Neskrátený krčok počas pôrodu

hlupy86
4. jún 2020

Ahojte, nedavno som rodila a mala som dost komplikovany porod. Prenasala som a aj pocas poslednej kontroly mi doktor hovoril, ze sa mi vobec neskracuje krcok. Takisto mi to povedala doktori na sale, ked mi prepichli vodu a dali oxytocyn. Nakoniec mi dieta tahali zvonom. Krcok sa vobec neskracoval a styria doktori mi tlacili na brucho. Otvorena som vsak bola, takze vyvolavacku mi nebolo treba. Maly mal 2krat omotanu snuru a museli ho ozivovat. . Nakoniec je vsetko v poriadku len by ma zaujimalo, ci sa s tym niekto stretol, ze sa mu krcok neskratil ani pocas porodu. Ja len, ci to je dolezite, aby sa krcok skrail alebo na tom nezalezi, lebo to dieta dsom mala stale hrozne vysoko a neschadzalo do porodnych ciest.

lenka2710
4. jún 2020

@hlupy86 ja som v 37tt a krcok sa tiež vobec neskracuje, tak už mám trošku aj obavy! Pri prvom tehu sa zasa začal skracovať už niekedy v 8.mesiaci! Takže sama som zvedavá, čo sa bude diať

tamvtme
4. jún 2020

Ja som mala dieťa tiež vysoko a vôbec nezostupila dole, zevraj koli omotanej šnúre, ktorá ju proste nepustila.... Prenášala som, pôrod vyvolavany ale teda mne ju nasilu netlacili a neťahali von, nakoniec to ukončili cisárskym... Co sa týka krčka, to neviem, k tomu sa nevyjadrovali, len k cm, nakoľko som otvorená

sonnenshein
4. jún 2020

Ja som mala az do porodu stale 1,5cm krcok. Ci sa nakoniec spotreboval netusim, no porodila som uplne bez problemov v 41+0tt, prirodzene a bez akychkolvek zasahov

kataka10
4. jún 2020

@hlupy86 skracovat by sa mal. Nam to porodnicka ukazovala na priklade ako ked past pretahujete rukavom. Takze ked sa ti neskratil krcok, hlavicka nezostupila nizsie do porodnych ciest.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre