Zdravím mamičky a budúce mamičky . 🙂 Som prvorodička v 33tt a maličkej pani doktorka nahmatala hlavičku celkom dole a úplne je na tesno . Nakazala ležať vkuse az do termínu pôrodu ak to ,,chceme vydržať ,, Krcek je 3,7 a mala ma 2,2kg . Stale sa vrtí cely den a mam pocit ako keby sa chcela dostať von . Prosím ak máte niekto skúsenosti , rady alebo podobný prípad napíšte. Budem vďačná za každú radu . 🙂🙏🤰
Dobry den no nas pripad je rovnaky....az na to ze som doteraz nelezala kedze to nie je mozne a stale treba navarit upratat atd...ved to poznate...a stale som si vravela ze toto nemoze uskodit...no a nakoniec ma museli hospitalizovat,lebo krcok ma 1,5cm.....a mala som silne kontrakcie...Takze lezte naozaj ,setrite sa....drzim palce 🤗
@cakamebabo no mne vravela este pred dvoma týždňami ležať a aj som ležala ale tak ako vravíte , tu navarit tu upratať a ani nehovorím kolko este treba prichystať pre malú :( ale to uz mi pomôže manžel a mamka 🙂 tak to mam šťastie
Kontrakcie mam ale mne sa zdá ze su falošne .... Neivem to rozlíšiť . Take tvrdnutie brušká , citlivé na dotyk, a tlaky v podbrušku a pocit ako by chcela ist von . Pichá ma v pravej strane v krížoch ale doktorka vraví ze to je normalne. Ze musím vydržať
Ja som pri druhej od siesteho mesiaca pojedala magnezium a makol mi krcok maternice a tlacila hlavickou, ani som dlho stat namohla, lebo som mala pocit, ze zo mna vypadne. Ale musela som okolo starsej lietat, ta je hyperaktivna a varit, prat, nakupovat, upratovat, proste domacnost plus ihriska.
Malo casu na vykladanie noh 😱
A otvarat som sa zacala v 36 tt
A nakoniec mi porod myseli vyvolat v 38 tt
Lebo placenta odumierala a aj napriek kontrakciam kt. Som mala posledne 2 mesiace sa jej von nechcelo.
Este, ze som mala super porodnika a ten mi pre istotu robil sono v sobotu, lebo mu nedalo, preco mam kontrakcie nad 100 a malej sa nechce
Este sme calali 3dni a potom ho vyvolal
Kontrakcie tie prave rozpoznas, neboj sa.
Najlepsie za zapriet do stola dlanami a dychat. Aspon mne to pomahalo pri prvej
Tam som mala kontrakcie a intenzivne 41 hodin.
Ahojte chcem sa spytat som v 39tt a doktorka mi povedala ze mam makky krcok maternice 2cm a zavrety...je sanca ze by som sa mohla zacat pomaly otvarat?nechcela by som prenasat termin mam 10.6.dakujem za vsetky odpovede☺️☺️☺️
Vydrzite, neboj sa
@iamsofia ja som lezala tiež koli tomuto v nemocnici dávali mi magneziove infuzie. .magnezium v tbl. zvýšený na 3x denne po 2 tbl. ..to som lezala vlastne v 26tt pretože som mávala aj tvrdutie bruška. .V 26tt som mala krcok nejakých 2 cm..nakoniec som porodila v 40tt a od prvej kontrakcie po pôrod to trvalo necelých 40 minút. .
@iamsofia ano take kontrakcie su falosne, ja som uz potom mala silnejsie bolesti v podbrusku.a.krizoch naraz a obo to tak nahle prislo...ja som tiez prvorodicka takzie neviem ako to ma byt..... lekar mi povedal ze musime vydrzat aspon do 36tt..kvoli pluckam, tak naozaj oddychujte aj ja uz budem :D
Mne zistili tiez od 33tt makky krcok, este ze som sa neotvarala, tiez tlaky na krcok, tvrdnutie brucha a aj take mensie kontrakcie.mala som doma pri 2detoch vela lezat a uzivat magnezium 3x denne, aj viac,ked treba. ja som to robila tak,ze som porobila daco, potom lahnut, panvu podlozit vankusom a ked mi bolo lepsie, zas daco porobit..maly sa hrozne vrtil tam dole,som si myslela,ze mi praskne vodu,alebo ze mi vyleti zdola..doma som neriesila poriadky, iba to nutne navarit a poprat a obriadit deti. a ked som lezala a deti pri mne sa tlkli a bili, uz som ich nechala tak,akurat,co som na nich pokricala..aj v noci ked ma chytlo trvrdnutie brucha, dala som si magnezko a ustalo to, dakedy sa stalo,ze aj 2x cez noc som ho musela brat..
dnes som zacala uspesne 38tt a uz sa nemusim nejak bat,ale bolo to hrozne obdobie plne strachu a neistoty, lebo v predchadzajucich tehu som toto nemala..ach ,kolko som sa aj namodlila,ay sme to vydrzali..
Mattkapd dakujem za odpoved 😊
Ja som mala toto iste v 33tt, maly bol uplne dole, mala som pobolievanie v podbrusku. Bola som v poradni ale dr.mi nekazala ziadny kludovy rezim. Normalne som sla do prace, zacala som krvacat a potom rovno do porodnice, tam sa mi to par dni snazili zastavit ale nepidarilo sa...maly sa narodil v 34tt... takze urcite klud a lez!
@daniela00030
Padla mi sanka. Ta co studovala namiesto zdravotnej?
No... ved som ju aj zmenila... ale ten mesiac co bol maly v inkubatore a tie stresy budem mat pred ocami este dlho... nastastie vsetko dobre dopadlo.
@daniela00030 tak to mi je luto,ze si takto dopadla, ach ked si predstavim, zeby som mala ja rodit v tak skorom stadiu..len nech uz je vsetko dobre..
@iamsofia Ahoj, dilemu z kontrakciami poznam.. ja mam uz dve deti a aj tak som bola vzdy neista ci sa jedna o predcastne kontrakcie alebo tie 'naozajstne'. Hovori sa, ze skutocne kontrakcie su na rozdiel od poslickov pravidelne a bolestive (poslickovia maju byt teda nepravidelne a bezbolestne).. podla toho sa to ma rozpoznat. Avsak u mna boli poslickovia pravidelne a bolestive kontrakcie, co sa videlo aj na ultrazvuku, co dokonca aj lekarov zneistelo, ibaze vzdy po 3-4 hodinach to prestalo (zopakovalo sa mi to viackrat v poslednom mesiaci tehotenstva). Takisto maju len skutocne kontrakcie sprevadzat bolesti chrbta, ja som ich mala aj pocas poslickov. Vraj sa aj odstupy medzi poslickami na rodziel od skutocnych kontrakcii nemaju skracovat, u mna sa skracovali, takze kdo sa ma v tom vyznat? Kazde telo je asi ine a neexistuju vseobecne platne pravidla.
Niekde som ale pocula, ze treba pozorovat odkial prichadza tlak v bruchu.. pokial si to spravne pamatam tak pokial je tlak (kontrakcia) vyvyjana zdola nahor tak su to len poslickovia (skusobne kontrakcie) a ked zhora nadol jedna sa o skutocne kontrakcie. Pozna niektora z vas tuto metodu pozorovania?
@bienennest
ved to,ze ja uz mam tiez poslickov, a trvali mi v niektore dni aj 2-3hodiny,ci uz cez den,alebo v noci,ale ustali..a to uz bolo,ze aj po 5min a take dlhsie aj do minuty trvali..a potom po 3minutach a potom to preslo..ja si osobne myslim,ze to boli aj take otvaracie kontrakcie, kazda zena je ina, na niektoru to pride hned a sup do porodnice..a u mna, no ja sa otvaram pomaly a dlhsi cas..minule tehotenstvo som mavala cely tyzden take tie "falosne" kontrakcie a vzdy ustali, a v nedelu ked som isla na porod s 3cm kontrakciami, tak som uz bola na 5-6cm otvorena.ale porodila som az za 7,5hod od prichodu..fakt je to individualne vsetko.
inak tuto metodu pozorovania,ako opisujes nepoznam, ale ja by som zo svojimi poslickami,ci kontrakciami mala asi z toho celeho hokej 🙂
@daniela00030 Paaanecky 😲😢 to ako ta mohla poslať do prace??? No ja uz musím vraj ležať s podopretou panvou a nohy hore . Pretože je extrémne na tesno. Len sa modlim Každy den aby všetko bolo v poriadku .🙏❤
@bienennest ja mam tak isto poslickov na 100% ale vôbec neviem kedy su to kontrakcie . Myslim, ze su všetké len falošne pretože su skôr nepríjemne ako bolestivé . Vcera nám ukázalo u doktorky za pol hodinu len jednu kontrakciu a ta bola bolestivá . Ale vraj je to v poriadku ak ich nieje viac . Tak som o trosku kludnejsia. Ale ak budem cítiť nieco ,,ine,, silnejšie tak mam každú chvíľku prísť . Tak verím ze do nemocnice budem behať tak minim v 38tt 🙂
@iamsofia vsak to, ze clovek nechce stale dokola behat do nemocnice a hlavne ak uz mas dieta doma tak musis este stale k tomu riesit, kam ho dat.. ak je to uz naozaj zaciatok porodu tak musis inak riesit ako ked ides len na par hodin k lekarovi. mne pri prvom synovi zacali predcastne kontrakcie v 32tt a nastastie sa im ich podarilo zastavit, lebo som prisla skoro do nemocnice. Keby som cakala a maturovala nad tym co to je, tak by bolo neskoro a bolo by z neho riadne predcastniatko. Takto dostal este vyse mesiaca v brusku a neboli uz s nim ziadne komplikacie lebo bol kompletne vyvynuty ked prisiel na svet (aj ked trosku skor).
drzim palce nech vsetko dobre prebehne a nech sa ti drobcek este par tyzdnov brusku udrzi..
PS: vraj pri podozreni na skutocne kontrakcie ma ist zena pod sprchu a ak sa ti zitenzivnia tak su to tie naozajstne.. to som este neskusala.. tak mozno ti to pomoze pri rozhodovani
@iamsofia Ahoj no my sme boli ten isty pripad,s tym ze som nevedela lezat a stale som nieco robila......niekedy som uz.citila taky tlak zo spodu...a krcok sa skratil na 1,5cm..tyzden na magneziach v nemocke, teraz sme.v 36tt a to som tie dva tyzdne doma naozaj lezala...max.som pozmyvalaa rychlo manzel.vysal....varila som po sediacky ked nebol doma,a krcok je stale na 1,5cm....takze treba naozaj lezat a vylozte nozky hore....lebo vtedy nie je ziaden tlak....Lekkari naozaj nehovoria hluposti..a teraz som sa druhy krat poucila ze ich musim pocuvat ,drzim palceky....nech to vydrzite co najdlhsie...vahu drobcek moze mat,ale dolezite su pluca.....😘🤗
Zaujímavé ja som v 29 týždni bolesti neskutočne bábätko aj s placentu mám úplne dole spadnuté ťažko mi je kŕčom maternica mám už ani pol CM a doktorka mi povedala ležať doma ..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Nohy hore a magnezium tabletky( nie sumive)
Aj sa otvaras?
Krcok maternice makne?