Neotváram sa a mám po termíne

peta111
27. aug 2012

Ahojte chcela by som sa opytat som uz po termine a zajtra mam ist do nemocnice ze ma zacnu pichat aby sa mi rozhybala maternica lebo sa nejak neotvaram mate s tym niektora skusenosti??Boli to?? 🤐

eemmaa
27. aug 2012

Asi ti skúsia dat do žily oxitocin to spúšťa kontrakcie a budú pri tom na monitore pozerať babo či mu to nebude variť. Buď sa to rozbehne alebo budú robiť sekciu. Držím palce

bodka13
27. aug 2012

@peta111 😲 neverím,že ti gynekológ nevysvetli čo ťa čaká a ako to bude prebiehať ...injekcia zaštípe,nič hrozné...väčšinou však na rozbeh pôrodu dávajú čípky ....a sťahy maternice=kontrakcie sa stupňujú,ale to ako tehuľka máš určite naštudované 😉

janaal
27. aug 2012

@peta111 neboj sa,zvladnes.ja som bola tiez po termine,dali mi vyvolavacku,nebudem klamat-kontrakcie boli po nej silne,ale zvladla som to. Vyvolavacku mi dali rano o 8.00a moja laska sa narodila 12.40

anjelicek26
27. aug 2012

@peta111 - tiez si myslim, ze to ti lekar presne povie pred zakrokom, dostanes tabletku na zmäkcenie krcku a mozno ti spravia hamiltonov hmat, do zily dostanes oxitocin na spustenie kontrakcii. U kazdeho je to inak, velmi zalezi, ako bude babo ten stres zvladat. Pri prenasani je vzdy riziko, ze babo prestane placenta vyzivovat, lepsie je ist po termine radsej fakt do nemocnice.

peta111
autor
27. aug 2012

@janaal len mne doktor povedal ze zajtra ma zobere zeby mi zacali pichat aby som do piatku porodila ale mne sa to zda dlhoo??nie?,

janaal
27. aug 2012

@peta111 neviem peta,to by uz tvoj lekar mal vediet. Mozu ti nasadit ine pripravky a lieky,je to individualne. Mne dali oxytocin a este slo to celkom rychlo potom.

luciferkax
27. aug 2012

Predtým odporúčan ricínový koktajl, mojej švagrinnej pomohol :D :D nechcela mať vyvolávaný aj druhzý pôrod, tak to riskla :D

lucya89
27. aug 2012

@peta111 ahoj ja som tiez prve prenasaa a aj druhe asi budem .. .. mne dali cipku .. porod uz bol po tom rychly.. ale ako este pred tym mi odporucali chodit po schodoch alebo aj sex ci sa porod nezacne sam .. no neviem sam doktor odporucal xi xi

eri28
27. aug 2012

@peta111 sorry uplne odveci otazka ty zijes v NL?
a asi rodit budes doma, potom sa vratis spat?
ja som v amsterdame, ale baby sa mi narodi tu 😉

peta111
autor
27. aug 2012

@eri28 no hej chcem sa vratit po nejakom case naspat a budes rodit doma?lebo som pocula ze v NL sa rodi doma ak nemas nejake komplikacie

eri28
27. aug 2012

@peta111 myslim, ze prve nie mozno, kto chce, ale ja budem v nemocnici 🙂 , rodit...

amadora
27. aug 2012

@peta111 no, ja som mala taký problém pri oboch tehu (už sa smejem že mám oceľový krčok lebo čo všetko som absolvovala a nie a nie sa otvoriť 😀 ), pri prvom sa pôrod spustil sám ale po 9 hodinách kontrakcií som stále nebola otvorená ani na špičku prsta tak mi dali infúziu, potom napichli vodu a do 2 hodín bol malý na svete. pri druhom som týždeň prenášala, dávali mi nejaké tabletky a po troch dňoch sa spustili kontrakcie, ale tiež som sa neotvárala a to som dostala dokopy 3 čípky, 2 infúzie a jednu injekciu a ti poviem nikdy viac 😝 trvalo to dlho a kontrakcie sa nestupňovali ako pri normálnom pôrode ale boli hrozne silné od začiatku, po 10 hodinách som bola v koncoch so silami 😝

peta111
autor
28. aug 2012

@amadora no som zvedava co somnou budu robit az mam strach 🤐

verus16
7. sep 2012

preco sa krcok neotvara ani po termine , od coho to zavisi?

milka1978
6. nov 2012

dajte nejaké "overené" typy ako pomôcť krčku a maternici aby začala pracovať a spustil sa prirodzený pôrod ... nerada, by som šla na vyvolávačku, keď tak počúvam ako to s vyvolávačkou bolí radšej by som sa otvorila prirodzene .... ja som dnes bola v poradni a v sobotu mám termín ak však neporodím do budúceho piatku berú ma na infúziu,ale vôbec sa neotváram a ani kontrakcie na CTG nejako nevidieť, no radšej by som si pretrpela začiatok kontrakcií doma a tak išla do nemocky, dakujem za rady 😀

lussi2
6. nov 2012

@milka1978 neboj nič to sa rozbehne. Mňe dr.robil 3 x hamiltona, chcela som u ňeho rodiť lebo odchadzal na dovolenku... a nepomohlo to. Robil mi to dva dni pred pôrodom a nič. Dva dni po termíne to prišlo samo 🙂 . Dovtedy žiaden náznak pôrodu, absolútne nič. Vydrž 🙂

milka1978
6. nov 2012

@lussi2 a mala si potom silnejšie kontrakcie? alebo boli ako úplne bežné ... myslím to takto či si sa neotvárala naraz - sprutka alebo ako to mám povedať 😅

milka1978
6. nov 2012

@lussi2 a ešte ako sa robí hamilton? a čo to je za ťah?

katren
6. nov 2012

@milka1978 nam dr. kazal sexikovat 😉 ze spermie obsahuju nejaku latku, ktora pomaha krcku 😉
a mala som vyvolane 2 porody, tento treti prisiel sam a poviem ti, bolesti su rovnake, mne sa zdali praveze pri tomto poslednom ovela silnejsie ako predtym...

milka1978
6. nov 2012

@katren no už som nad sexom rozmýšľala no tak ma bolia kríže, brucho a celý chrbát, že si to teraz vôbec neviem predstaviť a mám pocit, že by som sa skôr trápila ako si to užila 😒 takže skúsim niečo iné alebo až tú vyvolávačku 😖

lussi2
6. nov 2012

@milka1978 otvárala som sa postupne. plodová voda mi odtekal tiež postupne. Kontrakcie boli veru sile ja som bola prvorodička od 13:30 do 19:05 ale ušlo to veľmi rýchlo. 🙂

milka1978
6. nov 2012

@lussi2 m§a tiež teraz berú ako prvorodičku, keďže sa prvé bábo narodila sekciou a netuším ako vizerajú a bolia prvé kontrakcie 😅 jednoducho ma zobrali na sálo, potom nadopovali tabletkami od bolesti a bolo po pôrode 😀

lussi2
6. nov 2012

@milka1978 keď mi to robil 1 x krát tak am to riadne bolelo,potom už nie. mechanické odlúčenie dolnej časti vaku plodových obalov pri krčku maternice počas vaginálneho vyšetrenia. Cieľom je naštartovať vylučovanie hormónov pomáhajúcich skracovaniu krčka.

lussi2
6. nov 2012

@milka1978 tak teraz si to snaď skúsiš 🙂 mala som pri sebe manžela, a ten mi pri kontrakciach mastil kríže o dušu 🙂 to mi veľmi pomohlo

milka1978
6. nov 2012

@lussi2 aha? tak z tohto odborného názvu som pochopila to, že vlasnte do teba strčia ruku a snažia sa nejako vyvolať kontrakcie tým, že "masírujú" krčok maternice ... chápem to dobre? .... manžela chcem mať teraz pri pôrode (keďže pri prvom nemohol byť) takže jednoznačne kúpime veľkú tubu mastičky a bude mastiť či sa mu to páči alebo nie 😀

lussi2
6. nov 2012

dobre si to pochopila 🙂 to mi masíroval nasucho lebo sme nevedeli čo nás tam čaka 🙂

siposova
8. nov 2012

@luciferkax možem sa spýtaž na ten ricínový kokteil ? 🙂 .... čo všetko si tam dala , alebo lepšie povedané kolko toho :D

milka1978
14. nov 2012

@katren no dnes sme skúsili sexík tak dúfam, že mi zaberie a do večera porodím 😀 .... aj ked sa so mnou nič veľké nedeje ☹

simona1981
19. jún 2013

Na mna nezaberal ani sex, ani schody, nic. Dokonca ani Hamiltonov hmat. Az ked mi dali vyvolavacku, rozbehli sa nenormalne kontrakcie, ktore trvali vyse 23 hodin a otvaranie nic. Skoncila som s cisarskym. ☹
Skratka niektore to tak asi mame dane.

alexalex1982
14. apr 2023

@janaal joj to ste mala suoer.Svagrinka kvoli cukrovke od utorka v nemocnici,v stredu jej pichli vyvolavačku dnes je piatok a stále nič.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre