Môžem rodiť normálne, keď mám astmu?

mimsy
24. mar 2013

Astmatičky môžu rodiť aj normálne alebo len cisarskym rezom?

cerez
24. mar 2013

@mimsy Kamarátka rodila prirodzene a má astmu a aj alergiu na všetko možné.

manana49
24. mar 2013

@mimsy Ahoj,aj ja mam astmu a rodila som prirodzene.pytala som sa lekara,ze by som chcela ist na sekciu prave pre astmu.on mi odporucal prirodzeny porod.odvovodnil to tak,ze pri sekcii keby prisli komplikacia,tak to moze dopadnut horsie a ze pri prirodzenom porode budem pri plnom vedomi,keby nahodou nieco.neboj to zvladnes,ja som si tiez myslela,ze ma tam chyti nejaky zachvat a nakoniec vsetko dopadlo nad moje ocakavania 🙂

aristka
24. mar 2013

dnes má astmu pomaly každý druhý človek,rodiť môžeš normálne,vieš ani sekcia nie je med lízať,hlavne po nej to zotavovanie 😢

mimsy
autor
24. mar 2013

@manana49
@aristka vo ved prave preto aj som pocula ze potom ostavaju ovisnute bruska 😒

freyjanr
24. mar 2013

@mimsy ja som velmi silna astmaticka a nikto mi nespominal ze by som nemala rodit normalne

mimsy
autor
24. mar 2013

@freyjanr nechapem potom prečo som bola na všetkých nezmyselných vyšetreniach ohľadom dýchania...

aristka
24. mar 2013

@mimsy patrím k tým,komu po sekcii neostalo pekné brucho a jazva je tiež viditeľná,všetko má svoje za aj proti,ale zotavovanie po spont.pôrode bolo omnoho rýchlejšie,uvidíš čo ti povedia tvoji lekári a buď pozitívne neladená a uvidíš,nejak ten drobec von musí ísť,či tak alebo onak.

aurelkan
24. mar 2013

som 2 roky po sekcii a uz rok nemam po bruchu ani stopy. Neverim teda ze prave sekcia je pricinou ovisnuteho brucha 🙂 Ale jasne, jazva nic moc teda....

latvia
27. mar 2013

@mimsy nebola si na vysetreniach ohladom dychania zbytocne. treba mat prehlad, ako si na tom s plucami a dychanim, pri tlaceni teda nestaci niektorym dych aj bez astym. jednak sa moze astma dostavit pri fyzicky narocnych situaciach, co prave porod je. a v neposlednom rade o tvojom dychhani potrebuje mat prehlad aj anesteziolog, keby ta trebalo uspavat na urgentnu sekciu.
rodit mozes aj prirodzene, samozrejme

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre