Ahojte mamky. Je to taká citlivejšia téma. Nemáte pocit že za vás predčasný pôrod môže váš gynekológ? Že niečo zanedbal že nebol taký dôsledný? Že vás častejšie nekontroloval ?
@pribinak prietoky boli zlé, plodová voda málo, pri mojom lekárovi všetko ok, v Martine prísli nato že je niečo zlé
Záleží aj od samotnej ženy a priebehu tehotenstva aj od gynekológa podľa mňa. Sú také prípady že na kontrole všetko ok, nic nenaznačuje predčasný pôrod a ten sa aj tak stane a proste nik za to nemôže🤷♀️ veď ani lekár nema veštecku guľu…
A zase aj viac vyšetreni (hlavne zospodu) sa neodporúča preto že aj to môže spôsobiť skracovanie krčka, otváranie sa a pod
A koľko času uplynulo medzi poslednou návštevou lekára ktorý tvrdil že je všetko ok a tou v Martine?
@nataliia_11 nikto nevravi že má veštecku guľu to samozrejme 🙂 ja som sa pýtala mamiek ktoré to prežili, iba na pocit či majú pocit že niečo zanedbali lekári alebo nie .
Pozri ja som mala protilátky tak mi robili často dopplera kvôli prietokom, neskôr bolo jnmenej plodovej vody chodila som. Kontrolu kade dva týždne s tým že jednoducho každá návšteva bude posledná dôjde k vyvolanou pôrodu. Čiže lekár nemusel nič zanedbať ak chodis alebo si chodila na kontrolu raz za mesiac. Pri poslednej kontrole mohli byť ešte všetko v norme a pri ďalšej už zle.
Ak nemáš dôveru v lekára tak ho treba vymenit
@sense áno chápem ďakujem aj za takúto odpoveď
Ale stále si neodpovedala koľko času uplynulo medzi poslednou kontrolou u tvojho lekára a tou v Martine. Lebo to či pochybil lekár alebo nie ti nikto s istotou nepovie lebo ak máš kontrolu každý mesiac za tú dobu sa udejú vždy veľké zmeny v tehotenstve. Či už prietoky, alebo voda alebo je na kontrole všetko v poriadku a pár dni na to žena necíti pohyby a dieťa žiaľ nežije lebo si omotali pupočnú šnúru kolo krku.
Dúfam že napriek predčasnému pôrodu je dieťatko zdravé.
U mna ano, lebo mi sam urobil taky manever, aby sa porod spustil...
Nie, mala som preeklamspiu, ked to k tomu uz smerovalo bol maximalne ostrazity a predvidavy. V ktorom tt si porodila a aky cas ubehol medzi poslednou kontrolou u dr a vysetrenim v martine?
To zalezi naozaj na tom ktorom gyndosovi, moj ma zase stale pripravoval na porod okolo 29-32tt a bum to natahovala som cez termin. Bol mega dosledny od zaciatku. Ale zial su aj ti, co je vsetko ok, takeho mala kamoska, neriesil jej dobre tehu Diabetes, iba dietou a dieta ma poskodenie zraku a tiez adhd
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak aby tato diskusia mala aj nejaký zmysel tak chyba mimoriadne dôležitá info: príčina predčasného pôrodu
Lebo ak je napr plod uložený veľmi nízko a otváraš sa celé tehotenstvo tak ani neviem aký gyn s tým nič nespraví