Ahojte, je tu prosim vas niekto, kto ma rovnake pocity teraz na konci tehotenstva ako ja? Stale nervozna, na vsetkych zla (nejde to ovladat), nikoho nechcem vidiet - mimo najblizsej rodiny, vsetko ma rozculuje, velmi rychlo vybuchnem.......a velmi sa bojim toho, ze sa to po porode nezmeni a ostanem stale takato..... Som sama taka, ci je tu este niekto? 🙂
ja som mala tehotestvo v poriadku az moc dobre som to znasila len ten koniec uz bol nervozny 🙂 neboj ono to vsetko rejde ja som si tiez myslela ze to neskonci aj tie prve tyzdne som mala hrozne a teraz uz to je dobre ono ten kludny cas dojde uvidis 🙂
no dufam ze ano lebo kazdy to ma trochu ine kazde tehotenstvo je ine 🙂)) tak ti drzim palce 😀
nemas zaco 😀
@sirael Neboj, to su len hormony a zmeny ich hladiny 🙂. Bude to este zaujimave po porode, ci uz spontannom alebo CR, to budu este stavy, ze budes aj po muzovi hadzat potraviny (v najlepsom pripade). A CR je v pohode ;). Hlavu hore a treba pozitivne mysliet, treba sa tesit na malicke, ostatne hod za hlavu.
@sirael - Ale zmeni, tvoje telo je teraz nadopovane hormonami, pred porodom je ich viac nez dost, jasne, ze to vplyva aj na psychiku. Ja som bola tiez dni pred porodom nervozna, aj na draheho, aj na malu neprijemna, najradsej by som bola byvala sama v style nech mi uz vsetci daju pokoj... po porode v sestonedeli bole este kadejaka naladovost, pri dcerke depka, pri malom neuveritelna euforia (som chodila vysmiata ako leco)... ale po tych 4-6 tyzdnoch sa to dalo uuuuplne do normalu, neboj sa.
@anjelicek26 Presne tak, niekedy by som bola najradsej sama byvala, aby som zasa niekoho neurazila a nebola zla...🙂 jaaaaj, uz nech je PO a uz nech je babatko s nami. Pevne verim, ked to tu citam, ze to bude len a len lepsie...🙂 vcera mi priatel povedal, ze tak o rok by sme mohli skusit druhe babatko, som mu povedala, jedine, ze si ho vynosi sam...🙂
@sirael - drahy je optimista, ze o rok dalsie xixi... ja som sa z prveho porodu spamätavala dlho... a som rada, ze mame medzi detickami väcsi rozdiel, starsia je uz samostatna jednotka, ak treba, tak ho aj chvilu postrazi... je to super...
Njahorsie je veru to cakanie na babo 🙂 Malu som prenasala, kazdy sa vypytoval, ze uz uz uuuuz??? No a maly sa narodil tri tyzdne pred terminom, tak tak sme dorazili do porodnice, po pol hodine uz krical na svete... to bolo o milion percent lepsie, len sme zavolali nasim, ze maju vnuka 😵
@anjelicek26 No ved, to su chlapi...🙂 mne byvalo skoro cele tehotenstvo zle, vobec som sa necitila dobre, teraz to je najhorsie a on mi toto povie...🙂
fuuuha, tak prenasat hadam nebudem, zajtra mi ide lekarka robit ultrazvuk, tak uvidim, ci mi uz povie termin cisarskeho. Ale tak ako hovoris, ze maly po pol hodine uz bol na svete, tak to je ti co zavidiet...🙂
@sirael Ja som bola na to podobne, navyse sa dalo ocakavat ze babo pride skorej lebo som mala problemy a nakoniec som prenasala. No neznasala som otazky typu "ty si este v celku?" - jasne ved vidia... " no ako sa mas?" - tak co mam povedat, ked klamat nechcem ale nikto nic do toho nema ze mi naozaj nie je prave najlepsie... Nakoniec tyzden pred terminom som si vypla mobil (a dobre som urobila lebo od druheho dna svokra kazdy den vyvolavala manzelovi, tak to by mi naozaj nechybalo aby niekto dennodenne otravoval), nekomunikovala som ani so svojou mamou a nikam som nesla aby som nikoho nemusela stretnut proste uplne som sa uzavrela a nech mi daju vsetci pokoj. Mobil som si nechala vypnuty este par dni po porode lebo som si chcela oddychovat a nezelala som si telefonaty. No nakoniec to preslo a uz je OK.
Ale este musim pridat, ze s babatkom je to zo zaciatku dost tazke, tak ked mi placka cely den no vecer mam zase nervy a vsetko mi vadi, hlavne ked by som si chcela pospat a maly mi to nedovoli. Ale to uz nie je trvaly stav ako pred porodom, iba obcas ma to chyti a je to vlastne z unavy.
@feb13 🙂 tak takyto problem so svokrou na stastie nemam, ta sa nezaujima...🙂 mamu este znesiem, ta vola stale, pre kontrolu, ci som este cela, ale to ostatne.....tak ako pises, som sa velmi uzavrela do seba, tak pevne verim, ze to nie je trvaly stav a ked sa babatko narodi, vsetko sa vrati do starych kolaji. Teda po uplynuti toho neskutocne unavneho obdobia,a le tak to uz budem mat drobceka pri sebe, tak to hadam bude lepsie. Len teraz je to velmi tazke a presne, uz ma nebavi kazdemu odpovedat na otazku AKO SA MAS? dobre....no uz odpovedam, ze tazko...☹ Ved to tak aj je......🙂
@sirael aby som Ta ukludnila, tak ja som zla cele tehotenstvo, stale mi vsetko lezie na nervy, vsetko komentujem a ked citam tie blogy, napriklad Ja mam takeho uzasneho muzicka, dnes upratal, navaril a mna nechal lezkat a oddychovat a bla bla a ja mam tej stastnej zene chut napisat Sa neposer alebo Sa chvalis ci stazujes a podobne invektivy.
Ale uz som jednej napisala, co citam uz pol roka ako ju jej dieta vlastne dost obtazuje svojou pritomnostou, ze co vlastne chce.
Ja som tiez dost uzavreta do seba a nebavim sa s nikym o mojom tehotenstve, piatok som bola v meste a v kancelarii a isla som zo znamou domov a tak som bola vynervacena z toho, ze musim komunikovat s ludmi, ze som bola unavena akoby som kopala v bani.
ja som tiež bola nervozna,ale po porode sa to zdvojnasobilo či čo a ked mám dostat M nespoznávam sa hrozne,,,poradte čo stím 😠 asi nič 😀
@daniela1974
@marcovka No ja tiez ked citam niektore tie prispevky, tak mi vlasy dupkom vstavaju.....🙂 Hlavne mi lezie na nervy, ako beriem svoju polovicku. Vsetko mi na nom zacalo vadit. Ale uplne vsetko. ked som bez neho, chyba mi, chyba mi laska, objatie, neha, pochopenie, aj ked viem, ze mi to dava, ale mne je malo a ked som s nim, tak mi vadi vsetko!!!! uz aj to, ako na mna pozrie, co spravi....☹ proste vsetko. Ale ja to tak nechcem citit.......ked ono mi to inak nejde......
a Marcovka, tebe ja neporadim, ja neviem teraz co so sebou....ale ako vidim, nie som sama....🙂 baby, hlavy hore, nejak to snad zvladneme a nase okolie hadam tiez....🙂
@sirael aj ja sa pridavam do skupinky 😎, ja som uz aj kufre balila, ze odchadzam od muza 😝, hrozne to bolo, fakt a teraz si to uz ani neviem vybavit, takze neboj, za chvilu budes mat ine starosti a na toto si uz ani nespomenies. Ako baby pisali, zvykne sa to po porode zhorsit, napriklad spominana precitlivelost alebo poporodna depresia, ale aj to prejde a akonahle si s babatkom na seba zvyknete, vsetko bude fajn. Ja som toto pri prvej dcerke vobec nemala, pohodove super tehotenstvo, aj po porode super, ale pri malom to bolo uplne inak, cely zaver tehu som preplakala a prehadala s muzom a po porode som mala depky, nie z maleho, ten bol uzasny, ale tak celkovo, ze zijem daleko od rodiny, ze som nemohla kojit,....no, asi som ta velmi nepotesila, ze? Ale fakt sa neboj, treba verit, ze sa to spravi!
A ja som prenasala 8 dni, takze nemusim ani pisat, aku som mala 'radost' z otazok.
@aliza A ja som si tak naivne myslela, ze som sama taka hnusna...🙂 Ale ako vidim, zdaleka to nie je pravda...🙂 No ved ja som mala na male, aby som mu tiez tie kufre nezbalila...🙂 uz len cakam a cakam kedy to pride....... a pevne verim, ze ziadna depresia, ziaden smutok po porode nepride......uz STACILOOOOO....🙂
@sirael jasne, ziadna depresia nemusi prist. Ale aj keby, tak je to znesitelnejsie, ako tie vykyvy pocas tehu, to som si aspon povedala, ze ano, mozu za to hormony a za chvilu bude lepsie 😎 a ono naozaj lepsie bolo, ale pocas tehu som si mohla hovorit, co som len chcela, mozog a nervy nepocuvali vobec 😠, nevedela som sa z tych nalad vymotat, nech som robila, co robila. Mne baby na fore radili magnezium, vraj to pomaha na nervy, ale potom som zase citala, ze by sa nemalo len tak samo ordinovat, pokial na to nie je vazny zdravotny dovod, najma tu,v UK, mi ho nechceli dat, vraj tie vykyvy mozu byt z nedostatku zeleza, ale mne zelezo nerobilo dobre. Tak neviem, ale mne sa hormony porodom sialene rozbili, spustil sa u mna hrozny atopicky ekzem, s ktorym sa trapim doteraz (som atopik od narodenia, ale poslednych 15 rokov som mala pokoj). Takze tak s hormonami. Mne ked je najhorsie, tak si kvapnem RESCUE REMEDY - Bachovky, to mozu aj tehotne, tak skus.
@sirael
http://eshop.naturnet.sk/bachova-kvetova-terapi..., ale ako pozeram, dost je to drahe, u nas je to podstatne lacnejsie, ale mne to pomohlo, ked bolo najhorsie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ahoj aj ja som to mala take nakonci som bola nervozna to normalne uz sa nevies dockat poporode sa to zmenilo ale som zase bola trochu viac citliva stale som plakala mala som poporodnu depresiu ale uz mam vsetko zasebou mala ma teraz 4 mesiace 😀 drzim palceky 🙂))