ahojte, je tu niekto kto rodil prirodzene po sekcii?ak ano, po akej dobe od sekcie?dakujem za vase skusenosti🙂
ahoj,ja som rodila druhe dieta prirodzene po 3rokoch od sekcie.Nebol ziadny problem,ale samozrejme o tom v prvom rade rozhodne lekar.
ja som rodila druhé dieťa prirodzene po 20 mesiacoch od sekcie. Mala som 36 rokov. Môj gynekológ hovoril, že aj druhé bude sekciou, ale v pôrodnici brali za samozrejmosť, že to bude prirodzene... a to som mala ku koncu tehotenstva vysoký tlak 150/100...Pôrod mi vyvolali v 37 tt, kvôli vysokému tlaku a nejakej činnosti maternice, keď som bola v poradni. Vysoký tlak som mala aj v prvom tehotenstve, ale tam to bolo vo vysokých číslach, preto to bolo sekciou.
Rodila som prirodzene necelých 5 rokov od sekcie, mam vyse 35 rokov.
@86zuzana86
Normalny porod po 3 rokoch a 3 mesiacoch. Moja lekarka povedala, ze moze byt. Spustil sa samostatne 2,5 tyzdna pred terminom, porod trval 4,5 hodiny. Vsetko prebehlo bez komplikacii. Mala som 36 rokov.
Inak je tu aj dlha diskusia, pripadne si najdi skratku vbac = vaginal birth after ceasarian. Ak je lekar za, mozes.
Ja som rodila prirodzene po necelých 3 rokoch od sekcie.
ahojte baby, diky za vase reakcie, no ja budem len 15 mesiacov po cs ked budem rodit teraz druhe, tak to asi nebude mozne... samozrejme, dohodnem sa priamo s doktorkou a prediskutujeme to, len ma zaujimalo ci nahodou tu nie je nejaka z vas ktora rodila normalne po cs s takto malym casovym rozostupom....ale je pravda ze skor pocitam s cs, kedze je to naozaj kratka doba
..
@86zuzana86 fuha 🙂 tak to dost skoro po cisarskom 🙂 Mna upozornovali lekari .. ze aspon rok a pol po cisarskom ... aby sme nemali mimco 🙂 No je super... ze to mas bezproblemove 🙂 Drzim palce 🙂
@veronikax aj mne po prvom cisárskom zakázali otehotnieť minimálne rok a pol po pôrode. Dcéru som rodila 4 roky po prvom cisárskom, tiež mi môj gynekológ a aj pôrodnici, że normálny pôrod je možný, lebo malá je dobre otočená. Avšak vypálilo to inak, lebo som mala 2 týždne kontrakcie, krčok 2,5 cm zavretý a tým tlakom sa mi začala trhať rana po prvom cisárskom, tak mi museli urgentne cisársky.
@86zuzana86 ja som rodila tiez 20 mesiacov po prvej SC...ziadny problem nastastie...mala uz bola v porodnych cestach,ked som prisla do porodnice,tak dr,ze vyskusame normalny porod...no poviem ti porodila som do 2 minut po prepichnuti vody 😀 som rada,ze druhy bol normalny...hned normalne fungujes a to je super, 🙂
@86zuzana86 neriskuj, porod sa moze tak zvrtnut, nestoji ti to za to. O prirodzenom porode by som ani neuvazovala na tvojom mieste. Ja som rodila po 5 rokoch po cs a veru som mala obavy, nebolo mi vsetko jedno na porodnom boxe, natrapila som sa, šnúru mal omotanu tak,ze ho vtahovalo spat, nakoniec isiel maly pomocou vakumextraktora, predtym mi tlacili aj na brucho, co sa po cs nesmie, bala som sa. Viem, cs nieje lahky, zotavovanie tazke, ale v tvojom pripade podla mna lepsie. Nechcela som zvysit tvoje mozno obavy, ale ked sa nieco stane, rizika su dost veľké.
rodila som vaginalne 2 roky po sekcii
velkacica, to nie je na palec hore, pre mna bol vaginalny porod traumatickejsi nez sekcia, vdaka nerespektujucemu a nasilne vedenemu porodu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@86zuzana86 ahoj ja som rodila prirodzene po sekcii. sekciu som mala 3,5roka dozadu