Najprv otca zavrhla, teraz sa tvári, že sa nič nestalo

mrs_mother
11. feb 2021

Jedná sa o mužovu dcéru z prvého vzťahu. Vzťahy medzi nimi neboli nikdy na 100% mohli za to konflikty medzi muzom a jeho byvalou, ktore dieta samozrejme vnimalo. Voci dietatu sme sa vzdy snazili pekne, dokonca aby byvala u nas castejsie. Lenze neskor s nou zacali problemy, klamstva, vymyslala si na nas veci ktore sa nestali. Neviem preco to robila, nevidim jej do hlavy. Aj u nich doma s nou zacal byt velky problem, novy otcim, ich spolocne dieta, zle spravanie v skole...jej matka priznala ze je z nej nanervy, dokonca z jej strany padali vazne veci, ako pojdes byvat k otcovi, ja si nenecham kvoli tebe znicit manzelstvo....je toho velmi vela. Psychológovia, moj muz sa vsetkeho zúčastňoval, snazili sme sa riesit. Matka to nezvladla, dala ju do psych.liecebne na 2 tyzdne s cim moj muz nesuhlasil, ale jeho suhlas vraj nebolnpotrebny. Od vtedy zacala ku nam chodit len sporadicky, matka uz nedovolila, same obvinovanie mojho muza ze za vsetko moze on. Potom prisla korona, navstevy len velmi malo, aj to ked odisla, vzdy mal muz telefonat ze sme povedali cosi alebo urobili zle ze ma na nu hrozny vplyv...jedneho dna po dlhsej pauze mu zacali chodit sms v mene dcéry, ze sa za neho hanbi, ze uz nie je jej otec, ze ju vymenil za nas, a ze ona ma uz svojho ocinka (otcima) ze prisla na to co jej mama stale o nom tvrdila ze je k**** a same dalsie tvrde rany. Ze ked sa polepsi sa ma ozvat, pritom sme my nic nespravili. Asi pol roka bol utlm a teraz sa ozvala akoby nic ze chce k nam opat chodit. Ja neviem co ideme robit. Ja nemam ochotu a moj muz je na tom asi tak ze jej nema uz co povedat, nue to sa este tvarit ze sa nic nestalo. Co by ste robili

heleninamama
11. feb 2021

Chudák decko! Baby, prečo si začínate s chlapmi, ktoré majú malé deti a nedoriešené vzťahy?

mrs_mother
autor
11. feb 2021

@heleninamama moj muz mal dorieseny vztah, my si zijeme pekne, nemozem za to ze ta zena je zrela na psychiatriu a to iste robi aj svojmu dietatu.

hipuska
11. feb 2021

Veď normálne to hodiť za hlavu. Nepíšes, koľko má rokov. By som povedala, že normálne pubertálne správanie. Keď si si brala chlapa s decom, nerátala si s takýmto dacim? Nechápem, ako môže dospelý chlap-otec, bojovať s 15 ročným deckom.

hipuska
11. feb 2021

Ja pochádzam z relatívne štátnej rodiny a koľko krát som v puberte povedala máme, že ju neznášam?

pribinak
11. feb 2021

Koľko ročne dievča?

Hľadá sa. Otec nová rodinka. Matka nová rodinka. Ona je kdesi medzi a nevie kam sa priradiť.
Treba dať tomu šancu, pracovať na vzťahu. Bývalú mam zelku a jej správy ignorovať.
Je to jeho dcéra, rodičom musí byt za každých okolnosti, aj keď je to určite veľmi náročné

mrs_mother
autor
11. feb 2021

Toto nie je vobec o mne, nechápem ze sa hned navazate do mna. My s nou nebojujeme, na nu je tlacene len z matkynej strany. On vzdy chcel byt rodicom ale stale je len za idiota

hipuska
11. feb 2021

@mrs_mother keď si si s ním začala byť, začalo to byť aj o tebe. A nikto sa tu do teba nenavaza. Chcela si radu, máš ju mať. Pýtaš sa, čo máte robiť vy. Ako máme my alebo ty ovplyvniť matkine správanue?

apolka77
11. feb 2021

@mrs_mother otec nech s ňou hodí reč hlavne sa netvarit že nič sa nestalo, treba rozprávať a na rovinu jej povedať ako jej správy pôsobili a ranili a že v budúcnosti nemieni nič také tolerovať....po vyloženi kariet na stole by som začala odznovu budovat vztah...
Treba veľa komunikovat.
.kolko má rokov dcéra MM?

lenkakravcova
11. feb 2021

@mrs_mother Tie sms písala isto ona? Co to písala jej matka?

kristina2015
11. feb 2021

@mrs_mother Tvoja veta bola ja neviem čo ideme robiť . V prvom rade ty nerob nič si pre ňu úplne cudzia osoba . Otec nie je voda .

h2
11. feb 2021

@mrs_mother Nech príde na celý víkend a úprimne sa porozpráva s otcom. Ty sa stiahni, nechaj ich, nech si to vyriešia bez Teba, daj im priestor.

mrs_mother
autor
11. feb 2021

Pozname sa uz 8 rokov, takze cudzia urcite nie som a davno nema pocit ze ja som niekto kto jej zobral otca. Zrejme tie sms pisala ona ked teraz to priznava a sama napisala ze je to divne po tom co sa stalo ale chce prist.

h2
11. feb 2021

@mrs_mother Nemusí mať pocit, že si jej zobrala otca, napriek tomu môže mať pocit, že nikam nepatrí. ☹️

mrs_mother
autor
11. feb 2021

Moj muz je uz z toho znechutený, taketo natahovanie trva uz vyse roka. To nie je toto jednorazova zalezitost. Urobil pre nu vela dobrych veci a stale je ten najhorsi. Proste jeho ex ho nenavidi a prenasa to uz niekolko rokov na dceru. Aky moze mat potom ona o nom obraz?

kristina2015
11. feb 2021

@mrs_mother Ty sa poznáš 8 rokov s jej otcom ,ale pre ňu cudzia si, ak ju zavrhne nech ,v tom prípade ozaj otcom nebol a dajte tomu dievčaťu svätý pokoj. Môj názor .

tykat
11. feb 2021

Je to decko, to ci ty "mas ochotu" si strc niekam za klobuk a nechaj otca nech si najde k dcere cestu sam... vobec sa neangazuj, nemiesaj sa ...idealne keby si pri tom ani nebola... chuda dievca :(

loginexistuje
11. feb 2021

no ako v prvom rade je to skor medzi otcom a dcerou a nie tebou ona sa ozvala chce k otcovi ist (mozno ju aj mrzi co mu povedala, napisala ... ale tak to je pomerne bezne ze pubertalne deti vykricia rodicom kadeco).
Normalny milujuci rodic by jej odpovedal ze samozrejme ze moze prist ze je jeho dcera a miluje ju a odpusta co napisala a ze si vazi ze urobila prvy krok, aj ked je len dieta.
Ty mozes podporit muza v tom aby bol dobrym otcom (neprestal nim byt rozvodom) a nepisat take veci ci mas nemas ochotu .... teba sa to netyka.

Kazda z nas je dcerou a skus si predstavit akeho otca by si chcela ty pre seba alebo svoje dieta .... a ludia a hlavne deti v puberte a este za takychto okolnosti robia chyby a hovoria hocico ... ale rodicia ich lubia ... resp. mali by .... a nova teta by nemala rozhodovat o tom ci sa dcera stretne s otcom ....

loginexistuje
11. feb 2021

a ak si muz mysli ze on jej bude este vycitat a riesit a nevie ci ma na nu naladu ... tak potom nech radsej sa nestretava s nou ... nech jej len napise ze sa nechce stretnut a posiela len vyzivne a nekazi jej zivot

sasa1310
11. feb 2021

@mrs_mother bože, veď to je ešte stále dieťa. A tvoj muž je otec, ktorý sa má starať a nie sa tváriť urazene. To dieťa nemá domov. Tvoj muž si našiel novú rodinu, jej matka má novu rodinu a ona je niekde vo vzduchoprázdne. Si predstav v tej istej situácii tvoje dieťa. Budete rozvedení, dieťa bude mať psychické problémy a tvoj muž povie vášmu dieťaťu, že nemá už čo s ním povedať. v 15tich.

sasa1310
11. feb 2021

@mrs_mother obraz by si dcéra spravila o ňom raz dva, keby s ním žila a trávila viac času. V 15tich nepotrebuje reči od matky. Také dieťa si názor vie urobiť už samé. Len stačí mať príležitosť na to, čo toto dieťa evidentne nemá.

0silvia0
11. feb 2021

@mrs_mother uz si napisala, o aky vek dievcata ide?

panelacikova
11. feb 2021

@mrs_mother ja sa čudujem, že teba to trápi. máš svoj život, svoju rodinu, svoje dieťa... a muž nech si rieši svoju ex a svoju dcéru z predchádzajúceho vzťahu sám. to je jedna vec. a druhá vec je, že ja osobne by som napríklad veľmi rada počula (čítala) aj názor ex na túto danú vec. ja osobne mám nepríjemnú skúsenosť s ex v zmysle, že je šialene nezodpovedný a dcéra (momentálne 11) k nemu ani nechce chodiť. a on všade vytrubuje, ako ju ja štvem proti nemu, ako ju nechcem púšťať, ako mu bránim v styku a neviem čo.... no chuj. takže ja osobne by som rada poznala aj názor druhej strany. nie je všetko zlato, čo sa blyští.

andreatytler
12. feb 2021

@mrs_mother Prosim ta dohovor muzovi aby robil vsetko pre to aby s dcerou nadviazal vztah. Ak nemas rozvedenych rodicov, co na seba casto nadavaju, nepochopis co sa deje v hlave muzovej dcery.
Ona chuda nema nikoho. Nikde sa neciti ako doma. Robi zle aby svojich rodicov otestovala. Boji ze ju nechcu a ze ked urobi nieco vazne zle, poslu ju prec, preto robi zle, lebo si potrebuje otestovat ci to je pravda. Presne takto sa spravaju adoptovane deti. Pochybuju o tom ze si ich adoptivny rodicia nechaju (lebo uz boli raz odlozeni) a tak skusaju robit zle. Iba vtedy ak ich adoptivny rodicia uistia znovu a znovu ze nech urobia cokolvek, nikdy sa ich nevzdaju, zacnu im verit. Takze aj keby ona este dalsich 10x tvojho muza zavrhla, nech sa tvoj muz 10x snazi s nou byt v kontakte a sucastou jej zivota.
Rada by som pocula aky ma nazor na toto vsetko tvoj muz... lebo tvoj nazor je prifarbeny... ty nedokazes chapat veci tak ako tvoj muz lebo to nie je tvoja dcera.

konikkon
12. feb 2021

@mrs_mother že za jej správanie môže z veľkej miery nezvladnuta výchova zo strany tvojho chlapa a jej matky. Ona je len výsledkom ich dvoch. Pokiaľ nie je plnoleta, tvoj chlap je za nu zodpovedný a má sa zaujímať, starať a riešiť. To, že si ty proti je irelevantné, ona je jeho dcéra, on ma zodpovednosť. Problematický pubrrtiak povie rodičovi aj horšie veci, no rodič sa musí starať.

teleskop
12. feb 2021

KOLKO MA ROKOV? To ovplyvnuje vsetko

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre