Ahojte, dnes som bola na pásoch aj v poradni , som 40+1 tt a dieťatko má vraj už vyše 4000g (tehotenskú cukrovku nemám) všetko je vraj vďaka Bohu v poriadku, len že mi hrozí cisársky rez (krčok je ešte vysoko) mal to niekto podobne a išiel naozaj cisárskym alebo nie?
A ak niekto mal cisársky rez , dalo sa to zvládnuť?
Ďakujem vopred za vaše odpovede ☺️
Mojmu synovi odhadovali v 40tyzdni 3900, rodila som prirodzene a mal nakoniec 4600g/54cm. A cisarsky vobec nezvazovali.
@123nikolaa123 a ako sa to dá dobrovoľne? Spýtali sa najprv či ako? A tie bolesti sa dali zvládnuť v nemocnici v pohode s bábätkom? Lebo niektoré ženy píšu že to je strašné , že ani postaviť sa nemôžu, ani nič tak neviem . Prvý pôrod som mala prirodzený tak neviem o cisárskom v podstate nič . 🥺
@jajamalka a v ktorom týždni si nakoniec rodila? A išlo to úplne normálne prirodzenou cestou, alebo si mala nejaký komplikovanejší a dlhší pôrod? 🥺
4dni som este prenasala. A porod isiel tak rychlo, ze mi ani epiduralku nestihli pichnut.🙂
Tak je to neuveriteľne bolestivé, až zamdlievaš, keď sa ideš prvýkrát postaviť z postele až zamdlievaš, všetko ale prebolí a každá sa z tej postele nakoniec postavila🙂
@jajamalka a to ti vyvolavali pôrod alebo ? 🙂
2xcisarsky dobrovolny a nikdy inak by som nesla
@123nikolaa123 ach kiežby som to už mala za sebou , mám z toho strach 🥺
Autorka nepanikár! Hlavne sa nenechaj vystrašiť. Žiadne zamdlievanie sa nekoná, ak nemáš nízky prah bolesti. Mám tri detičky, 2 som rodila sekciou a dalo sa úplne v pohode zvládnuť. Nevedela som sa dočkať kedy ma konečne "postavia na nohy" čiže mi dovolia vstať. Fungovala som úplne normálne, prechádzala som sa s bábom, kojila....
Nie, prisiel spontanne🙂
Ja som mala sc a prve tri dni som ani netusila ze mam ranu na bruchu, nebolelo ma absolutne nic, vstala som bez zavahania, sama som si sla pre dieta hned po prvej sprche, prve bolesti prisli na treti den, aj to len pri nespravnom pohybe a nic katastrofalne. Pre istotu si nacvic vstavanie z postele cez bok. 🍀
Inak ako cisarskym by som rodit ani(dobrovolne)nesla. Cista praca, ziadne siahodlhe kontrakcie a trapenie sa. Prides na termin, urobia co maju, 2-3 dni potom su nic moc, ale da sa zvladnut, 4 den ma pustili domov.
@zooeynka
@anavixy
@simonkazga
Ďakujem vám za vaše odpovede. A cisársky vám kvôli čomu robili, tiež kvôli veľkosti bábätka? A keď ste išli do sprchy alebo na toaletu tak normálne sa to dá zvládnuť?
Mne pre nepostupujuci porod. Praveze podla mna este lepsie ako po vaginalnom, nic ta nestipe neboli 🙃 mna ked prisli pozriet na druhy den som sedela na posteli v tureckom sede, ale zas musim povedat ze videla som tak sediet aj zenu na druhy den po vaginalnom porode 🙊 je to velmi individualne, ja som sa sekcie velmi bala, pretoze pracujem v pôrodnici a bola som presvedcena ze to je nieco preukrutne, no ako som pisala, za mna uplna pohoda 🤷🏻♀️ Teraz mam chripku a keby si mozem vybrat tak radsej tu sekciu 😵😃 mysli pozitivne, hlavne ze budes mat za tym a zdrave babatko vonku z bruska, je jedno akym sposobom 🤗
Prvá sekcia bola akútna pre nepostupujúci pôrod. Druhé som porodila spontáne (hojenie čistá katastrofa, mesiace som si nevedela sadnúť a to som mala len pár stehov. o manželsom živote ani nehovoriac, rok po pôrode masaker). Čiže keď som otehotnela s tretím bábom, od začiatku som vedela, že chcem sekciu. Syn bol veľký presne 4000g, narodil sa 39+0. Pôrod sa rozbehol spontánne tak ma hneď brali ma sál. Vôbec neľutujem. Opäť bezproblémové hojenie, bez liekov proti bolesti. Kým sa ku mne dostala sanitárka, že sa ideme osprchovať už som sedela na kraji postele.
Detto pre nepostupujuci porod. A druhu sekciu som si uz zvolila sama, pre mna to bolo neporovnatelne pohodlnejsie ako rodit prirodzene.
Mne vyvolavali prveho a kedze sa nechcel nechat, tak cisarsky. Druhykrat sa ma pytali a dala som, ze radsej rezat, prvy mal velku hlavu, tak som netuzila byt zasita az po zadok. Je to neprijemne, ja som velmi citliva na bolest, tak tie prve dni su tazke, musis vstavat opatrne a podla navodu, bojis sa aj zasmiat ci kychnut... 🤣 Moze ta aj zavinovanie maternice boliet viac, vraj pri druhom boli viac. A nebud hrdinka a pytaj si na bolest lieky kludne. Ja som sa pri druhom pred porodom bala, lebo som vedela, co ma caka, ale zvladala som to paradoxne potom lepsie, maly sa pekne prisal, celkovo uz som vedela, ake to bude, tak som bola ovela pokojnejsia na druhy den. Hlavne, aby sa porod spustil, potom sa uvidi, z tych 4000 si nic nerob, mne pisali 3900 2 tyzdne pred porodom a 3780 mal, 49 cm. Cisarsky nie je koniec sveta, mozes aj po nom mat dietatko stale prirodzene.
Ja nemám napríklad nízky prah bolesti, ale bolole to fakt strašne, moja spolubývajúca bola tiež po cisárskkom a ona sa postavila ako srnka a že je stipe jazva prosím pekne! Ja som nad nejakou jazvou neuvažovala, bolelo má brucho od prs po panvu akoby som mala dokopane celé brucho, celkovo som mala zlu rekonvalescenciu (mesiac po pôrode som zasa skončila v nemocnici, pre Silne bolesti a zápal) aj tak by som si druhé zvolila rovnako a to z jediného dôvodu, veľmi som sa bála, že dieťa sa pridusí pri pôrode a ostane postihnuté…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja, cisarsky dobrovolne, vsetko sa zvladne o tri dni si doma aj s babatkom, po tyzdni je po bolestiach