Ahojte žienky
Pred dvoma rokmi som mala ísť rodiť prirodzene ale mala som problémy s krievienkami tak som bola v nemocnici 13.1.2023 som mala termín pôrodu ale mne vyvolali 11.1.2023 keďže som sa neotvorila po niekoľkých hodinách tak mi spravili sekciu chceli by sme ďalšie babo ale bojím sa že či pôjdem cisárskym rezom alebo prirodzene rodiť ma už niekto takúto skúsenosť? Ďakujem krásne za odpoveď
Všetko závisí od tvojho zdravotného stavu ale väčšinou sa po sekcii odporúča tiež sekcia.
@elye11 ak nie su komplikacie, da sa rodit prirodzene. Sleduju hrubku jazvy. Rodila som po sekcii prirodzene.
@senta_sofia jazva je už malička ani ju skoro nieje vidno mam problém s otvorením aj keď som ešte nemala deti mala som problém s bolestivo menštruáciu strašne sa bojím aby som nemala cisársky rez Zvládala som to dosť strašne môže byť pôrod oplivneni v tom že mi začali vyvolávať pôrod aj keď dieťa na svet ešte nechcelo ísť mala som ešte dva dni na to nechceli sa somnou tam nejako hrať rovno dali vivolavačku všetko na pôrod aj keď žiadne bolesti neboli
@elye11 jazvu pocas tehotenstva som myslela. Kazdy ma inu skusenost, ja som mala ovela horsie zotavovanie po jednom prirodzenom porode, sekcia mi neprisla az taka hrozna. Dalsi prirodzeny porod uz bol v pohode, nerob si nervy z niecoho, co nevies, ci nastane. Su veci, co si dopredu nenaplanujes. Moze to byt cimkolvek, su zeny, co sa im nespotrebovava krcok, ze porod nepostupuje, niekedy telo nezareaguje na vyvolavacku…
@elye11 dat sa da, sama som po sekcii porodila dalsie 3 deti, ale ze nebude dalsia sekcia, ti nikto nezaruci. A najvacsi napor na rez je porod- tam hlavne treba sledovat jazvu, ci sa neotvara. A toto vela doktorov nechce robit, tak davaju automatiku po sekcii dalsiu sekciu. A ci nebudu dalsie indikatory na sekciu ako nepostupujuci porod, slabe ozvy, prilis velke dieta ci tehotenska cukrovka a pod. je tiez tazke predpovedat. Ale toto vsetko vies prebrat az na poradniach v nemocnici (a tu by som si vybrala taku, ktora je ochotna ist do prirodzeneho porodu po sekcii).
Mozes prirodzene
Jasne
Ja som tiež rodila prvú dceru sekciou v roku 2023, teraz som zase tehotná vo Februári idem zase rodiť to budú 2 roky presne, tak tiež sa bojím toho či nebudem mať sekciu, pre mňa sekcia bola jedna z najkrajších chvíľ ale predsa je prirodzený pôrod prirodzený. 👩🏻🍼🙏🏻🙏🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@elye11 Dá sa rodiť po sekcii aj prirodzene ale zavisi to od druhého tehotenstva, aky bude priebeh, od lekara a aj nemocnice.