Ako to je u nas v nemocniciach? Viem, ze prvu dobu porodnu niektore nemocnice nechaju na nu ale co tie dalsie dve? Ak by som nechcela ist na chrbat, mozu ma nejako donutit? Alebo co by sa dialo? Je nejaka nemocnica u nas, kde by som vedela porodit co najprirodzenejsie?
Vdaka
@klip0 tym som myslela aj polosed🙂 najlepsie zapadne slovensko. Dakujem
Donútiť ťa nedonútia, ale väčšina pôrodníc má "svoje praktiky" ktorými ta presvedčia. V Trenčíne dovolia vybrať polohu, ale to asi nie je západné Slovensko
Ja som čítala že väčšina lekárov v TT nechá ženu vybrať si polohu 😊
V Skalici je porodna stolicka a tiez polohovacie to kreslo 😉 uplne to bolo pohodlne na tom kresle
no neviem, nebola som sice vo vela porodniciach, ale vsade som videla to kreslo polohovacie, hadam je to uz standard... a mna napr. ani kedysi v super porodnici v BS nenechali robit si co -chcem, ziadne pochodovanie ani vstavanie, odlezala som v tom polosede hadam aj 6-7 hodin a tam sa ani velmi nedalo inak v tom kresle a ani si neviem predstavit co take ine by som mala robit :D Predtym tam bolo kadeco od fitlop, sprchy, pochodovat som mohla atd..
...a co by sa dialo? no neviem ci budes uz v tom stadiu nejak bojovat a riesit toto, ale mozno ta nechaju robit si co chces.
Ono najlepsie by bolo keby si sa rovno v konkretnej porodnici opytala.. ja som takto do BS isla na "obzriem si" :D
Donútiť tá myslím nedonutia, ale môžu sa ti pomstiť napríklad zlým sitim, bez umrtvenia a ďalej ani nechcem uvažovať, čo bežne tu čítať ...lekárske ego býva niekedy sviňa. Takže si dobre vyber, kde porodis.
Úprimne povedané, sama si neviem predstaviť rodiť v inej polohe, než si telo zaziada
dakujem za odpovede...smutne ako to u nas vyzera, vobec neviem, kde budem rodit..
V Trenčíne tento rok som rodila na boku, nie na chrbte 🙂 dokonca mi to sama navrhla pôrodná asistentka. Ale určite záleží od konkrétnych osôb, na ktoré zrovna natrafis.
Nechod na Kramare, tam som pocula, ze musia vsetky lezat.Ja som rodila u Kocha, ale tam je to drahe. Bola som v polosede a vyhovovalo mi to. Mala isla von lahko, no ja som pouzivala aj Aniball, co mi vyrazne pomohlo.
@thoughtfulweirdo nad trencinom rozmyslam, citala som tu vela pozitiv. sprav.
Ale zaroven aj o zlych nemocniciach som tu citala dobre spravy a pritom kopec aj hroznych :D tak neviem, ci je jedno aka nemocnica, ale zalezi na aky kolektiv narazim...
popripade viete odporucit konkretne osoby?
dakujem 🙂
@bluka2 to moj muz bol na nich hrozny, mala som tri kozmeticke stehy vonku po malej trhlinke a on tam stal s komentarom “ no pekne sa ideme pozerat, az mi to nezmrvia “ 😂 a naozaj stal za chrbtom porodnicky. Inak tam akoze bola dobra nalada, ale tak je fakt, ze on to pouziva pre svoju radost 😂
mozes skusit koch, tam ta nechaju rodit hociako, len nie teda na zemi, musis byt na tej polohovatelnej posteli 😀
Ja som v TN rodila sama som chcela v polosede a v druhej fáze ma chceli dať na bok.No ja som sama odmietla
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak väčšinou niesi na chrbte že ležíš ale majú polohovacie kreslo a si v polosede. Ale niekde si vieš aj vybrať polohu, len skús asi napísať v akej časti Slovenska potrebuješ