Ahojte chcela by som sa vás spýtať či ste si mohli vybrať aká anestezia bude pri sekcii. Ďakujem
@tina2213 mňa sa nikto nepýtal..Dostala som spinal. Všade máš riziká, ale ja by som do celkovej nešla.
@heleninamama aká krv? Však máš plachtu pred sebou,takže nevidíš nič. A bábätko ( teda aspoň tie moje) neboli krvavé ani špinavé keď mi ich ukázali ešte na stole ich zrejme poutierali.
Tak spinal je jednoznačne šetrnejší a pokial je to plánovaná sekcia tak je vysokopravdepodobne že budeš mat spinal
@marianeta Mne stačilo vidieť fotky detí - zakrvavené, celé červené až do modra, spučené a k tomu čerstvý pupok - už len kvôli tomu som volila celkovú. Ženám ich také normálne ukazovali. Ja si deti pamätám už upravené. 😂 A hlavne, nemám traumu. Riziká, ak si inak zdravá, nie sú žiadne. Veď žena musí ísť vopred aj na interné vyšetrenie a anestéziológ vie, čo robí.
Ďakujem vám všetkým za odpovede len mňa zaujíma iba či mám na výber. Nechcem skúsenosti ktorá je lepšia horšia. 😃
@tina2213 nie vzdy mas na vyber. Ja som mala akutnu sekciu, kym som mala kontrakcie a otvarala som sa, dali mi nieco (nepamatam presne aky liek) a pri nom sa nesmie dat spinal. Tak som mala celkovu. Spytaj sa na najblizsej poradni ci bdues moct mat spinal ked mas planovanu sekciu. Podla toho ci mas nejake zdravotne tazkosti, ci beries nejake lieky atd...
mňa sa tiež nikto nič nepýtal
Ano, mala som na výber 🙂
Ano dali mi vybrat si.
Pokiaľ máš plánovanú, tak záleží prečo. Ale spinal je setrnejsi, nemusia tiež tak nahlit ako pri celkovej, tak budú preferovať toto. Avšak ak si to neželás, tak ta uspia, len teda ta upozornia na riziká. Ale rozhodne ta nenechajú rodiť spinalom ak si to vyslovene neželás. Mala som tak kamarátku, nechcela spinal, upozornili ju a uspali. Všetko dopadlo oka. Ale záleží od tvojej diagnózy, to sa nedá asi pausalizovat
Zaujimave ze niekde davaju vybrat taku zavaznu vec ako anesteziu akoby to bolo ovocie na trhu. Mne nikto na vyber nedaval a asi by som zbytocne dupkala ze chcem jedno ked doktor rozhodol pre druhe. Ak nie je dovod na celkovu, tak ti ju podla mna neurobia len preto ze ty chces
Mňa sa nik nepýtal ale mala som spinal a pak mi dali celkovú 🙈🥴
ziaden spinal, tolko rizik, ze az, staci zle pichnut a mas problem na x rokov, ak nie na cely zivot...celkovu an. radsej...rychlejsie sa das dokopy....
@luxus10 neviem, či by lekári súhlasili s tým, čo píšeš, ale pravda je, že aj spinal ma rôzne vedľajšie účinky. Nič nie je úplne bez rizika
@snehulak77 po sa staci len nevhodne pohnut, a je problem, nevies co pises, tu sa na sk vsetci tvaria ze riziko neexistuje, pritom je toho tolko, uz len pri samotnom vpichu, zanesu bordel do miech. kanala, to je iny hit....atd...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@tina2213 Áno. Presviedčali ma však, že lepší je spinál a vraj uvidím hneď bábätko, ale mne sú všetky veci spojené s krvou nepríjemné a nemám rada fyzickú bolesť (navyše, samotný pôrod sa mi zdal nechutný aj na fotkách) a chcela som opakovane celkovú anestéziu. Pamätám si, ako som zaspávala a potom som sa zobudila až popoludní na JIS, keď už bolo po všetkom a priniesli mi ukázať dieťa - čisté, oblečené, voňavé.