Ahojte mamičky, ja viem ze by som este nemala uvažovať tak skoro nad tehotenstvom ale ziaľ prvy krat sa nám s manželom stala nehoda odkedy sme spolu. Milovali sme sa a roztrhla sa nám ochrana 😞 a nevšimli sme si to. Takze manzel to dal do mna 😞
Som mesiac a pol po pôrode s druhým cisárskym rezom. Mala som sekciu 2x.
Chcem sa spytat viem ze stresujem skoro ale ak by som náhodou otehotnela. Je to pre mna riziko? A aké to moze mat následky? Prosím neodsudzuje ma ako človeka pokial ma nepoznáte. 😞 toto sa podľa mna moze stať kazdemu.
Dakujem vam velmi pekne sa rady a dakujem tym ktory neodsudzuju ked sa stane takáto nehoda 😊
Prajem krásny zbytok dňa a dakujem vopred este raz 😊.
@jerrynus to je otázka hlavne na tvojho gynekológa, ja len viem, že po cisárskych sa neodporúča do 3 rokov rodiť..cca...sa mi zdá...
Je vela zien co malo 3 sekcie....len si daj dostatok casu na zahojenie ked uz"planujes" tretie...
Pokial nemas este menstruaciu nemala by si otehotniet...pokial sa bojis,skoc si do lekarne pre tabletku 😉
@zooeynka áno, je veľa žien a vždy je to riziko, ale 1,5 mesiaca po druhej sekcii je veľmi, veľmi skoro... keď si predstavím, že ja som 1,5 mesiaca po sekcii ešte reálne cítila vnútorný steh... Pani neplánuje, pani sa už asi stalo, preto sa aj pýta.... určite by neplánovala takto skoro tretie, obzvlášť, keď si prešla dvomi sekciami.
@cuculiatko88 každej menštruácii predchádza ovulácia....
@zooeynka
Práveže ja teraz neplánujem byt tehotna 😞 chceli sme o rok a pol a nie tak skoro tretie dieťa ( ako nieže by som nemala rada deti) ale tak no... zdravie mame len jedno...
Ja viem som nezodpovedná matka 😞😞 ale fakt to ze nám to prasklo sa fakt predvídať nedalo 😞 a pritom to nebol žiadny divoký sex ale pekne normálne milovanie...
Riziko po cisárskych je vždy, ale zase v reáli je to mizivé percento ruptúry maternice. Ja ťa chcem práveže povzbudiť, že každý nový život je dar. V zahraničí sú viacnásobné sekcie bežnejšie ako u nás, u nás po druhej, tretej navrhujú sterilizáciu, podľa môjho názoru neopodstatnene. Na youtube a instagrame sledujem viaceré bloggerky, vloggerky, ktoré sú po viacerých sekciách, a každá to berie normálne. Napríklad táto mamička má za sebou 6 sekcií:
https://www.youtube.com/user/MyCrazyCountryLife
Takže sa neboj, ešte ani nevieš, či si tehotná, a aj keby, treba myslieť pozitívne. Môj gynekológ sa napríklad odkláňa od slovenského štandardu, a on tvrdí, že kľudne 5 sekcií sa dá zvládnuť.
@jerrynus ešte z toho nemusí byť tehotenstvo, nestresuj.. vyčkaj času a uvidíš, spravíš test a potom sa uvidí. nestresuje dopredu a venuj sa čerstvému bábatku... a gyn si nič nepomyslí .. nie si prvá ani posledná.. nerieši to dopredu.. ako píšem musíš počkať
@jerrynus Ahoj, ja som mala 3 sekcie v priebehu 3 rokov. Jasne, ze kazda dalsia sekcia je riziko, ale lekari hovorili, ze zazili uz aj mamicku, ktora mala 5-6 sekcii. Vsetko zalezi od stastia, niekto ma komplikacii uz pri druhej sekcii, niekto v pohode aj pri 5. A odsudzuju len skodoradostni ludia, alebo tí, ktorí závidia. Aj ja som tým presla, od blbych poznamok po velavravné pohlady známich.. Drzím palce, potom daj vediet, ako si dopadla. 🙂
@piacere nemusí ovulovať a môže mať pravidelnú menš. . sú aj anovulačné cykly .. a pravidelné... ale vzhľadom na krátky odstup od posledného pôrodu, je skôr hormonálne "naštartovaná" a môže otehotenieť aj bez menštruácie ... @cuculiatko88
a dokonca ženy otehotnejú aj počas 600 nedelia...
ved aj po potratoch (v prvých tt tehotenstva) vo väčšine prípadov žena rýchlejšie otehotnie, lebo je hormonálne napudená...
Ja mám za sebou tiež dve sekcie a mne doktor už zakázal mať ďalšie deti mne hneď spravili sterilizáciu vraj by to bolo riziko mať ďalšie dieťa
@jerrynus každopádne je úplne zbytočné sa takto dopredu stresovať, že čo ak... cca 14 dní od styku si skús urobiť tehotenský test. Ak bude negatívny, je 90% šanca, že tehotná nie si... potom by som ho zopakovala ešte za cca 2-3 dni a ak aj ten bude negatívny, nie si tehotná... dovtedy sa netráp, tak či tak to nezmeníš... drž sa.
@jerrynus Napíšem Ti svoj pohľad. Nie si nezodpovedná. Stalo sa niečo, čo ste nepredpokladali a nespravili schválne. Ja mám za sebou 3 sekcie. Po druhej mi neodporúčali tretie dieťa. A nám sa podarilo, keď mala dcérka 13mesiacov. Donosila som malinkú do 37tt a sme obe v poriadku. Takže ani pohľad jedného lekára nemusí byť 100% pravdivý. Nedala by som dopustiť na ani jedno naše dieťa. Ale k Tebe: Stala sa Vám nehoda. Ale nemyslím si, že budeš hneď tehu. Museli by ste sa trafiť presne do plodných dní. 🙂 Dojčíš? Nie je to antikoncepcia, ale znižuje pravdepodobnosť tehu. Musela by tam byť sakra súhra okolností, aby si na prvý šup takto otehotenala. Môj názor. A skús fakt test kúpiť. Nemusíš hneď za gynekologičkou. Tá by tam teraz aj tak ešte nič nevidela. Držím palce. A nesmúť. Nie si prvá a ani posledná, ktorej sa čosi také stalo. Len sekcie sú predsa sekcie. Osobne by som si už 4 dieťa netrúfala kvôli trom, ktoré už mám doma.
Skoda,ze sa skor stresujes kvoli tomu,co na to okolie a rodina...my mame 4 a ked som povedala,ze tuzime po dalsom,vies si predstavit reakcie...ale mna uz vobec nezaujimaju,aj ked by sme chceli mat 6te...a co koho do toho..dieta je dokaz lasky <3 mrzi ma ako dokazeme ocudzovat drukych :( vsetko dobre prajem a pozitivne myslenie.
@katkabublinka To zazeranie pozná veľa žien. A odsudzovanie. ☹ Je to nepríjemné, ale treba na to kašľať. Keď sme čakali tretie, tak tiež sa každý pýtal, či sme to plánovali a či sa nebojím tak skoro a či nám tretie bolo treba..A blaaablaaaaa.. Myslím, že toto je naša vec a nie vec okolia. Starať sa o tie deti, vychovávať ich, dávať im všetko potrebné budeme predsa my, nie okolie. Hold, ľudia sú aj sprostí, ktorí si neodpustia blbé poznámky. Manžel aj rodina mi boli oporou a to robí svoje. Zvládli sme to relatívne v pohode, hoc sme tretie nemali mať podľa lekára vôbec a teraz nám spinká zdravá krásna dcérka v posteli. 🙂
@kristinka86 Ano dojčím ale dávaj jej aj nutrilon lebo jej to nestačí...
Menštruáciu som este nemala... práveže čakám kedy dostanem prvy krat po pôrode...
@jerrynus Tak menštruáciu nemusíš dostať tak skoro. Ja som pri oboch dostala po 4mesiacoch po pôrode, tak teraz tiež čakám, či to bude tak isto, alebo nie. Držím Ti palce!
@kristinka86 mne zas jeden lekar na zaklade istych vysetreni povedal, ze ja budem mat problem s otehotnenim. Ja neviem ake to mal za vysledky, ale problem sme s tym vobec nemali, sa cudujem ako moze mat s tymto niekto problem, ved je to také jednoduche 🙂 No veru, nie kazdy si v dnesnej dobe trufne na 3 a viac detí. My mame 4 a nie je to vobec jednoduche, hlavne financne..
@lea299
Moj manzel povedal ze sa bude tešiť ale v prvom rade ho bude zaujímať názor lekára a moje zdravie. Nechce aby sa mi nieco stalo...
dieťa chceme este mat ale on velmi prihliada nato aby som bola ja v prvom rade zdravá kedže mame uz dve detičky ktore mna ako mamičku potrebuju...
Čiže toto si na ňom veľmi vážim ze je zodpovedný, no tato "nehoda" ho dosť trápi ale nedáva to najavo...
@domak2
Tabletku po ja nemôžem raz ked som bola mladá som si ju dala a prišlo mi velmi ale velmi zle z nej... skončila som na infúziách...
A teraz kojím... a take veci do seba dávať nechcem... niesom bio matka ale viem ze ta tabletka je naozaj svinstvo( pardon za vulgarizmus )
@antonia008 Chvála Bohu, my zatiaľ finančný problém nemáme. Tri deti sme chceli mať stále. Ešte keď sme spolu len chodili, tak sme sa tak o tom rozprávali a vždy sme povedali, že tri detičky chceme. 🙂 Mne tiež dávno povedala gynekologička, že budem mať problém otehotnieť, kvôli maternici. Vraj bola otočená a príliš vzadu. Žiaden problém sme ale nemali.
@jerrynus Zatiaľ nestresujte. Je jasné, že maminku deti potrebujú v prvom rade a aj manžel manželku. Môj sa o mňa tiež bál a chodili sme na vyšetrenia spolu, na kotroly jazvy, atď. Ľahko sa vraví nestresuj, ja viem. Tiež som stresovala a to som bola 13mesiacov po pôrode. Ale ja som mala komplikácie pri druhom tehu. Neviem, ako to bolo u Teba.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
áno, je to riziko. Môže rupnúť steh na maternici.