Nástrih pri pôrode

18. jan 2022

Pýtali sa vás ci súhlasíte s nástrihom počas pôrodu ?

alexandra2468
18. jan 2022

Pri porode nie. Ale pred tym ano. Ci mam porodny plan, ci mam nejake preferencie, ci si nieco neprajem.

rora
18. jan 2022

Pocas porodu a nebola to uplne ze otazka, skor navrh ze to vyzera zle a radsej by nastrihli... nenamietala som, porodnik tam videl lepsie... pomohlo to hned.

xjakubikovak
18. jan 2022

Áno pýtali sa na môj pôrodný plán ktorého súčasťou bolo aby mi nerobili rutinný nástrih

matka1961
18. jan 2022

Nie ani pred ani pocas.

cecilia29
18. jan 2022

Počas a tiež skôr ako otázka to bolo odporúčanie, že by to bolo treba nastrihnut. Pri oboch pôrodoch.Nebolo to bolestivé - teda v tej chvíli to bolo niečo čo som vnímala najmenej.

ailiba
18. jan 2022

Mne tiež pred pôrodom. Ze ci keď uvidí, že sa trham, či ma môže nastrihnut. A ja som súhlasila. Ale mala som dohodnutú lekárku.

zuzanalukasko
18. jan 2022

Mne iba p. doktorka povedala, buďte rada, že som vás nenastrihla.... A bola som rada 🙂

adriannasvk
18. jan 2022

Mna sa pri prvom dr nepytal,rovno nastrihol,ano sa necudujem maly mal nenormalne velku hlavu 😅pri druhom porode sa ma dr nepytala tiez ale nestrihala,natrhla som sa. Ale lepsie sa to hojilo ako to nastrihnute

lyci
18. jan 2022

v ruzinove sa nic nepytaju, ani neoznamuju. rovno robia. u mna napr. aj nastrih, aj tahanie vakuum extraktorom. a ani po porode nemaju moc radi otazky

nikdenikto
18. jan 2022

@lyci Ani mňa sa v Ružinove nespýtali, len som ucítila nástrih počas pôrodu 🥴 lekárka to ani nekomentovala a ani ja, súhlasila by som aj tak

poslednepogo
18. jan 2022

Nie nepýtali, ale počítala som s ním, lebo som som prenášala, chlapec bol väčší, a ja som neni najväčšia

julie19
18. jan 2022

mňa sa pýtali pred pôrodom či budem súhlasiť s nástrihom v prípade potreby.. povedala som im že áno ak to bude treba, ale že by som bola rada keby netrebalo... no.. pôrod trval 9 hodín, z toho vyše 40 minút len tlačenie a menenie polôh čo malá nešla von, pri tom nástrihu sa mi doslova až uľavilo a hneď bola vonku...

ankare
18. jan 2022

Nie. Nikto sa ma nič nepýtal.

floren
18. jan 2022

Nikto sa nič nepýtal a citila som to riadne

sasanka605
18. jan 2022

Dali vypísať papier pred a okrem iného tam bola otázka ci súhlasím s nastrihom

ailiba
18. jan 2022

@floren tak to ti ho urobili zle. Nástrih sa ma robiť počas vrcholu kontrakcie... Ja som nič necítila. Len môj muž to videl a doteraz na to spomína s potom na čele.

floren
18. jan 2022

@ailiba no mňa nastrihol dvakrát, bolesť strašná, až mi dych vyrazilo a ešte, že tlačte

petamich
18. jan 2022

nie nikto sa ma nepytal ale kedze maly mal velku hlavicku a 4.5 kg, nastrih bol moj najmensi problem a napokon beztak museli pouzit extraktor 🤷‍♀️ pri tych desiatkach stichov vnutri, boli tie dva vonkajsie nic (a to sa mi predcasne uvolnili stehy), ja som to skratka vychytala

pauli_cka
18. jan 2022

ja som si do porodneho planu napisala, ze nastrih nechcem. a tak ma doktorka viedla tlačením tak aby ma nemuseli nastrihavat,za co som nesmierne vdacna. ale treba povedať, ze babatko bolo mensie,tak aj preto to slo bez problemov. ak by nieco hrozilo,zrejme by nasrih boli treba,ktovie

lucinka1988
18. jan 2022

áno pýtali, pred pôrodom a s mojou zazmluvnenou Dr som bola dohodnutá, že pokiaľ nebude úplne nevyhnutne, nech nastrih nerobí, cvičila som aj s aniballom- informovala som ju vopred. Rodila som 2x, ani raz nebol nástrih potrebný🙏🙏

1mina
18. jan 2022

Skor oznamenie ze vyzera ze budeme musiet spravit nastrih - ale mala som priestor povedat nie ale ani ma to nenapadlo malej klesali ozvy a slo to tazko takze.mi bolo jedno len nech je rychlo vonku...a druhy porod nestihol nikto nic maly.si vyliezol v podstate sam 😀

jaroe
18. jan 2022

Pred prvým pôrodom sa nepýtali, strihli. Pred ďalšími porodmi som vopred povedala, že nechcem. Teda samozrejme v prípade nutnosti nech strihnu....Nestrihali nakoniec, hoci mini natrhnutie bolo. Hojenie po nástrihu najhoršie, ale žiadna katastrofa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre