Nemáte pocit, že za váš predčasný pôrod môže váš gynekológ?

4. sep 2024

Ahojte mamky. Je to taká citlivejšia téma. Nemáte pocit že za vás predčasný pôrod môže váš gynekológ? Že niečo zanedbal že nebol taký dôsledný? Že vás častejšie nekontroloval ?

pribinak
4. sep 2024

Tak aby tato diskusia mala aj nejaký zmysel tak chyba mimoriadne dôležitá info: príčina predčasného pôrodu

Lebo ak je napr plod uložený veľmi nízko a otváraš sa celé tehotenstvo tak ani neviem aký gyn s tým nič nespraví

autor
4. sep 2024

@pribinak prietoky boli zlé, plodová voda málo, pri mojom lekárovi všetko ok, v Martine prísli nato že je niečo zlé

nataliia_11
4. sep 2024

Záleží aj od samotnej ženy a priebehu tehotenstva aj od gynekológa podľa mňa. Sú také prípady že na kontrole všetko ok, nic nenaznačuje predčasný pôrod a ten sa aj tak stane a proste nik za to nemôže🤷‍♀️ veď ani lekár nema veštecku guľu…
A zase aj viac vyšetreni (hlavne zospodu) sa neodporúča preto že aj to môže spôsobiť skracovanie krčka, otváranie sa a pod

sense
4. sep 2024

A koľko času uplynulo medzi poslednou návštevou lekára ktorý tvrdil že je všetko ok a tou v Martine?

autor
4. sep 2024

@nataliia_11 nikto nevravi že má veštecku guľu to samozrejme 🙂 ja som sa pýtala mamiek ktoré to prežili, iba na pocit či majú pocit že niečo zanedbali lekári alebo nie .

sense
4. sep 2024

Pozri ja som mala protilátky tak mi robili často dopplera kvôli prietokom, neskôr bolo jnmenej plodovej vody chodila som. Kontrolu kade dva týždne s tým že jednoducho každá návšteva bude posledná dôjde k vyvolanou pôrodu. Čiže lekár nemusel nič zanedbať ak chodis alebo si chodila na kontrolu raz za mesiac. Pri poslednej kontrole mohli byť ešte všetko v norme a pri ďalšej už zle.
Ak nemáš dôveru v lekára tak ho treba vymenit

autor
4. sep 2024

@sense áno chápem ďakujem aj za takúto odpoveď

sense
4. sep 2024

Ale stále si neodpovedala koľko času uplynulo medzi poslednou kontrolou u tvojho lekára a tou v Martine. Lebo to či pochybil lekár alebo nie ti nikto s istotou nepovie lebo ak máš kontrolu každý mesiac za tú dobu sa udejú vždy veľké zmeny v tehotenstve. Či už prietoky, alebo voda alebo je na kontrole všetko v poriadku a pár dni na to žena necíti pohyby a dieťa žiaľ nežije lebo si omotali pupočnú šnúru kolo krku.
Dúfam že napriek predčasnému pôrodu je dieťatko zdravé.

simsalabim
4. sep 2024

U mna ano, lebo mi sam urobil taky manever, aby sa porod spustil...

kikushaa
4. sep 2024

Nie, mala som preeklamspiu, ked to k tomu uz smerovalo bol maximalne ostrazity a predvidavy. V ktorom tt si porodila a aky cas ubehol medzi poslednou kontrolou u dr a vysetrenim v martine?

kiki68
4. sep 2024

To zalezi naozaj na tom ktorom gyndosovi, moj ma zase stale pripravoval na porod okolo 29-32tt a bum to natahovala som cez termin. Bol mega dosledny od zaciatku. Ale zial su aj ti, co je vsetko ok, takeho mala kamoska, neriesil jej dobre tehu Diabetes, iba dietou a dieta ma poskodenie zraku a tiez adhd

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre