Ahojte maminky,
zaujimalo by ma, ci ste mali pred porodom pripraveny porodny plan a ci ste ho s niekym v Novej nemocnici konzultovali.
Resp. existuje porodnik/porodnicka v Novej nemocnici v Kosiciach, ktory/a neberie porod ako rutinu zabehnutu 40 rokov a prihliada aj na zelania rodicky? Mate s tym skusenosti? Polozili niektorej z Vas hned po porode babetko na brusko? Nechali dotepat pupocnik? Alebo splnili nejake ine Vase zelanie? Ak ano, stacilo to s nimi prediskutovat pocas porodu alebo ste sa dohodli uz pred porodom? Odmietli ste niektora oxytocin alebo prepichnutie plodovej vody? Brali na to ohlad?
Dakujem, ze sa podelite o svoje skusenosti 🙂
Mas tesne pred porodom, preco tak bazirujes na nejakych predporodnych planoch, podla mna ziaden porodnik v tak vytazenej porodnici ako je v novej nemocnici, sa nebude zdrziavat nejakymi recickami toto si vydiskutuj priamo s tym, ktory bude pri tvojom porode a hotovo, nie je prvorodicka, nechapem tvoje obavy....
ja som tam rodila pred 2 mesiacmi. nase babatko sa narodilo pridusene, takze ho museli ozivovat - ale hned, ked sa prebralo mi ho doniesli prilozit - brali to ako samozrejmost. ja som na vyvolavacku uz musela ist, lebo som dlho prenasala a co sa tyka prepichnutia plodovej vody, tak lekar prisiel za mnou, vsetko mi vysvetlit a opytal sa, ci suhlasim. a preco nechces napr prepichnutie vody alebo vyvolavacku? aj mne "radili zname" ze nech si nedavam vyvolavacku, ze babatko vie samo najlepsie, kedy je ten cas... a po porode mi povedali, ze uz to bolo LTT, ze babo bolo uz dlho prenasane - a to som mala este pred druhym termin a nedostavalo sa mu uz dostatok zivin - takze sme s manzelom boli radi, ze sa nestalo najhorsie...
@evitka3 Ja nemam ziadne obavy, ale mam za sebou dva porody a tento treti by som chcela zazit inak. Nie ako na pase a len pritakat lekarom. A nebazirujem na predporodnom plane, len su niektore veci, ktore by som si pri porode predstavovala inak, preto som sa pytala, ci existuju porodnici, ktori zo svojej rutiny dokazu ustupit a vyjst v ustrety rodicke.
@sviecka Tvoj pripad bol uplne iny. Ja rozumiem, ze ak ide o zdravie dietatka a rodicky, nebudem sa predsa s lekarmi natahovat - oni vedia, co je dobre a co treba urobit, aby sa nestalo nestastie (aj ked aj s tym mam vlastnu velmi zlu skusenost, ze to nie je vzdy pravda). Ale mne ide o normalny, fyziologicky porod bez koplikacii. Tam by hadam mohli porodnici vyjst v ustrety v niektorych veciach...
@evittah
Podla ty🙂dnov mas pred porodom, to akoze nemas vybraneho ziadneho porodnika, ktory ti robi usg, prietoky a pod.? Ak nie, tak ano, chod tam a rovno sa pytaj, alebo xkus kuknut na temu porodnik v nivej nemocnici tu na MK je taka tema, tam sa pisu aj konkretne nazory na porodnikov v saci, ja osobne som rodila 2x u Murina, on ma aj vlastnu ambulznciu na tahanovciach a raz v tyzdni robi usg v nemocnici a tiez tam chodieva rodit na dohodnute rodicky...🙂🙂
@evitka3 O tej teme viem. Precitala som si dost prispevkov o porodnikoch, ale ked niekto napise, ze ten a ten bol super, ludsky, usmievavy a pod. - to mi predsa nic nepovie o jeho pristupe k porodu. Ale dakujem za nazor aj prispevky 😉
A nie, nemam dohodnuteho porodnika. Prave preto, ze neviem, koho... V predchadzajucom tehu som mala a nebolo to ono.
Milé mamičky, ktoré ste využili pôrodný plán. Boli by ste prosím ochotné a vyplnili mi dotazník .... https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfzCl... ............... ďakujem veľmi pekne
Košicee Viete mi poradiť? Volala som do novej nemocnice že sa chcem objednať na konzultáciu pôrodného plánu ale povedali mi že treba prísť osobne. Každý mi vravel že sa mám objednať tak som trochu mimo z toho. Myslíte že ani do starej nemocnice sa nemusím objednať? Nemá s tám niekto skúsenosti?:D Ja sa dosť veľmi zajakávam teda každý takýto telefonát je pre mňa skúška odvahy hlavne keď mi povedia že volám zbytočne. Prosíím kto vie poradte 🙂 Ďakujem!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Neviem ako v Kosiaciach, ale mam info, ze v Presove akceptuju vlastny porodny plan, hoci nie su najstastnejsi, lebo ich to vyvadza z dennej rutiny.