Dievcata,keďže vo svojom okolí nemám vela bab,ktoré rodili cisárskym,chcem sa poradiť s vami. Mam 16 mesiacov od sekcie,rana sa hojila rychlo,bez problémov,no ostala mi doteraz škaredá jazva,je stale cervena a v strede akoby kúsok vypukla,taka húsenica. Neviete poradiť,ci aj po takej dlhej dobe sa da pomôcť nejakým masirovanim,masťou a podobne? Ďakujem🙂
Fuha,tak mne ju vobec nieje vidieť (po 23m a po dvojičkach),ale ja som ju mala tenučkú a teraz je úplne biela.Skús ju natierať krémom contractubex ,ten je dobrý na jazvy,kúpiš v lekárni.
Ja som používala švédske kvapky a sipkovy olej, ja som to dávala hneď po pôrode tak neviem či pomôže aj takto neskôr, vyskúšaj
A mala si stehy alebo svorky? a natierala si si to niecim ked sa ti to hojilo?
@tamarka9 krémy a podobne nepomôže, v prvom rade treba zistiť, či ide iba o obyčajnú vystuplu jazvu, alebo keloid, odstraňuje a to buď vyrezanim, alebo laserom, alebo kombináciou. Treba osloviť nejake centrum plastickej chirurgie alebo koznu ambulanciu a zistiť,co je najvhodnejšie.
Ja mam výborne vysledky po contratubex, stoji cca okolo 7 eur a velmi pomaha masirovanie jazvy a naťahovanie.
Ďakujem kocky za odpovede ☺
@deusa nemala som svorky,iba steh jeden dlhy. Potierala som si to len kokosovým olejom ako cele brucho,no asi len dva mesiace.
@sirinka a nemas aj skusenost s nejakou ordinaciou? Lebo ja s kožnými nemám dobru skusenost.
@katrin21 urcite ju vyskusam,vsak za to nic nedám,no je aj na taketo stare jazvy?
@tamarka9 neviem odkiaľ si, skúsenosť mám s www.koznaklinika.sk v samorine www.dermalas.sk a www.ulk.sk
Nič netreba robiť silou, treba si ju natrieť napr. S tym Contratubexom a jemne ju dvoma prstami naťahovať do stran, alebo cez názvu robiť pozdĺž, akoby malé vlnovky, alebo ju ťahať do stran a potom k sebe, velmi to pomôže aj na to aby časom jazva pri pohybe neťahali, alebo keď by si casom nabrala na váhe nemal by sa cez jazvu, robiť pretekár. Nebude sa nad jazvou ukladať tuk.
ja mám tri sekcie a jazva je úplne bledá a celkom v pohode, ale je to už 12 rokov od poslednej..časom aj tebe vybledne, 16 mesiacov je málo
tie svedske kvapky by mali pomoct aj teraz po case, ale natierat to treba denne aj viac x a podla moznosti nie tie z lekarne ale svedske kvapky maria treben, da sa kupit zmes a pripravit si ich doma....tie z lekarne maju ine zlozenie ako tieto
Tak ja som mala po prvej sekcii podobnu jazvu, napomohli mi masticky, nic..pri druhej sekcii mi ju vyrezali, dali mi najkvalitnejsie sitie, a spravila sa mi taka ista..proste ked ma zena sklon ku keloidom, bohuzial..zeny sa domnievaju, ze zalezi, ako ju operater zasije a pod. - toto vsak nie je hlavny faktor..hlavnym faktorom je sposob hojenia rany individualny u kazdej zeny..moje kamaratky 3 mesiace po sekcii mali takmer neviditelnu jazvu, ja ju mam hrubu a cervenu..ale zas ju mam celkom kratku a velmi velmi nizko..jedine, co mi vadi, je ze ma dost casto svrbi..
@tamarka9 ja som mala takúto po prvej sc, lekár čo mi potom robil druhú sc povedal, že mi to zašije lepšie a veru, po druhej parádička parádna 🙂 jazva vyblednutá, ani ju nevidno. Nenatierala som ničím špeci ani prvý ani druhý raz... tak asi fakt má vplyv na to aj spôsob šitia, neviem...
Ale čo čert nechcel, po tretej sc mám zas takúto "škaredú" 😠 takže ďakujem aj ja ostatným dievčatám z tip na krém, vyskúšam tiež, lebo štvrtú sc už teda fakt neplánujem 😀
mne porodnicka poradila uni gel na jazvu a krasne sa mi zrastla a vybledla po 24 mes vyzera ako vlas... ten uni gel je super je sice dost drahy okolo 8 eur malilinka tuba ale ja som neminula ani polovicu len po natreti to treba nechat zaschnut tak 5-10min lebo sa vytvori taky leplavy film ale ak to chvilku nechas zaschnut tak je to v pohodicke....
@zuzulik236 a ten gel sa dáva tesne po skecii,alebo az ked je to zahojene? Pre info,ak by aj druhé islo cez brucho von ☺
@tamarka9 ahoj ja som si ho davala od prveho dna ked som bola doma dr mi vravela ze je super aj na odreniny hlavne cerstve a neostavaju potom jazvy cim skor sa pouziva tym ma lepsi ucinok... takze mozes pouzivat hned od zaciatku
Ano aj ja mam taku, ale u mna ide urcite o keloidnu jazvu-mam totizto vyberane znamienko a po tomto zakroku mi ostala tiez taka jazva (robili mi to este v puberte), pamatam si vsak, ze som s tym chodila vela po chirurgoch a neradili mi vyzeranie atd lebo vraj po vyrezani je bude to miesto este vacsie a zas len keloid... z toho dovodu mi odporucili nejake injekcie, tie mi pichali priamo do jazvy myslim ze na 2-3krat som tam bola a stiahlo sa to ako normal jazvy hoci to vyzera tak trochu rozplasknuto, aspon to nie je take cervene a vydute... zrejme pojdem riesit tie injekcie aj do jazvy po cisarskom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som citala ze denne potierat svedskymi kvapkami pocas doby cca 1 mesiaca