Nadmerné ochlpenie a pôrod

sisa_89
17. sep 2015

Ahojte chcem sa spýtať čakám prvé babetko a trpim nadmernym ochlpenim, zaujimalo by ma ako to prebieha v porodnici, budem mať tam čas sa oholit pocas sprchy? Depilujem si ak brucho, stehna a neviem ako to funguje v porodnici, dakujem za odpovede

briketa
17. sep 2015

@sisa_89 casu bude dost, len starosti budu uplne ine 😉

dominika6
17. sep 2015

@sisa_89
no ked budeš na vzdychačke,neviem či budeš mať čas,energiu a silu zohnúť sa úplne dole a komplet sa holiť...depilácia vydrží cca 4týždne,zabezpeč si to pár dní do termínu..tam ,,dolu,,je to ťažšie

pribinak
17. sep 2015

Cas bude, aké ci budes mat energiu a silu na takéto procedúry? No neviem
Však sa skrášli týžden pred termínom, inak na určite miesta cez bruško uz ani neuvidis ;))))

miku1
17. sep 2015

@sisa_89 Tak ako píšu baby hore - čas by aj bol....ale či by som chcela vo chvíľach bolesti držať v ruke žiletku a holiť si intímne miesta - asi by nastal krvavý masaker :(

dionyzka
17. sep 2015

@sisa_89 v porodnici na to nie je miesto, nemusis mat sprchu len pre seba. Ver, ze budes mat ine starosti ako nejake holenie. Skus tyzden pred porodom a v porodnici sa venuj len kontrakciam, babatku a sebe, aby sa vsetko podarilo a bol to pre Teba krasny zazitok. Ja neviem, i ta depilacii ku koncu tehotenstva sa Ti moze zdat dost bolestiva, vtedy je vsetko akesi ine.

devicka
17. sep 2015

pred pôrodm sa ohoľ a potom znova až doma 🙂

applede
17. sep 2015

@sisa_89 nooo..situacia moze nastat akakolvek 🙂 ....porod sa moze spustit hned, a nebudes mat cas ani rozmyslat nad niecim podobnym ako su esteticke upravy 🙂 ..alebo nastane situacia...ako napr u mna, ked mi odtiekla plodova voda, doma, isla som sa osprchovat, snaha bola aj o upravu zdola 🙂 zbalila nejake veci a isla si pre mimi ...... uz ked pride...na vec 🙂 tak ti ale bude uplne jedno, cele holenie aj vsetko okolo, sestricka ak bude treba ti to aj tak spravi hned...len klud,a uzivaj si tehotenstvo 🙂

cinkatko
17. sep 2015

A proc se neoholis ted? Ja jsem to zvladala sama cele tehu, neboj neublizis si pokud si das pozor a nebo popros partnera. Radsi se ohol predem. Ja bych se moc stydela, kdyby me holila cizi zenska ( z jejiho pohledu to taky nemuze byt skvela podivana) . Zijeme v 21. stoleti a ne v minulosti, kdy to nebyla ostuda.. Jako neuraz se za mou uprimnost, jen jsem to psala na rovinu 🙂

luckamorka
17. sep 2015

na mna prisiel porod necakane skor, tak som si pribalila ziletku a na vzdycharni v sprche som sa oholila.. postojacky, naslepo, len hmatom, tam dolu si uz cez brucho aj tak nedovidis a pomaly ani poriadne nedociahnes.. netusila som ako to vyzera, ci to je dokladne, ci som sa nedorezala.. bolo mi to jedno, ale dobrodruzny zazitok mam doteraz 🙂 teraz uz mam do terminu len par dni a tak sa snazim to ako-tak udrziavat a radsej moc nezarast, nech to potom uz nemusim riesit, nemusi byt prilezitost.. keby som pri prvom porode mala kontrakcie tak to asi nezvladnem, ale tie prisli az neskor

viera27
18. sep 2015

Udrziavaj sa az do porodu. A kup si vodeodolny epilator aj s holiacou hlavicou a mas po probleme http://www.datart.cz/Epilator-BRAUN-SE-7569-Sil.... Rychle, ciste a skoro bezpracne holenie bez rizika poranenia.

stepanka274
18. sep 2015

Ja ked som rodila ešte pred 8 rokmi tak ma oholili v pôrodnici

sardinka333
18. sep 2015

@viera27 dobre piše - priebezne sa udržiavaj..ked pridu bolesti tak čo tam budeš ako ,,dole čachrovať,,? Cez brucho toho vela neuvidíš a nebudeš tam mat ten domaci komfort...v sprche si to pomaly ani neviem predstaviť ako sa na ,,stojaka,, holiť ja som si potrebovala sadnut, mat zrkadielko a vidieť čo robim. V porodnici som bola len rada ze toto riešiť nemusím... 🙂 MOja rada - nachystaj sa doma a do porodu sa ,,len,, pravidelne každý druhý den udržuj. Ušetríš si kopu roboty.

helenanovakova
23. sep 2015

mne robili akútnu sekciu, do pôrodnice ma doniesla v žalostnom stave rýchla, o úprave som ani nerozmýšľala, vlastne som vôbec rozmýšľala. sestrička ma oholila. bolo to trápne, ale kašlať na to. ved sa už v živote nestretneme 🙂

intrograla
23. sep 2015

To su veci nad ktorymi clovek rozmysla dopredu a citi sa trapne. Potom ked to nan pride, taketo veci vobec neriesi 🙂 Aspon u mna to tak bolo.

luta13
25. sep 2015

@sisa_89 ako pozeram si v 9.tt.., takze mas cas rozmyslat nad holenim...no ako pisu Baby, priebezne si udrziavaj svoje chlpky, potom budes musiet na konci tehu pouzivat zrkadlo, aby si si tam videla...ja to robim tak...no pri prvom porode ( SC ) ma holila na vzdycharni sestricka, ale hnusne bezcitne, ako keby sliepku sklbala od peria...bolo to velmi neprijemne a blbo som sa citila...teraz rodim v Nemecku, povedali mi, ze ja sa holit nemam, ze ak by nakoniec bola neplanovana SC, tak si ma oni oholia podla potreby...pretoze ak by som si spravila male ranky, moze vzniknut infekcia... 😕

monipodobova
2. jan 2016

Pred pôrodom ťa oholia v nemocnici.

jana_eyre
2. jan 2016

mna v oboch pripadoch oholili v porodnici - pri prvom som aj bola udrziavana, ale sestricka co ma v tu noc prijala to urobila akosi automaticky - ani na mna nepozrela, nieco vravela doktorovi a ako som bola na koze, tak smyk a za sekundu som bola oholena..
druhy krat som bola hospitalizovana pred porodom, nemala som sa ako zohnut, prenasala som uz viac ako tyzden, brucho som mala obrovske /dcera bola obrovska/ tak som sa oholit nezvladala.. pred porodom ma oholila starsia sestra, samozrejme sa to nezaobislo bez poznamky, preco ma neoholil manzel - ze deti sa nemaju len robit.. ked som sa jej opytala, ci ju to strasne obtazuje a ci aj ju holil manzel, ked isla rodit stichla a potom bola zrazu velmi mila..

sophieeee
2. jan 2016

Sorry zienky ale ja by som asi neprezila keby ma mala holit nejaka ina osoba.. priatel ma tiez raz holil v tehu a citila som sa strasne trapne..ale chapem ze ked sa neda inak tak sa to da prezit ale ja neviem no 😐

sophieeee
2. jan 2016

No a u mna to bolo tak ze ked mi rupla voda tak som isla este predtym do sprchy a oholila som sa..aj ked som sa preventivne uz tyzden predtym udrziavala 😀

maminecka2
2. jan 2016

Ahoj, ak sa nebude diat nic mimoriadne posledny mesiac budes chodit kazdy tyzden do poradne, predtym asi vzdy urobis udrzbu a ked to na teba medzitym pride nebude to za tych par dni az taka katastrofa. No a ked by si prenasala tak je poradna este castejsie. Ja si teda tiez neviem predstavit priamo pri porode este saskovat so ziletkou (aj ked som mala zbalenu keby bola nejaka reklamacia zo strany personalu).
A teda pri druhom porode som nestihla ani len sprchu a cipky, ani som nezliezla zo stola.
A ak by Ta prijali a vyvolavali porod tak den predtym sa musis oholit, sestra to potom este kontroluje.
Inak ja ked som sla necakane akutne na hospitalizaciu a nebola moja "udrzba" tip-top tak som sa pri vysetreni citila dost trapne, samozrejme ze pri porode to clovek az tak neriesi, ale byt pripravena dopredu je urcite lepsie.

jana_eyre
2. jan 2016

@sophieeee neviem ja to beriem ako nieco co k tomu proste patri, pri porode mi vidno tak daleko, ze mi parsekundove oholenie nepride tak strasne trapne..

sophieeee
2. jan 2016

@jana_eyre ako chapem ze ked sa inak neda tak to clovek prijme a tu ani nejde o to ze vam niekto vidi rozkrok ved v tehu su pravidelne kontroly krcku tak sa zena uz vytrenuje.. to asi len moja psychicka zalezitost.. ze nieco co kazda zena robi v beznom zivote sama tak spravi zrazu niekto iny

jana_eyre
2. jan 2016

@sophieeee tak bezne by som asi na to nepristupila ani ja.. Prvy krat ma to prekvapilo, druhy krat som bola rada, lebo ked som to skusala doma, akurat som sa zadychala a porezala 😀

ukulela
2. jan 2016

tak ja som sa nejako ako tak obriadila doma par dni pred. (to som sa uz mesiac pred snazila udrziavat ako sa dalo aspon raz za tyzden) sestricka len skonstatovala, ze oholena a tak staci.
co ma ale davnejsie zaskocilo, ked mirobili laparo operaciu na vajecniku. tak som sa pred terminom obriadila a nechal ozaj asi 3 centimetre stvorcove len take kratke, aby som nebola uplne naholo ako 11 rocna pubescentka, a sestricka mi to erarnou astrou ziletkou a nasucho zdrhla dole, ze pan primar si tak zela ... tak aby sa nedosral, pan primar, ja ked sa dole ziletkou, tak sa mi zapalia aj tie chlpy, co nemam :(

99zuzula
2. jan 2016

@ukulela poznam to,tiez mi jezibaba na sale pred porodom povedala posmesne pre koho som nechala ten nevyholeny pasik. Tak som jej povedala ze to je muzova zahradka, nech mu to necha tak. Tiez to bolo par cm stvorcovych a ostrihane na 3mm. Tak povedala ze: ok! Dame teda aspon klystyr! A ja ze super, aj 2x, nesetrite ma! 😃

petraela
7. jan 2016

No ja som holenie za asistencie partnera absolvovala pred týždňom, bolo to vtipné. 🙂 Sama to proste so žiletkou nedám. Nevidím a nedočiahnem. Trvalo to dvakrát tak dlho a už ma boleli nohy, ako som stála vo vani, ale on sa chudák bál aby ma neporezal, tak to šlo pomaly. Na šťastie to rastie dáko pomaly a budem sa to snažiť udržiavať, nech už so mnou nemajú starosti a nemusí ma tam niekto "driapať" :D

katuliena82
28. jan 2016

Ja to udrziavam priebezne, raz za par dni. Uz len postojacky, so zrkadielkom a jednou nohou vylozenou na vani. Aj keby som sla 5 dni po holeni rychlo do nemocky, nestihne to zarast a stale je to upravene. A neznesiem, aby ma holil manzel. Chcem sa citit ako zena, nemusi vidiet a vediet vsetko....ale viem ze su aj baby, ktore v teho holil ich partner

domisha13
6. apr 2019

@sisa_89 ja mám to isté, ešte nie som tehotná ale mám traumu z toho že som nadmerné ochlpena ... Neviem si to predstaviť ani plavky si nemôžem obliecť nie to ešte rodiť pred niekým ...vy ste ako nakoniec dopadli s tým?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre