Normálny pôrod po cisárskom

lejla13
24. aug 2020

Ahojte ženy. Zaujíma ma, či sa tu nachádzajú nejaké matky, ktoré mali z akéhokoľvek dôvodu cisársky rez a druhý pôrod zažili prirodzene. Hlavne chcem vedieť, či je to ozaj možné. Či je to normálne..alebo automaticky po prvom cisárskom budu doktori trvať na druhom. Cie su veľké riziká, ako ste to zvladli, čo ste pre to robili aby ste rodili prirodzene a podobne. Budem vám vďačná 😊
P.S.: tehotná ešte nie som, len ma to zaujíma do budúcna.

darci17
24. aug 2020

@lejla13 ahoj, skús pohľadať na internete dulu Luciu Vanco, rodila tretie dieťa prirodzene po dvoch sekciách. Určite ti poradí.

gabsisi
24. aug 2020

@lejla13 v Ružinove je to možné ..... a v Kochu určite

katrin21
24. aug 2020

Urcite je to mozne ,ak prvy cisarsky nebol kvoli uzkej panve a pod., ale napr.kvoli polohe babatka a tak a vsetko,vratane jazvy je OK..

heidy222
24. aug 2020

@lejla13 U mna druhy porod Po prvom: planovana sekcia, uplne normalne vedeny, ziaden rozdiel ako keby som nemala sekciu

terezia323
24. aug 2020

@heidy222 a aky si mala prosím rozdiel medzi detičkami?

tosomja
24. aug 2020

Ahoj, pred 10 rokmi som mala sekciu, teraz mám 5m dieťa, doktor mi dal na výber, netlačil ma ani do sekcie, ani do prirodzeného. Prikláňal sa však k prirodzenemu. Mala som nakoniec sekciu nakoľko predpokladana váha dieťaťa bola nad 4kg. Ináč by som rodila prirodzene.

e1i
24. aug 2020

@lejla13 ide to ale vraj sa nemôže použiť epidural, lebo keby prišlo k rupture maternice, necítila by si nič. Kamoška tak rodila,ta mi tak vravela, medzi deťmi mala 35 mesiacov

monlu
24. aug 2020

Ide to a stoji to za to 🙂 ja som druhe dieta rodila takmer 10 rokov po prvom, ktore sa narodilo cisarakom pre nepostupujuci porod. Je to neporovnatelne, krasny zazitok. Rodila som s Epi, napriek tehotenskej cukrovke a vysokemu tlaku ku koncu tehotenstva to slo prirodzene. Maly mal takmer 3,7 kg a porod peebehol v Kochu.

kikidee
24. aug 2020

Jasne ze to ide, ale musis ist k doktorom, u ktorych to ide 🙂 ja som isla prirodzene len 13,5 mesiaca po sekcii. V ruzinove samozrejme, nikto sa nad tym nepozastavoval. Aj s epiduralkou. Mne moj dr povedal, ze rizika su vzdy vacsie pri sekcii (neviem, ci s nim suhlasim). A pripravovala som sa najma psychicky a pouzivala som Aniball.
A urcite si pohladaj skupinu o VBAC, mas tam kopu skusenosti, rad, zazitkov...

miroslavap
24. aug 2020

Dvojicky som mala sekciou a presne po 5tich rokoch som mala dalsi porod prirodzeny.

heidy222
25. aug 2020

@terezia323 ziadny rozdiel. S mladsim Po normalnom porode bolo spolocne,,zoznamovanie" o nieco lahsie ako so starsim Po cisarskom ale to mohlo byt aj vsak skusenostiam. Este aj pri dojceni som pri oboch musela prikmovat presne mesiac

terezia323
25. aug 2020

@heidy222 myslela som vekový 😀 tak som to blbo napísala

kikavadi
25. aug 2020

@lejla13 ja som tak rodila, mám necelé 3 roky medzi deťmi. Všetko bez problémov. Bez spí.

heidy222
25. aug 2020

@terezia323 4,5 roka 😊

martuska413
25. aug 2020

Asi veľmi záleží na pôrodnici... Ja som po 2r9m od sekcie rodila normálne, akurát pro forma mi to "musel" schváliť primár. Môj gyn sa ma na poradniach pýtal ako chcem rodiť ale myslím, že keby som aj povedala sekciu, presviedčal by ma na vaginálny pôrod. Najmä sa ma pýtali ci ma jazva neboli. Príprava inak nijaká, štandardne tehotenstvo.

ivangeline
25. aug 2020

Je to možné. Ak je všetko v poriadku. Častejšie má sledovali a bolo to na moju žiadosť, Nová Nemocnica Košice.Do roka som rodila prirodzene. Aj s vyvolavackou. Žiadna ruptura maternice sa nekonala. Tiež schvaľoval primár a aj pár hodín pred pôrodom bol pri mne a odsúhlasil vyvolať. Môj gynekológ bol neistý a gynekologicka (robia spolu) bola hneď len za cisársky. 😁 Mám deti 6,5m a rok a 7m.

lejla13
autor
25. aug 2020

Baby ďakujem krásne za reakcie!😊 Mne hneď vraveli v pôrodnici že ďalší pôrod by mal ísť zase sekciou, že je veľké riziko ísť prirodzene.. po prvej skusenosti, kedy som bola v bolavych kontrakciach od soboty večera do utorka, kedy dali akutnu sekciu lebo som sa neotvárala (od nedele som bola v pôrodnici). A to som si poctivo odtrpela, nemala som epiduralku ani nič.. Tak sa teraz bojím. Ale chcem prirodzene..och. a s tou bolesťou jazvy čo si spomínala @martuska413 teba nebolieva? Lebo ja mám dva roky od cisárskeho a bolieva ma. Aj som ňou mala na začiatku problém a chodila som do pôrodnice na ošetrenia. Do teraz pri zmene počasia alebo aj len tak, asi by som nezabudla, že ju mám ma bolieva. Ženský ma kontroloval už viac krát a všetko mám v poriadku.. 🙈

martuska413
25. aug 2020

@lejla13 mňa nebolievala. Teda, pri zmene počasia a pri menzese som mala občas pocit takého tahania ale to pre mňa neznacilo nejaké problémy, tak ma bolievala aj jazva z nastrihu hrádze. Problémy po sekcii s hojení som tiež nemala, takže to bolo ôk. Najmä sa pýtali na bolesť v tehu. Môj gyn mi vravel ze nejaké meranie jej hrúbky cez sono nemá nijakú výpovednú hodnotu. Ze ak by tam bol problém, tak by bolela.

lejla13
autor
25. aug 2020

@martuska413 fuu no určite to budeo so ženským riešiť, budem sa popredu pýtať, zisťovať a potom aj v tehotenstve. Snáď to zvladnem prirodzene 😊 veď prvý krát som už bola len kúsok od toho.. ale nepodarilo sa no..

lejla13
autor
25. aug 2020

Takže žiadnej z vás nevraveli, že je tam neviem aké riziko..a aby ste išli radšej cisárskym znova, alebo niečo podobne?

kikidee
25. aug 2020

@lejla13 pozri, to riziko ruptury maternice cez jazvu tam je. O rizikach ta poucit musia, ale lekari, ktori podporuju VBAC, ta poucia, no nebudu strasit. Aby si isla automaticky zase cisarskym ti budu vraviet lekari, ktori sa na VBAC necitia, nie su dostatocne informovani, vzdelani a skuseni v tom...preto je dobre ked pojdes skonzultovat tam, kde VBAC podporuju. Ak mas urcite problemy s jazvou, mozno ti to neodporucia. Na to ale potrebuju poznat tvoju anamnezu predchadzajuceho porodu, tehotenstva, ako sa sprava jazva, ako vyzera (to ti kontroluju na sono).

martuska413
25. aug 2020

@lejla13 držím palce aby to šlo bez problémov, nech už to pôjde akokoľvek. 🤞

sepkev
25. aug 2020

Rodila som teraz v januari v Ružinove u Zahumenskeho, 2 roky po sekcii. Najlepsie rozhodnutie v mojom zivote☺zazitok z porodu,ziadne komplikacie😉

neliz
28. aug 2020

@lejla13 ahoj. Ja som mala prvu sekviu kvoli nepostupujucemu porodu a druhe som bola rozhodnuta rodit prirodzene a podarilo sa. Neni to automaticky ze po sekcii je druha tiez sekcia. Vacsinou po sekcii nedovolia rodit porodnice prirodzene ak je dieta vacsie (myslim ze cez 4200g cca), ked je KP alebo ked medzi porodmi je menej ako 1.5roka. Pri prvom som do toho isla s tym ze vsetko v tehotenstve prebiehalo v poriadku tak som sinnic nezistovala ze sak nejako porodim a za mna to nebol dobry prisrup. Pri druho som sa uz pripravila...vedela som ze uz to nebude ze dojdem a babatko sa lentak narodi (nie kazda zena ma take stastie ze dojde do porodnice a dieta je za 4 hodiny na svete bez komplikacii)...sustredila som sa na dychanie, na to aby som nebola v strese ale uvolnena pocas kontrakcii (to je tazsie nez sa zda). Pred porodom som si zistovala nieco o hypnoporode..nerodila som touto metodou ale jednotlive techniky z tejto metody mi pomohli aby sa doba porodu oproti orvemu skratila a tym padom som nemusela podstupit sekciu...ked to mozem porovnat tak prirodzeny porod 100% lepsie nez sekcia - neporovnatelne!

lejla13
autor
1. sep 2020

@neliz wau! Tak to si krásne napísala, ďakujem 😊

patik114
8. dec 2020

@monlu ahoj čítam že ste mala tehotenský cukrovku ako vás liečili ?? Po pôrode tiež ste ju mali či zmizla?

monlu
8. dec 2020

@patik114 ahoj, len som si pravidelne merala cukor, strazila stravu a chodila pravidelne na kontroly. Nastastie sa to zaobislo bez medikamentoznej liecby a po porode sa cukrovka vytratila 🙂

patik114
8. dec 2020

@monlu ja som dnes bola na Tom glukozovom teste ale nemohli mi dať vypiť vodu lebo že trošku zvýšený cukor tak uvidím čo povie štvrtok doktor trochu sa bojím nechcem to liečiť inzulínom abo tak

hanna76
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monlu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre