Názor na prenášanie

lieskovyoriesok
3. júl 2014

Ahojte. Som tak trochu zufala.. termin podla menstruacie som mala 25.6, cize prenasam osmy den. Avsak podla prvych ultrazvukov,ktore by mali byt smerodajne mam termin okolo 7.7. Som hospitalizovana v nemocnici, robili mi oxitocinovy zatazovy test a dnes mi dali cipok- prostin. Mala som kontrakcie, ktore vsak ustupili, cize porod sa nerozbehol. Otvorena nie som. Lekar uvazuje, ze ma pusti domov, lebo na najblizsie dni to nevyzera vraj... a bude ma monitorovat kazde dva dni. Ja uz budem prenasat bud. Tyzden 14 dni.. podla toho stareho datumu, mam pocit, ze este nie je cas, ale som nervozna a bojim sa o babo. Prosim ukludnite ma. Dakujem

adelusha
3. júl 2014

@lieskovyoriesok
ahoj, ja som starsieho syna prenasala 12 dni, podla vypoctu od poslednej menstruacie. Pocas tehotenstva mi lekar ani raz termin neposunul podla ultrazvukovych vysetreni. Ja som si termin vyratala o viac ako tyzden neskor (vtedy manzel pracoval na opacnom konci Slovenska a boli sme spolu raz za dva tyzdne, takze som vedela kedy k otehotneniu doslo a aj cyklus som vtedy mala az 33 dni). No tiez ma uz prijali do nemocnice na 11. den "po termine" a na druhy den som porodila, zial aj s infuziami a porod trval riadne dlho. No plodova voda bola cira a synova pokozka uplne v poriadku, nic teda nenasvedcovalo zeby bol skutocne dlho prenasany. Podla mna sa teda nemusis bat, pokial su ozvy dietatka v poriadku, mozes rodit aj neskor, predsa nie kazda zena ma ovulaciu presne podla tabuliek lekarov 😠 mimochodom pri druhom synovi som mala termin 25.6. 🙂 narodil sa tiez neskor- 30.6., nastastie uz bez vyvolavacky a ovela rychlejsie (prave oslavil 4. narodeniny)

eikenella
3. júl 2014

@lieskovyoriesok dr. sa budu drzat terminu porodu podla ultrazvuku, cize realne este neprenasas. nerob si z toho tazku hlavu viac, ako treba. ak by si mala termin porodu podla menstruacie, musel by byt aj plod patricne velky v 12 tyzdni a neposuvali by ti termin podla ultrazvuku. cize este mas par dni vobec do terminu porodu 🙂

jankaja
3. júl 2014

ja som mala termín pôrodu podľa poslednej menštruácie 26.12., podľa ultrazvuku 6.1. a porodila som 11.1. Ale vedela som, že nemám tabuľkovú ovuláciu, tak som bola v pohode. Termín pôrodu podľa ultrazvuku sedel rovnako pri viacerých vyšetreniach u rôznych lekárov, tak to pre mňa bolo OK. Podľa mňa termín pôrodu vypočítaný podľa poslednej menštruácie je dosť orientačný, podľa ultrazvuku oveľa presnejší.

sandrika1986
3. júl 2014

Ahoj, ja som obe svoje deti prenášala. Prvú dcérku 10 dní a druhú 7 dní. Potom mi spravili Hamiltona, pôrod sa mi rozbehol potom v noci doma a zakrátko som v pôrodnici porodila.

lubina
3. júl 2014

@lieskovyoriesok prvu dceru som porodila 11 dni po termine a druhu 4 dni po termine...obe sa narodili prirodzene, ale pri prvej som sa obavala, ze to uz bude cisarsky rez, povedali mi ze ak sa nenarodi do dvoch tyzdnov od terminu, tak uz ide cisarsky....nastastie to stihla, ale boli to neuveritelne dlhe dni....

brady1
3. júl 2014

@lieskovyoriesok srdiečko bije tak je všetko ok a podla toho druheho datumu este nemas ani termin. všetko je ok

vejula
3. júl 2014

@lieskovyoriesok smerodajný je ultrazvuk na konci 1 trimestra (10 - 12tt) Ak datum podla tohto ultrazvuku nesedi s tým podla menštruacie, tak sa termín pôrodu určuje podla tohto ultrazvuku, kedže ovulacia sa mohla omeškať a menštruacia tak nieje smerodajna. TEda radiť sa treba tým ultrazvukom

lieskovyoriesok
autor
3. júl 2014

Dakujem krasne za prispevky. Myslite, ze sa tym testom a prostinom moja mala moc nevystresovala?

hameeda
3. júl 2014

@lieskovyoriesok : ja som chlapcov prenasala starsieho 15 dni a mladsieho 10 dni a to od terminu stanoveneho lekarom, ja som si termin ani sama nepocitala, a to som rodila na cisarsky co bolo od zaciatku jasne ze idem na cisarsky, ale doktor ma monitoroval kazdy druhy den, ja som mala niejake neodkladne pracovne povinnosti tak som rodila az po termine, a bolo vsetko v pohode,,,,pokial si pod dohladom lekarov tak je vsetko ok

eikenella
3. júl 2014

@lieskovyoriesok prostin su prostaglandinove cipky, ktorú budú zmäkčovať krčok, babo to nevystresovalo, neboj sa. len sa za pár dní s malou uvidíte 🙂

mirkava
3. júl 2014

@lieskovyoriesok ja som prenašala 10 dni... na 10 den ma hospitalizovali, ráno mi dali čípok a na obed som dostala kontrakcie a vecer o 9,30 sa narodil drobec.... neboj sa, ak by niečo hrozilo tak by ta domov neposielali... 😉

rachel978
3. júl 2014

Ja som prvého syna prenášala 8 dní, termín mi dali týždeň po oficiálnom termíne aj vzhľadom na to, že syn už bol v tom čase dosť veľký, narodil sa s hmotnosťou 3950 g, tak dosť.
Inak plodová voda bola už zelená. Ale všetko v poriadku.

kiwi82
4. júl 2014

ahoj, v žiadnom prípade nechcem strašiť ani nič podobné. ja som rodila 39 + 5 tt a už som mala zelenú plodovú vodu, skončili sme na jiske. Ja z mojej skúsenosti by som nerada prenášala. a nemôžu ti dať nejakú vyvolávačku? a prečo by si nemohla zostať hospitalizovaná, nechápem načo ťa púšťajú domov, ked každú chvíľu môžeš porodiť. Veľmi Ti držím palce, nech je to už čím skorej a nech ste vporiadku.

pribinak
4. júl 2014

Ja som prenášala 11 dni, 5 som bola v nemocnici, sialena z pokusov doktorov, nakoniec sa pôrod rozbehol sám, v pohode by som šla domov a chodila na monitorig ako ti navrhujú
Všetko bolo OK, pôrod, bábätko aj ja

mahulenka87
4. júl 2014

do tých 14 dní nechávajú ešte prenášať. Doma sa trošku uvoľníš, ukludníš, poupratuj celý byt, daj si bublinkový kúpeľ a hned sa to rozbehne. 😉

luciauk
4. júl 2014

@lieskovyoriesok ja som všetkých prenášala. Pri druhej dcére som tiež mala termín 25-ho, oxytocin 5-ho, čipok 7-ho. Buď rada, že ta posielajú domov, v nemocnici by si sa zblaznila. Neboj, maličké tu bude ani sa nenazdas. Uzi si posledné dni pokoja a spánku x

horana
4. júl 2014

Tiez som prenasala 14 dni pri prvom, narodil sa sam od seba na 15.ty. Ja som sla do porodnice, kde som vedela ze ked je vsetko v poriadku prensat nechaju, ba dokonca nehospitalizuju, len chodieva zena castejsie na prietoky a spol. Velmi mi pomohlo psychicky ze na mna netlacili, nakolko moj vypocitany termin porodu tiez nesedel podla ms a podla utz a aj ked mi lakri tvrdili ze zena nemoze otehotniet cez MS ako som si ja bola ista ze som, tak nakoniec som rodila o tie 2 t neskor co by to potvrdzovalo.
Radu na privolanie porodu ti dam: skus si zaobstarat alebo si nechat od niekoho kupit najpalivejsi feferonovy salat aky sa da zohnat, prip. si don este nakvapkaj chilli. A pohat cerveneho vina na zapitie. Cele tehu sa tato kombinacia prave preto nemoze, ale teraz ked potrebujes, pomoz si, mne pomohlo po tejto veceri hoci predtym nic nenasvedcovalo ze sa nieco bude diat kontrakcie ziadne otvorenie ako dni predtym, tak rano uz bol maly na svete. Moc drzim palce.

renca910
4. júl 2014

mna nechali prenasat 8 dni zevraj to je zo zakona a skor sa porod nevyvolava ak nato nieje dovod,na 8 den ma hospitalizovali a porod mi vyvolali-robili mi hamiltonov hmat,ja by som naliehala na doktorov aby uz nieco robili v tvojom pripade,drzim palce

kessinka
4. júl 2014

Ja mám zrovna čerstvú osobnú skúsenosť. 1.6 som mala termín podľa ms, 13.6 podľa prvých ultrazvukov. Rodila som nakoniec 18.6 - a pôrod sa rozbehol sám, takže som prenášala 5 dní podľa utz a 18 dní podľa ms🙂 Ja by som sa rozhodne ani nenechávala hospitalizovať skôr než v 42 tt podľa utz, pokiaľ teda samozrejme nie je nejaký problém...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre