Môžem si vybrať ako budem rodiť?

angelika64
3. máj 2017

Zdravím 😊 Chcem sa spýtať, na Slovensku sa dá vybrať či chcem cisársky pôrod alebo normálne rodiť ?

evittam
3. máj 2017

@angelika64 Všade. Pokial nemas vážnu indikaciu na CR...

bergsta
3. máj 2017

@evittam Moze sa rodicka bez indikacie rozhodnut, ze chce rodit sekciou? Teda oficialne, nie "dohodou". Myslim, ze sa vychadza z predpokladu "normalneho" porodu, cisarsky rez len v opravnenych pripadoch. Cize svojvolne sa, podla mna, vybrat sekcia z moznosti neda.

evittam
4. máj 2017

@bergsta Ja som to brala z tej strany,ze chce rodit prirodzene. 😉 A jasne som napísala-ak nemá vážnu indikaciu na sekciu...
Cize je jasne, že svojvoľne si sekciu nemôžeš vybrat len tak. Ale vsetko sa v dnesnej dobe da.😉

angelika64
autor
4. máj 2017

Ja som si práveže chcela svojvoľne vybrať sekciu, preto som sa na to pýtala vás 😊

evittam
4. máj 2017

@angelika64 Aha. Tak nie - "svojvoľne" v štýle, že pri pôrode povieš lekárovi - "ideme sekciou" - to sa nedá.....

natalienka12
4. máj 2017

@evittam ona sa pytala ci si moze vybrat cisarsky alebo normalny co samozrejme nemoze. Keby si aspon citat vedela a netrepala.

sam2
4. máj 2017

@natalienka12 jezis, tak si zle precitala uvodny prispevok. Potom sa opravila...ty si asi neomylna, ze? Nerozumiem tvojej agresivnej a panovacnej verzii... mas potrebu si nieco kompenzovat?

angelika64
autor
4. máj 2017

Ani keď mám problémy zo srdcom nemôžem sekciou ?

sam2
4. máj 2017

@angelika64 pytaj sa svojho gynekologa... on ti moze dat papier... 😊

natalienka12
4. máj 2017

@sam2 nezastavaj si ju ona sa do kazdeho v inych temach navaza vies? Preto som jej dala pocitit ake to je.

17alexis
4. máj 2017

@angelika64 možno by som sa opýtala dr, či sa dá vybaviť papier, ak máš napr. nejaký panický strach alebo čo. Ja teraz zvažujem tehotenstvo a presne toto mi tiež beží hlavou, ja mám práve ten panický strach a neviem sa vtedy ovládať, no uvažujem aj nad možnosťou epidurálu. Tomu som aj naklonená viac ako sekcii, mňa by zas v tomto smere zaujímalo, či sa dá rodiť v inej polohe ako na chrbte s nohami hore, trebárs v sede alebo tak "prirodzenejšie".

nicollette332
4. máj 2017

U niektorych lekarov sa to da ale tak najlepsie je ak sa cisarskemu vyhnes pokial ta do toho netlaci zdravotny stav. Ja sa chystam rodit normalne a vobec ma nenapadlo,ze by som si to chcela cisarskym nejak ulhcovat, leb to pre babatko nie je take dobre ako normalny porod, teda hlavne to znecitlivenie

angelika64
autor
4. máj 2017

Možnosť epidurálky to je akože že ta " znecitlivia " tam dolu ? Či ako to mám chápať ?

sam2
4. máj 2017

@natalienka12 ach, to je take dospele ... dufam, ze uz mas lepsi pocit na dusi...

sindas
4. máj 2017

@angelika64 ale jasne ze sa da. Dneska sa da vsetko. Staci ak vytiahnes penazenku a spravia co chces... vsetci to vedia ale nehovori sa to nahlas 😅

katkakovac
4. máj 2017

Mam za sebou sekciu aj prirodzeny porod. Sekcia samotna bola lazo plazo, potom to bola katastrofa. Dvala som sa dokopy 2 mesiace. Prirodzeny bol narocnejsi, ale dala som si epi a potom to bolo super. Bolesti presli, citila som kontarkcie aj tlaky, ale bolest ziadna. 16. den po porode uz mi nic nebolo. Sekcia je sama o sebe rizikova pre matku aj dieta. Pre matku hrozba infekcie, poranenie mechura, zrasty, zle hojenie. Deti po sekcii mozu mat v neskorsom veku nabeh na astmu, alergiu, diabetes... Aj prirodzeny porod ma svoje rizika, poranenia, inkontinencia, pridusenie dietata a podobne. Stale je to vsak bezpecnejsi porod ako sekcia. Dieta prechadza porodnymi cestami, osidluju ho dobre bakterie, voda z pluc je prirodzene vytlacana von. Aj poporodna adaptacia a kojenie byva lepsie. Preto je dobre robit sekciu len vtedy, ak je na to dovod. Skus si o tom nieco precitat. Ak bides chciet sekciu, lekar sa najde. Ja som bojovala za prirodzeny, aj ked mam vela zdravotnych problemov. Je to na kazdej zene. Porodne bolesti sa daju zniest, po par hodinach aj zabudnes, ako to bolelo.

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 Nevybijaj si svoju frustráciu na mne v inej diskusii. Bud taka dobra. Jasne som odpisala.

17alexis
4. máj 2017

@angelika64 áno, presne to, že od pása dole nič necítiš...iba tlaky, bolesť nie, ale tiež nie vždy zaberie.

evittam
4. máj 2017

@sam2 Dik. A nevsimaj si to-mlada pani ci slecna (aby som nahodou neurazila) si kompenzuje nieco co nemusi. V inej diskusii nemala co odborne poradit,ja som ju upozornila a uz si asi dala za ulohu ma prenasledovat a znemožňovat inde. Ale akurat tak robi sama so sebou.😀😉

evittam
4. máj 2017

@natalienka12 Si trapna. A znovu ta ziadam-neosocuj ma a neklam o mne. Ja sa nikde do nikoho nenavazam. Ja nemozem ta to,ze sa vyjadrujes k problematike,o ktorej mas precitany jeden blog....

nellita
4. máj 2017

Ja som rodila sekciou,vybrala som si to a dohodla s lekarom,nebol problem. Len sekcia je vždy riskatneksia ako normalny porod,viem o tom svoje,islo mi o zivot a našťastie to dobré dopAdlo. Ak by som rodilawdruhykrat nechala by som to na prirodzeny poridr,ak by neslo o moj resp.život babatka. Zvaz

evittam
4. máj 2017

*za

alenah31
4. máj 2017

@natalienka12 vieš @evittam sa len tak do ostatných "nenaváža" bez dôvodu. Obyčajne odpovedá trochu drsnejšie, ale len v prípade ak sa tu niekto na niečo pýta a dostane radu od niekoho kto o danej téme nič nevie resp. podáva mylné či neoverené informácie a polopravdy. A nie nezastávam sa jej, len to uvádzam ako fakt.

evittam
4. máj 2017

@alenah31 Ďakujem aj tebe. Niekomu som "stúpila na otlak" alebo "nepohladkala ego". Presne ako pises-nemam rada ak niekto zavadza v dôležitých informaciach.😉
@sam2
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/doma-do-6-rokov-bez-naroku-na-rodicovsky-2/
Aby si bola v obraze.😉

evittam
4. máj 2017

@angelika64 Prepac za odbocenie od diskusie.😉
Ja som rodila aj prirodzene aj sekciou. Ale aj ked som po oboch porodoch bola skoro v poriadku (po prirodzenom som mala syna pri sebe hned, po CR za 24h), tak 100x radšej prirodzeny porod.😉

natalienka12
4. máj 2017

@alenah31 ty si kto? Jej hovorkyna? A mimochodom to co napisala o tom zdravotnom poisteni si nie som ista ci ma pravdu lebo dr. Mihal ma opacny nazor ako ona. Nebudem tvrdit ze ten jeho nazor je spravny ale ona je bohyna ona vie vsetko najlepsie. To ze za niekoho platil stat odvody neznamena ze to bolo v sulade so zakonom.
@evittam ty si trapna zakomplexovana zena nic o mne nevies ale navazat sa do ludi vies. Viacere zeny mi pisali IP aby som sa s tebou nepustala do konfliktov tak asi vedia preco.

natalienka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lacibo
4. máj 2017

Sorry, ale rozhodnúť sa len tak / svojvoľne /pre pôrod cisárskym je nezodpovedné voči zdraviu dieťatka.. pri prirodzenom pôrode sa bábo prirodzene a postupne osídli baktériami, z čoho sa potom vytvára obranyschopnosť a imunita na celý život..taktiež je o 30 % zvýšené riziko, že dostane cukovku 1. typu.. to sú vedecky podložené názory.. samozrejme, ak sa to inak nedá..život je prednejší..

natalienka12
4. máj 2017

@lacibo fuha to pocujem 1x ty si lekarka?

bg2014
4. máj 2017

ach zeny zasa ring volny☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre