Ahojte chcela by som sa opytat som uz po termine a zajtra mam ist do nemocnice ze ma zacnu pichat aby sa mi rozhybala maternica lebo sa nejak neotvaram mate s tym niektora skusenosti??Boli to?? 🤐
@peta111 - tiez si myslim, ze to ti lekar presne povie pred zakrokom, dostanes tabletku na zmäkcenie krcku a mozno ti spravia hamiltonov hmat, do zily dostanes oxitocin na spustenie kontrakcii. U kazdeho je to inak, velmi zalezi, ako bude babo ten stres zvladat. Pri prenasani je vzdy riziko, ze babo prestane placenta vyzivovat, lepsie je ist po termine radsej fakt do nemocnice.
Predtým odporúčan ricínový koktajl, mojej švagrinnej pomohol :D :D nechcela mať vyvolávaný aj druhzý pôrod, tak to riskla :D
@peta111 no, ja som mala taký problém pri oboch tehu (už sa smejem že mám oceľový krčok lebo čo všetko som absolvovala a nie a nie sa otvoriť 😀 ), pri prvom sa pôrod spustil sám ale po 9 hodinách kontrakcií som stále nebola otvorená ani na špičku prsta tak mi dali infúziu, potom napichli vodu a do 2 hodín bol malý na svete. pri druhom som týždeň prenášala, dávali mi nejaké tabletky a po troch dňoch sa spustili kontrakcie, ale tiež som sa neotvárala a to som dostala dokopy 3 čípky, 2 infúzie a jednu injekciu a ti poviem nikdy viac 😝 trvalo to dlho a kontrakcie sa nestupňovali ako pri normálnom pôrode ale boli hrozne silné od začiatku, po 10 hodinách som bola v koncoch so silami 😝
preco sa krcok neotvara ani po termine , od coho to zavisi?
dajte nejaké "overené" typy ako pomôcť krčku a maternici aby začala pracovať a spustil sa prirodzený pôrod ... nerada, by som šla na vyvolávačku, keď tak počúvam ako to s vyvolávačkou bolí radšej by som sa otvorila prirodzene .... ja som dnes bola v poradni a v sobotu mám termín ak však neporodím do budúceho piatku berú ma na infúziu,ale vôbec sa neotváram a ani kontrakcie na CTG nejako nevidieť, no radšej by som si pretrpela začiatok kontrakcií doma a tak išla do nemocky, dakujem za rady 😀
@lussi2 aha? tak z tohto odborného názvu som pochopila to, že vlasnte do teba strčia ruku a snažia sa nejako vyvolať kontrakcie tým, že "masírujú" krčok maternice ... chápem to dobre? .... manžela chcem mať teraz pri pôrode (keďže pri prvom nemohol byť) takže jednoznačne kúpime veľkú tubu mastičky a bude mastiť či sa mu to páči alebo nie 😀
dobre si to pochopila 🙂 to mi masíroval nasucho lebo sme nevedeli čo nás tam čaka 🙂
@luciferkax možem sa spýtaž na ten ricínový kokteil ? 🙂 .... čo všetko si tam dala , alebo lepšie povedané kolko toho :D
Na mna nezaberal ani sex, ani schody, nic. Dokonca ani Hamiltonov hmat. Az ked mi dali vyvolavacku, rozbehli sa nenormalne kontrakcie, ktore trvali vyse 23 hodin a otvaranie nic. Skoncila som s cisarskym. ☹
Skratka niektore to tak asi mame dane.
@janaal joj to ste mala suoer.Svagrinka kvoli cukrovke od utorka v nemocnici,v stredu jej pichli vyvolavačku dnes je piatok a stále nič.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Asi ti skúsia dat do žily oxitocin to spúšťa kontrakcie a budú pri tom na monitore pozerať babo či mu to nebude variť. Buď sa to rozbehne alebo budú robiť sekciu. Držím palce