Dievcata ja som sice len na zaciatku tehotenstva, ale zrejme kvoli tlaku pojdem rodit cisarskym rezom. Sestra ma strasi, ze jej dvom kamoskam spinal nezabral a rezali ich za ziva 😨 Neprehana to? Vraj spinal nie vzdy zaberie. Hadam lekari najprv vyskusaju ci nieco zena citi az potom rezu ci ako? Dakujem za reakcie
Jasneee to je uplnd normalne. Normalne do teba rezu aj za ziva.. im je to fuk..
??? Akoze sorry ale tuto otazku dufam ani nemozes mysliet vazne!!
@barbara_lux ved mne to logiku nedava, ale sestra je zdravotacka a jej dvom kamoskam vraj nezabral a takto to vyslo
Ani mne spinal pri prvom cisarskom nezabral...a rezali za ziva. Rychlo vybrali babo a potom mi dali celkovu anestezu. Priserny zazitok. Pri druhom cisarskom mi spinalka zabrala a bolo to v pohode.
Ak ti mozem poradit,nepodlahni tlaku rodiny. Ak to nebude nevyhnutne zo zdravotnych dovodov,chod rodit prirodzene.
@svetlana35 ano stalo sa to aj mne. Spinal nezabral. Anesteziolog mi dal spinal a hovori doktorke, ze moze zacat. A ta mi presla z pravej strany na lavu prstom a pyta sa ci nieco citim. Povedala som jej ze presla z lavej strany na pravu prstom. A anesteziolog hovori TO JE OK, MOZETE ZACAT. Doktorka povedala ze tak teda nie, ze zacinat rozhodne nebude a dali ma do uplnej anestezie - nemohli cakat dlhsie lebo mi klesal tlak a upadala som do bezvedomia.
Ahojte..v máji bude druhý rok čo som po cisarskom..a presne toto sa mi stalo..nezabral s pinal a zarezal primár zaživa..ja som tak začala kričať,slzy ma zaliali nesteziologička kičala prestante rezať ona to cíti..a v momente mi dali narkózu..nikomu neprajem..
Mne ked rezali chrbat tak bolo miesto slabo umrtvene a po prvom zarezw skalpela som tak strasne rucala od bolesti,ze okamzite prestali a dali vsetko do poriadku.Neviem si predstavit a ani NEVERIM, ze by rezali brucho a maternicu za ziva. Proste nie neverim vam!
Mne spinal nezabral, dost to bolelo, ale anesteziologicka sa ma spytala, ci vydrzim, kym zo mna vyberu dieta, aby zbytocne narkoza nesla aj do neho. Povedala som, ze vydrzim, vybrali ho. Potom ma uspali do celkovej narkozy. Zhrnutie: objektivne si pamatam, ze to bolelo, subjektivne z toho nemam daku traumu, pretoze ta euforia a emocie, ked mi ukazali babo prehlusili vsetku bolest.
@barbara_lux prisaham ti uplne vazne ze mi spinal nezabral. Nechapem ako je to mozne. Ci to bolo tym ze cakali kratko alebo tym ze ho blbo napichli. V kazdom pripade som citila vsetko - bola som rada ze ta doktorka mala dost rozumu a nezacala hned rezat ako idiot anesteziolog povedal ze moze zacat, ze to je ok.
@svetlana35 ak sa stane, ze spinal nezaberie, okamzite pacientku uspime, az tak mozu gynekologovia operovat dalej...my uz vacsinou vidime, ked to nezaberie tak ako ma...napr. ked umyvaju brucho dezinfekcnym roztokom, nemala by si citit mokre, len dotyky po kozi...
@barbara_lux no ono to neni tak žeby nezabral uplne lebo keby žena revala tak ju uspia. Aj tu vedľa mna z izby museli uspať lebo cítila prvy zarez ale nepokračovali samozrejme dalej ale uspali ju celkovo. Ale už ten prvy zarez bol vraj hrozný. A este spomínala ta baba ze ju prebrali este pocas šitia ze cítila koniec šitia
@svetlana35 haha smejem sa. JAsneeee, rezu za ziva. Sorry, aj pri trhani zuba, ked ta napichaju, lekar najskor skusa, ci nieco citis.
Tvoja sestra hovori take bludy alebo kamosky zvelicuju. A ako zdravotacka by to mala vediet, ze bud pichnu viac alebo id eplna narkoza.
j som tiez rodila cisarskym, planovanym, pichli mi, cakali, skusali, pred tym ako zacal ezat, vyskusal, citila som steklenie, tak este pockali potom skusal znova, to som ani nevedela, az ked mi povedal. Az potom, ked si bol leka risty, zacal rezat.
Cisaa sa neboj, rezania sa neboj, ak budes mysliet pozitivne, tak to bude aj pozitivny zazitok. ja som bola os zaciatku pozitivne naladena, vedela som cele tehu, ze budem rodit cisarom, najleosie tehu a porod v zivote.
po pol hodine som bola "hotova", do hodiny potom uz na izbe, po necelych 8. hodinach ma postavili na nohy, na druhy den som behala ako srnka (ranena hihi), o dva dni som isla domov v pohode po svojich. O tyzden som ani nevedela, ze som nejaku OP mala. Tiez laktacia sa mi spustila hned, ziadny problem.
Na druhy den po prichod edomov z enmocky om uz bola na 10 km kocikovej prechadzkovej "ture". A potom kazdy den.
Po dvochemsiacoch som azcala zase behat, po 6 mesiacoch od porodu odbehla svoj prvy polmaraton po porode. po 7 mesiacoch zase zacala s triatlonom. nie NIE som vrchlova sportovkyna!!!!!
Vela zalezi od psychiky. Ked budes v pohode, pode aj porod v pohode.
A este, bludy ako ze "cisarove" deti su "ine", chorlavejsie, "zaostalejsie" atd. Hlupost na entu. Copana ma presne 20 mesiacov a v tomto veku je zo vsetkych 4 deti najviac popredu. Chora tiez nebyva, je to krasne, inteligentne, zdrave, ciperne, mudre, obcs neposlusne dievcatko.
Od roku jedava len sama lyzickou a vidlickou, vie si vyzliect a obliect nohavice a topanky, uz veeeelmi vela rozprava, od 18. mesiacov je bez plienok, lieta na odrazadle ako sarkan, tomuto dietatu fakt nic nechyba.
Takze hluposti ako ze rezanie za ziva a podobne jednym uchom dnu a druhym von. Keby si aj bolest zacitila, ozves sa,lekari uz vedia, co maju robit.
Aj mne sa to stalo... po pichnutí spinálu som mohla normálne hýbať nohami... A keď rezali brucho, cítila som štípanie... Hneď ako syna vybrali, uspali ma, aby to dokončili... Hold, stáva sa
@yanni ked zacitis bolest - co znamena v case ked doktor zareze do tela skalpelom. Trochu neskoro nemyslis?
Ja som mala sekciu, spinal pravdepodobne nebol dostacujuci, tak sa rozhodli pre celkovu. Teda zaziva ma nerezali, len som absolvovala spinal aj celkovu anesteziu. Najprv sa skusi ci to zena ma citlive, ci citi bolest, atd, ak sa nieco take stane, tak zena sekciu absolvuje v celkovej anestezii. Horsie je to po prebudeni, ale najdolezitejsie je aby dieta bolo zdrave. Dopredu netreba stresovat.🙂
Ved presne to mam na mysli aj ja. Verim ze hned nezaberie alebo zaberie slabo..ved to som zazila aj ja.. ale neverim, ze by pri PLNEJ citlivosti a plnom vedomi rozrezali brusnu stenu a dalej aj maternicu a vytahovali dieta atd ak by matka povedala, ze vsetko citi. To jej nonsense proste. Ja som toez mala cisarak. A pytali sa ma niekolko raz co.citim. Nie je to nic strasne ani potom. Babo nebolo ok takze nebol cas sa lutovat a musela som normalne fungovat hned ako ma postavili a robit vsetko preto aby bola mala zdrava. Niektore tu vypisuju ako mali este mesiace bolesti a jazvy riesia. Prepanaja najdolezitejsie je zdravie babatka a nebyt narcis/egoista
@kittykat22 nie u nas nereze. Pichne niecim podobnym ako spendlikom. prejde po celom bruchu. Ziadny skalpel.ten berie do ruky az ked je iste, ze lokalka zabrala.
jasne, citis tlak: Ja som citila aj tahy, aj roztahovanie svalov. Ale to tak ma byt.
A ci spinal zabera citis aj ty sama na nohaj. Zrazu krasne teplo ti prejde do noh u uz si ich necitis.
Áno aj mne sa stalo.prvy cisársky v pohode, druhý mi pichol anestéziológ krivo, sám to aj povedal, čiže ľavá strana bola viac umrtvena. Začali rezať sprava a teda cítila som riadne štípanie - nevydržala by som to.Okamžite má uspali. Bolo to len pár sekund.S prvou sekciou sa to nedalo porovnať. Ale stáva sa to vraj zriedka
@barbara_lux presne tak. Ja zijem v zahranici a tu ti daju aj po cisarovi dieta hned na izbu a staraj sa. jasne, ak sa citis fakt ze zle, tak sa postaraju sestricky ale ty si matka.
Bonding je aj pri cisarovi bez problemov.
Jazvu neriesim, zahojena do tyzdna teraz po 20. mesiacoch je to len slabucka ciarka.
Nic ma neboli, brusne svaly sa tiez dali bez problemu do ppovodneho stavu.
Inak, mala som na izbe zenulu, porodila normlane par hodin predomnou. A cuduj sa svete, ta bola na tom horsie ako ja po cisarovi. Ledva chodila, skrucala sa, na zachod ako paragraf atd.
Mne tiez spinal nezabral, citila som hned prvy rez a okamzite mi vyletel tlak potom si pamatam len slova: "tak budete spat". Rodil ma primar[po znamosti] a sam povedal, ze sa to obcas stane. Aj vedla na izbe bola baba s tym istym pripadom. Takze ano urcite sa to moze stat, ze nezaberie spinal ale doktori vedia co maju robit. Ja by som urcite nevydrzala bez celkovej anestezy pretoze ma to bolelo tak, ze mi az oci vybehli 😅 to mi povedala moja znama sestricka ktora tam bola na sale. Ale co sa tyka nejakej traumy to vobec nemam skor sa na tom zasmejem 😀
Ja som mala prvý akútny,malý strácal ozvy,takže sa dosť ponáhľali,cítila som štípanie,načo mi povedali,že to je dezinfekcia,že to je v pohode.(čo by som normálne cítiť nemala)Keď som tam ale robila bordel povedala mi sestrička že či vydržím ešte kým malého vyberu že mi dá niečo od bolesti.tak aj bolo,malého som ani nevidela poriadne.no a pri druhom som zmenila pôrodnicu,zazmluvnila lekárku a to sa nedá ani porovnať...
tak ako citam vase skusenosti nezabral pomerne casto 🙄
@yanni na mne tiez robili vsetky tie pokusy, ci studene teple a pod. Nic som necitila. Bolelo to az potom asi aj preto, ze moj skoro patkilovy syn sa im nedal vybrat. A samozrejme, ze to nebolo uplne zaziva, ale bolelo to poriadne, aby som tam stonala a pod., ale cely cas somkomunikovala a odsuhlasila som, aby skor vybrali dieta ako ma daju do celkovej narkozy. Pri druhom cisarskoom mi spinal zabral tak, ze som necitila ani ziadne roztahovanie svalov ani vobec nic, iba sa mi hrozne chcelo spat. Takze ten spinal u kazdeho zabere inak.
@svetlana35
Mimochodom porod cisarskym za nevydarenej spinalnej anestezy bol nic oproti tym bolestiam hlavy, co som mala zo spinalu potom. To bolo ozajstne peklo aj vdaka otrasnemu pristupu sestriciek a lekarov. Takze hlavne na jiske pi vela vody a v ziadnom pripadne nedvihaj hlavu, mozes otocit do strany, ale nesmies zdvihnut z vankusa.
@svetlana35 to tak vyzera aj preto, ze ti tu odpisuju hlavne tie, co s tym maju skusenost, hlavne neztresuj dopredu, anesteziologovia su na to, aby situaciu riesili a cely cas pocas porodu sa s tebou rozpravaju.
Ja som pri prvom netušila do čoho idem žiaden internet nič a keď mi pichli spinal po 12hodinovych kontrakciach tak to bolo požehnanie ....A pri malej som už mala všetko prečítané aj to že niekedy spinal nezaberie a sme sa s doktorom smiali že nech to poriadne skontroluje a stále srandoval že ešte mám ruky tu ešte nič nerobím a potom mi anestéziológicka hovorí že či som to cítila a ja že čo som mala cítiť ....Ona že ok môžme a bolo to v pohode....
Ahojte ja som rodila v spináli, anestéziologička veľmi dobre pichla injekciu, čiže som cítila len vpich a potom len teplo a nič. Po 3 hodinách dom si začala cítiť nohy.
Svetlanka, Tvoja sestra asi nie je veľmi inteligentná, ak Ťa takto stresuje od začiatku tehotenstva. Tvoja psychická pohoda a akýkoľvek stres a strach z pôrodu ovplyvní celkový jeho priebeh. Hlavne sa neboj, všetko bude ako má, aj ten tlak. Mala som akútny cisár, spinalku. Pokiaľ je pri Tebe odborník a pichne Ti spinalku správne, nič nebudeš cítiť. To isté platí pre epiduralky, ako sú pichnuté, taká je reakcia. Anesteziolog bude s Tebou komunikovať, po injekcii by si mala cítiť teplo vlievajuce sa do nôh a bude sa pýtať, či niečo cítiš, ako sa cítiš a robí tak počas celého zákroku. A máš právo vybrať si aký typ anestézie chceš - či úplnú alebo lokálnu. A rovnako aj dobrú porodnicu😉
ani mne na prvy krat spinal nezabral. Spinal mi davali tak, ze som sedela na posteli zboka. Po tom ako mi to pichol mi chcela sestricka pomoct lahnut na postel a zodvihnut mi nohy, vravim jej aj anesteziologovi ale ved ja si citim nohy, on ze hybaj s nimi, a ja som pekne zakopala, tak vravi ze davaj dalsiu ihlu. pichol a potom som uz naozaj necitila ze tie nohy mam akoby ani neboli castou tela. Ked ma isli rezat sestricka ma stipla kozu akoby noznicami (zatocene zo spodu) a pytala sa ci citim, necitila som tak potom postupne zarezala a ja som necitila uplne nic ani tlaky ani nic. ziadnu bolest hlavy som nemala po porode. Ja to mam vsetko natocene na video. My sme sa rozpravali, cakali bez bolesti a z druhej strany plachty akoby postar prisiel a doniesol dieta.
@tova presne. Aj mne to skusali niecim akoihlickou, noznicami ci cim. Ziadny normalny lekar pri lokalnej anesteze nezoberie hned skalpel do ruky a zacne rezat (tri vrstvy!!!!!) bez toho by sa ubezpecil, ze je vsetko dostatocne umrtvene.
Inak, ja tieto bolesti hlavy vobec nechapem. A tiez ako odporucane 24 hodinove lezanie bez pohybu. To pocuvam len zo strany Slovenska.
Ja mam mnozstvo kamosiek a znymych aj v rodine, o rodili tu v zahranici cisarskym a ani ejdna sa nestazovala na nejake bolesti hlavy. Taktiez po lokalke kazdu ostavia po par hodinach, ani jedna nelezi 24 hodin. Mne tak vysvetlovali, cim skor sa zacnes hybat, tym lepsie. A aj tak bolo. O pol 9 rano malu vytiahli, o 4 poobede uz som bola na nohach, samozrejme len chvilu. Na druhy den rano uz som sa sprchovala, po sprche mi uz aj odtiali ten tenucky pasik leukoplastu z rany. Na dalsi den som uz behala s malou po nemocke a balila kufre.
A doma ma nik nesetril, muz ani nemal dovolenku, dobre ze boli prazdniny a chalani u starkych ale normalne som fungovala ako pred porodom, akurat, ze na zaciatku trosku pomalsie.
Ale mna nejak ani nic nebolelo. Jasne, brusne svali najskor v kybli ale aj to sa dalo. Clovek si uz najde sposob ako sa dostat z postele.
Fakt, teba sa hybat, hybat ´, hybat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@svetlana35 keby nedajboze dostatocne nezabral neboj uspia ta, nebudu zaziva rezat. Poznam taky pripad. ja som mala v celkovej narkoze a dalo sa to prezit