mrtve, jedna sa o potrat... ak sa narodilo s vahou mensou ale dycha, alebo tlcie srdce, alebo pulzuje pupocna snura - jedna sa o porod, bez ohladu na to, ci to babatko v konecnom dosledku prezije...

nabuduce staci hodit do googla slovne spojenie neskory potrat a mas informacie hned

kaktusik007
6. dec 2010

@chrisantheme poopravujem svoje tvrdenie, ak nejavi znamky zivota, hranica je 1000g.... ak javi znamky zivota, ako som spomenula vyssie (staci jeden z nich) jedna sa o porod a nasledne umrtie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre