Nemôžem používať tampóny po pôrode

merylivi
15. sep 2012

Ahojte, mám veľmi nepríjemný problém! Som vyše tri mesiace po pôrode a už sa mi dostavila prvá menštruácia. No na moje veľké zdesenie nemôžem používať tampóny 😒 Akoby som to povedala, tampón nedokáže absorbovať to čo by mal, ale ide to von... Skúsila som aj tie najväčšie no o 10minút špinavá slipovka ☹ Som z toho zúfalá, nakoľko vôbec nie som naučená nosiť vložky. Podľa dr. sa mi vnútorné šitie zahojilo veľmi dobre, tak nechápem čo sa deje... Mala niektorá z Vás tiež s tým problém. Chcela by som vedieť, či je to len dočasný stav, alebo... 😢 Ďakujem.

sissy27
15. sep 2012

@merylivi no asi by bolo lepšie sa na nejaký čas zmieriť s vložkami, používajú ich milióny žien na celom svete, tak to zas taká tragédia nebude...btw, to akože aj cez noc si si nechávala tampón 8hod, alebo si si dávala budík a išla meniť?
si krátko po pôrode, hormóny rozhádzané, takže môžeš mať silnejšie krvácanie, hlavne to prvé, vyčkala by som 3-4cykly a ak sa to neupraví, riešila by som to s gynekológom...

merylivi
autor
15. sep 2012

však nič iné mi zatiaľ ani neostáva 😒 nie nie na noc som používala vždy iba vložky a cez deň tampóny. no asi budem musieť fakt iba počkať 😖

sisaha
15. sep 2012

@merylivi a co sa cudujes? Ze ju budes mat v pôvodnom stave? 😀

kocurko1
15. sep 2012

Myslim, ze jedna znacka tamponov aj mala v navode napisane, ze zeny prvy rok po porode budu potrebovat o velkost vacsie. Po roku od porodu a aj po skonceni kojenia sa este vela veci poupravuje 🙂

mischelin
15. sep 2012

@merylivi nechcem ta znepokojit, ale ja som vyse 3 rokov po porode a tampony nemozem stale pouzivat. vsetko tecie bokom. inak podla lekara, aj manzela 😀 je vsetko ok, ziadne vyrazne "rozsirenie"...

ifkael
15. sep 2012

Skus menstruacny poharik

anjelicek26
15. sep 2012

@merylivi - a väcsie tampony? Ved niektore su aj 3x take siroke ako bezne, minule manzel operativne kupil a ani som to tam nevedela dat 😀 Nie neboj, urcite sa to zlepsi, 3 mesiace je este kratko na robenie paniky.

katy1979
15. sep 2012

@merylivi ja musim pouzivat prve dni super teda tie velke a aj to stale lietam na zachod. mne sa to veru do stavu pred porodom nevratilo. Stale je to krvacanie silne

hoogy
15. sep 2012

@merylivi 3m po porode je este strasne kratko, mne tampon vobec nedrzal najmenej pol roka po porode tak som pouzivala vlozky. skus to chvilku vydrzat a cvic na panvove dno 😉

luciferkax
15. sep 2012

3 mesiace po pôrode - to je ešte skoro stresovať, aj ked, "nechuť" nosiť vložky chápem, ja som dostala prvú menštruáciu 7 mesiacov po pôrode a teiž mi tampon akoby pretekal. No další mesiac to užb bolo našťastie OK :D

zuzanocka
15. sep 2012

no ja som po poslednom porode skoro 5 rokov a menstruaciu mam tak silnu, ze mam volakedy pocit, ze by som si mala davat take tie plienky pre dospelych 😲

tampony nemozem tiez pouzivat, avsak z ineho dovodu.. "vdaka" infekcii pri siti som prekonala nieco ako syndrom toxickeho soku...

zigzag
15. sep 2012

@merylivi ahoj, ja som ostala cela, nesita, ale menstrulacie mam silne, takze tampony sa mi nedaju aspon preve 2dni vobec, vlozky neznasam... no a to som uz 15 mesicov po porode... u kazdej je to individualne, ale vatsina zien mava silnejsie prvacanie, ako pred porodom, neostava nic ine, ako to pretrpiet s vlozkami..... ja som dostala prvy x 4 tyzne po porode....a to som normalne dojcila....

majka1981
16. sep 2012

@merylivi ahoj, u nas v Rakusku predavaju novy tampon od o.b. pozri toto
http://www.ob-online.de/beratung/nach_geburt_ne...
vyhoda je, ze ma ako keby kridelka, ktore zabrania tomu, aby vytieklo vedla. ja som skusila a sadol 🙂 .
odporucaju sa pre matky po porode, takze ak ich kupis na SK, tak moznoze aj Tebe pomozu.
btw 3 mesiace po porode... to je este dost skoro, este sa vela v tele napravi, este aj maternica nie je v uplnom stave ako pred otehotnenim, a moznoze budes mat slabsiu menstruaciu, casom sa to napravi 😉

majka1981
16. sep 2012

@merylivi ahoj, u nas v Rakusku predavaju novy tampon od o.b. pozri toto
http://www.ob-online.de/beratung/nach_geburt_ne... (je to ten o.b. flexia)
vyhoda je, ze ma ako keby kridelka, ktore zabrania tomu, aby vytieklo vedla. ja som skusila a sadol 🙂 .
odporucaju sa pre matky po porode, takze ak ich kupis na SK, tak moznoze aj Tebe pomozu.
btw 3 mesiace po porode... to je este dost skoro, este sa vela v tele napravi, este aj maternica nie je v uplnom stave ako pred otehotnenim, a moznoze budes mat slabsiu menstruaciu, casom sa to napravi 😉

merylivi
autor
16. sep 2012

majka1981 Ďakujem za typ 😉

hori
16. sep 2012

@majka1981 tiez diky za tip... no nerobim si iluzie, ze by ich u nas mali... tiez by sa mi zisli...
@merylivi veru, aj ja som z tych, co si po porode museli zvykat na vlozky... tiez by som sa rada vratila k tamponom, ale nejde to... vsetko ide bokom a vacsie tampony sa mi tazko zavadzaju...

majka1981
16. sep 2012

@hori kukni v dm-ku, moznoze ich maju 🙂

moname
16. sep 2012

@merylivi
@hori v maďarsku tiež kúpite 🙂

merylivi
autor
16. sep 2012

@moname no do Maďarska bežne nechodím 😉 ale dík...

amadora
16. sep 2012

@merylivi ja tiež po pôrode nemôžem používať tampóny, len ku koncu menštruácie, inak mám ten istý problém, že to proste pretečie

merylivi
autor
16. sep 2012

ach jáj sme dopadli... a potom, že muži to nemajú v živote ľahšie 😀

mahulenka87
19. sep 2012

podľa mňa tampón nasaje ešte viac ako vložky. Bežne používam OB Super Plus. Tie sú najväčšie. Môžeš ich ešte "poistiť" tenkou vložkou al.intimkou 😉

ifkael
21. sep 2012

@zigzag ten poharik si neskusila? Ja som si klopkala na celo, ze aka blbost...ale fakt parada!

zigzag
22. sep 2012

@ifkael neviem, asi by mi vadil, a necitila by som sa s nim pohodlne,.... ja som pouzivala tampaxy s aplikatorom, tie boli super, mala som zasobu este z anglicka, tu ich nedostat vobec.... a ob mi nesedia.... takze to pretrpim s vlozkami, poluzivam night verziu aj cezden, a aj to nestacim menit, hlavne prve dva dni...

ifkael
22. sep 2012

@zigzag to necitis...prvy krat je to divne, ale fakt stoji zato vyskusat

mechurik
10. sep 2019

Tampon po porode ked treba vycistit vnutro by som v zivote nedavala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre