Ake velke boli vase deti, ked vas museli nastrihnut, popripade ste sa natrhli same? Ja sa ani nebojim samotneho porodu ako toho hojenia a bolesti pri nastrihu. Momentalne sa spolieham na to, ze nebude nic z toho potrebne, pretoze nasa babika ma cca 2,5 kg, aj ked moja mama vravela, ze ked ja som mala iba 2,3 kg, tak sa so mnou natrapila viac ako pri surodencoch ktori mali cez 3,5 kg. Dakujem za vase skusenosti.
@misulik.uk Samotny nastrih ani neucitis. Lekar to robi ked je koža uplne napnuta. Ja som sa toho tiez bala, ale ani som nevedela kedy to urobil. Stehov som pala iba par, zahojene za par dni. Kazdy vecer som si to macala v repiku. Ja som radsej za nastrih, ako potrhanie kade tade...
3100g, bez nástrihu, iba ruptúra 1. stupňa (teda natrhla sa iba koža, nie sval ako je to pri nástrihu), cca 3-4 stehy.
@misulik.uh moja mala mala 2900 a zvnutra ma natrhla a zvonka nastrihli ja som to ani necitila trocha ked to šili ale to uz bolo jedno lebo som tam mala ten moj pokladik malinky porod mi trval asi 5 min a šili ma skoro 45 min. Tento sprej si kup a striekaj si to na ranu a niekolkokrat denne vzdy po osprchovani ( je dobre ked sa budes po porode sprchovat co najviac ja som sa aj 8X) http://www.najlekaren.eu/kremy-a-gely/1524-derm... velmi rychlo sa po tom hoja rany
ja som tam mala známych na šestonedelí tak mi to poradili.. inak to tam mali mami len sem -tam vela zdaru a dobry porod prajem
pri dcére ma tuším nastrihli (pri tom zhone ani neviem,a neviem ani koľko štichov ale podľa doby tak 8)mala 2800g .pri synovi bez nástrihu 2450g a 2stehy
Prvá dcera mala 3300g, nastrihli ma a mala som 4 tychy, druhá mala 3650g a bez nástrihu .. ukážkový pôrod
@misulik.uk 3400 g 49 cm, nestrihali, trosilinku som pukla na 3 stehy, na druhy den som behala po chodbe, ked som nahanala sestricky
@ludka140281 ale hojenie a bolesti potom asi trvali dlho, ze?
@misulik.uk obe tak 4 mesiace sedela som len na plavacom kolese a tisíckrát denne som sprchovala miesto vlažnou vodou,žiadne mastičky ani nič podobne mi nerobilo dobre,tak len čista voda.. teraz mám v papieroch pisane:"dalšie tehotenstvo urgentna sekcia" už tam dolu mám pekne stehove slniečko ,,,najviac som to citila pri wc potrebe a velka potreba jedine s glicerínovym čipkom,aby sa to čo najskôr hojilo,ale stálo to zato
takze spoliehat sa na to ze ma pri nizkej vahe babatka nebudu musiet nastrihavat nemozem, teda ze to pojde vsetko lahko ale zas mozem aspon verit a dufat... uz keby som to mala vsetko za sebou
U nas nastrihavaju 90perc. rodiciek a teda aj mna. Ani neviem kedy. sitie trosku bolelo a hojenie nebolo moc dobre ale po troch tyzdnoch v pohode...
prvá dcéra 4000g 51cm, nástrih cca 5-6 stehov, syn 4100g 50cm, nástrih približne 5 stehov, najmladšia dcérka 3910g, 48cm, žiadny nástrih ani šitie...nástrih ma vôbec nebolel, resp. pri všetkej bolesti som si to ani nevšimla, šitie trošku štípalo ale po tom všetkom som si povedala, že nech už mi to nevadí
První 2,76 kg bez nástřihu a potrhání, jen tři vnitřní stehy, co mě mládě poškrábalo, šití i hojení bez problémů, za tři hodiny jsem v pohodě seděla u snídaně, druhý 3,5 kg, taky bez nástřihu, bez šití... Takže dopředu je zbytečné se bát, protože nikdy nevíš co přijde, tak nač se stresovat
@misulik.uk po tych bolestiach pri kontrakciach ten nastrih ta ani nenapadne ze ci ti robili preco alebo podobne sak po porode uz budes vediet sama inak som si sadla az po 4 dnoch aj to ma na sestonedeli k tomu nahnali ze ked si sadnem uz to bude lepsie aj obedovat som chodila pri okno po stojacky ha ha ha teraz mi je to strasne smiesne
@misulik.uk moje dieta malo necele tri kila, mala som vnutorne aj vonkajsie sitie, ale na druhy den som sedela, akoby sa nechumelilo. Keby som o par dni neskor nemusela podstupit este jeden zakrok, kde mi tie jazvy pobabrali, tak by som ani nevedela, ze mam nejake sitie. Hlavne ziadne obavy vopred!
@misulik.uk ahoj moja malinka mala 2900g a nastrihli ma...mala som EPI takze som o tom ani nevedela...hojenie trvalo asi cca 1 mesiac
Ja som pri porode vobec ani nevedela kedy ma nastrihli , ani som to nevnimala , ale to hojenie potom bola katastrofa :( ... este po troch tyzdnoch som doma plakala od bolesti , co som sa nevedela hybat :/ .. a rodila som spontane , malicka mala 3000g a 48cm
@misulik.uk starsi mal 4400g,53cm, mladsi 3750 a 52cm. ani pri jednom ma nestrihali, pri oboch som mala 2 stichy. pri starsom zvonku, pri mladsom zvnutra. takze sa vobec dopredu neboj, je to velmi individualne
2500g 47cm - a len nekaja kozmetika - ako povedala doktorka - co bola aj strasne rada ...takze len z vonku zopar ...ale viem,ze mi to bolo neprijemnee ..
ahojky, uz si pocula o masirovani hradze? treba si to masirovat a "natahovat" aby sa to postupne roztahovalo resp. aby ta hradza bola taka pruzna olejom olivovym alebo specialne kupenym na tieto ucely tak cca 6 tyzdnov pred porodom by sa to malo robit....ja som to sice nerobila, bola som nastrihnuta, ale naozaj to vobec nie je citit resp. som len ucitila ze mi tecie daco teple (krv) :D mala mala 2.850g a 49 cm, na 3. kontrakciu vysla von, cca 5 min a 3 stehy, sice vnutorneho sita bolo viac to ma nebolelo vobec ale to vonkajsie bolelo, ale uz som na to aj zabudla, mohla by som rodit aj kazdy den aj kontrakcie boli uplne v pohode, zapal stredneho ucha co som mala boli teda omnoho vacsie bolesti :D a to som mala vyvolany porod ...je lepsie ked ta nastrihnu ako ked sa potrhas....a presne ako tu uz dakto spominal treba si to co najviac sprchovat teplou vodou lepsie sa to potom hoji, a repik NIE ten velmi vysusuje...a kup si na sedenie vyzera to ako koleso na plavanie v strede otvor do toho si sadnes a paradne to odlahci tu bolest mozes sediet ako kralovna :D :D mne sa rychlo rana zahojila za 2 tyzdne uz som mohla sediet ako pred porodom hoci ako tak drzim palceky aby vsetko dobre dopadlo
4100g v 41 tt - nastrih bol, nic hrozne, sitie trvalo asi 15min a hojenie 5 dni - neprehanam vdaka bohu
Nas syncek mal 3970 g...nastrihnutie som citila, nebola to bolest, ale taky neprijemny pocit...no a sitie bolo neprijemne, aj ked som uz mala pri sebe babatko, furt som sa sustredila ako ma sije a odtahovala som sa , ked som sa spytala, ze kolko stehov tam mam, tak Dr. povedal, ze to neratal . Prvu noc po porode ma to bolelo, isla som si vypytat tabletku ale sestricka spala, tak som sa vratila do izby a spoluleziaca vravi, vsak tam chod sa neboj, tak som ju zobudila...sedenie prve dni nic moc, ale vsetko sa da prezit a ked sa na to clovek spatne pozrie, tak to az tak horzne nebolo.
@misulik.uk ahoj prva mala 3150 a druha3240 g.porody vyvolavane poterminove nastrihy som mala. vobec som to necitila len to zasivanie bolo neprijemne ale da sa to vydrzat .a hojilo sa to bez problemov. drzim palce.
to nastrihnutie nezavisi skor tak od hmotnosti ale velkosti hlavicky, ja som maleho nemohla vobec vytlacit mal velku hlavicku. tak ma nastrihli, neviem ani kedy lebo som mala epiduralku sice zabrala len na jednej strane tela ale nevedela som az ked po porode povedal doktor " a ideme sit". mala som asi 12 stehov, hojilo sa mi to dlho. teplu vodu nedavaj, ja somto nevedela ze najlepsia je zimnejsia, mala som to zapalene, kedze trebalo behat po vybavovackach a bol vtedy strasne horuco trosku sa clovek spoti a to je potom bolest. trosku sompohla nohou a hned od bolesti slzy do oci. a urcite repik, ten pomoze.
nas maly mal len 2450, lebo som rosila predcasne, ale nastrihli ma. vobec netusim kedy, nic som necitila, ani sitie. bolelo to az po porode, ale nie je to az take strasne, aj ked mne sa to hojilo dost dlho, asi mesiac. treba macat v repiku, rychlejsie sa to zahoji. a odporucam sediet cca tyzden, mozno aj dlhsie na malom kolese, kludne aj kupacie koleso pre mensie deti, aby si nemala vahu na rane.
mo moj maly mal 3800 g a 53 cm a tiež ma museli nastrihnúť,troška ma to štiplo,ale nič viac som necitila,ale až keď ma šili to potom bolelo...
malý mal 3750g, nastrihli ma ani neviem kedy. Vôbec som to necítila. Šitie bolo bolestivejšie, ale nič nevydržateľné.
Ja som sa tiez bala toho nastrihu, furt som na to myslela ze ma to bude ako boliet...vrrrrr...ja som sa moooc natrhla z vonka aj zvnutra,sili ma vyse 45minut. ale pravdu povediac ten nastrih nebudes ani citit bo budes tie kontrakcie budu ovela ovela bolestivejsie :D jaaaj a mala mi mala 3300g a 51cm!
moja malá mala 3180g a nástrih mi robili. Ale poviem ti som rada, že mi ho spravili lebo moju maminu pri bráškovi nastrihnúť nestihli a potrhala sa až po samí konečník a odvtedy má problém s vylučovaním a trvá to už 32 rokov... Hneď ako bola malá vonku som od dr. vyzvedala, či som sa nepotrhala a či bude šitie zložité. Ale Chvalabohu všetko bolo OK Samozrejme ako každá rana to bolo citlivé hlavne pri sedení. Ale tento boľavý stav trval asi iba týždeň, týždeň a pol. A potom sa to už iba zlepšovalo No neskôr sa mi jeden steh trošku pootvoril a zahnisal, ale aj to sa za pár dní spravilo... Takže ničoho sa obávať nemusíš, každý pôrod je veľmi individuálny a tak isto aj každá rekonvalescencia je iná. Ale jedna kamoška mi vravela, že existuje nejaký balónik, ktorý sa vkladá do pošvy a postupne sa viac a viac nafukuje a to spôsobí to, že hrádza je viac a viac pružnejšia. A hlavička otvorom prejde bez problémov a teda aj bez nástrihu, či potrhania. Jedna pani túto procedúru s týmto balónikom praktizovala a obe detičky porodila bez nástrihu a dokonca nemala ani len malú ranku
Mna nastrihli, drobec mal 2800, asi 2cm, nástrih som necítila, šitie nebolo nič moc, trocha sami to blbo hojilo no po troch týždnoch som si už v pohode sadla
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
dcerka 40tt 3550g,51cm nastrih aj potrhanie sa celkom 32stehov......druha:3200g,51cm,nastrih celkom 28stehov(42tt)..obe spontanne rodene po vyvolavačkach,voda mi nikdy neodtielka sama,museli pichnut ..necitila som extra bolesti,alebo som nevnimala,obe pôrody som zvracala pošas tlačenia