Musí mi pred pôrodom odtiecť plodová voda a aj zátka?

7. apr 2023

Ahojte, pred porodom musi odtiect zatka/plodova voda, pripadne oboje? Napiste mi vase skusenosti prosim.
Som 39+4tt a necitim sa vobec na porod a uz mi to lezie tak celkom krkom. 😔

rk123
7. apr 2023

nemusi, moze ti porod zacat “iba” kontrakciami

adka3321
7. apr 2023

ja som rodila 6 tyzdnov dozadu, zatka neodtiekla, ani plodova voda, brucho som nemala klesnute... az raz v noci som sa zobudila, ze sa neviem v posteli ulozit, bolel ma chrbat a za chvilu zacali kontrakcie...

vkatush
7. apr 2023

Mne 22.12., niekoľko hodín pred začiatkom, povedal doktor na poradni, že na pôrod to nevyzerá ešte, zrejme budem prenášať.
Ani ja som sa vôbec necítila na pôrod a plánovala som si užiť sviatky a že po sviatkoch porodím, mala som naplánované ráno piecť koláče, urobiť si posledné tehu umelecké fotky.
23.12. mi nad ránom odtiekla plodová, bez kontrakcií však. A 24.12. prišiel malý na svet
Ani sviatky, ani koláče, ani fotky, ale ani predpoveď pána doktora 😂

majulino
7. apr 2023

3x sa mi.zacal pôrod hnačkami a kontrakciami.
Pri prvom mi voda praskla v nemocnici keď mi robili usg pred prijatím. Pri druhom mi vodu praskli. Pri treťom mi odtiekla sama ale ani netuším kedy. Ale muselo to byť doma, keď som bola na wc

autor
7. apr 2023

@adka3321 detto, brucho si nemyslim ze mam niekde dole lebo celkovo nie je obrovske ale take akurat. Lre okolie je tvar brucha asi ukazovatel lebo vravia mi ze este neni dole brucho-maly sa nepyta na svet. 🤦 Tento vecer uz mam nejake bolesti brucha a podla klbov a kosti sa neviem riadit lebo to som od detstva zvyknuta na obrovske bolesti kedze s tym mam tazkosti. :(

jablkovastrudla
7. apr 2023

U mna sa nezmenilo vobec nic, ani brucho mi nekleslo. Iba som sa rano zobudila ked mi praskla voda a do par hodin bol maly na svete.

denden77
7. apr 2023

39+0, rupla voda tyzden pred terminom 🤷‍♀️😊

christin3
8. apr 2023

Mne voda neodtiekla, museli ju prepichovat ked som zacala rodit. Ale zatka ano

simonkazga
8. apr 2023

@vkatush 😄😄 takmer identický príbeh. 21.12. Poradňa, na pôrod to nevyzerá, budete určite prenášať. 24.12. Ráno nabehli kontrakcie (ktoré som ale ja necítila) a malá prišla na svet 19:45.

pupavka345
8. apr 2023

Pôrod zacal kontrakciami 1 den pred.. Plus odisla hlienova zátka. Plodovu vodu musili pri porode spustit/pretrhnut pôrodne blany.. Všetko toto ku koncu 42 tt. A to 2 dni predtym vsetko uzatvorene, nevyzerajuce na pôrod. Aj som si kvoli tomu poplakala, ze preco ked je uz čas.. A nakoniec v noci sa uvolnila zátka.

kris_tin257
8. apr 2023

Ani pri jednom pôrode som nezaznamenala žeby odišla zátka a plodová voda mi odišla až na pôrodnej sále, prvýkrát po epiduralke druhýkrát mi ju prepichli. Oba pôrody začali nočnými kontrakciami

zuzi0911
8. apr 2023

Nemusí...zatka mi neodišla ani raz,ani voda ...
Vždy porody síce vyvolavane,ale začali bolesťami..

maryetta
8. apr 2023

Mala som 3 porody.
Pri prvom mi v den terminu praskla doma.
Pri druhej mi odtiekla na sale 20min pred narodenim.
A pri tretom mi prepichovali.

ivangeline
8. apr 2023

Zatka mi vzdy... Plodovu vodu rpepichnu,ked sa zacnes otvarat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre